TATLISU’DA 3 BİN YILLIK ANTİK MEZAR BULUNDU

TATLISU’DA 3 BİN YILLIK ANTİK MEZAR BULUNDU


Turizm ve Çevre Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi arkeolog ve personeli tarafından yapılan kazılar neticesinde MÖ 1050 – 750 yıllarına ait bir çok buluntu gün yüzüne çıkarıldı.

Dönemin inanç sistemine göre, ölümden sonra yaşamın var olduğu düşünülerek kireç taşını oyma yöntemiyle yapılan mezarda 1 adet Ritüel Taş, 1 adet Kepçe, 2 adet Amphoriscos, 1 adet ayaklı kase, 1 adet sepet kulplu sürahi, 1 tencere, 3 adet tabak, 1 adet metal buluntu, 1 adet testi (Tencere) 1 adet skarab, 4 adet oınochoe, 1 adet kandil, 5 adet amfora ve 4 adet kase ile toplamda 27 adet eski eser antik mezardan çıkarıldı.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli yaptığı açıklamada kazı çalışması yürütülerek gün yüzüne çıkarılan mezarda önemli bulgular elde ettiklerini söyleyerek, belgeleme çalışmasının da sonlandığını söyledi.

Antik mezar içerisinde in-sutu olarak tespit edilen ve açığa çıkarılan eserlerin geometrik dönem sanatının en güzel örneklerini taşıdığını ifade eden Azimli,yapılan incelemede bir amphora üzerinde ritüel amaçlı antik döneme ait bir satır yazı ve semboller tespit edildiğini söyledi.

Bulunan eserlerin konzervasyon labaratuvarında bakımdan geçirildikten sonra yeni açılacak olan müzelerde teşhire hazır hale getireleceğini ifade eden Azimli, bölgedeki yüzey araştırmalarının da devam ettiğini söyledi.

Print
Posted: Oct 17, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
14151617
"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) işbirliğinde yapılan "AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması" organizasyonunun gala gecesi düzenlendi.

Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive