ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ  ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ

ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü.

Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u, Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşen Ataoğlu, yaptığı temaslar ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Ataoğlu, Bakanlığı ilgilendiren en önemli konuların başında gelen ‘çevre’ konusu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn Murat Kurum ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Çevre alanı ile ilgili olarak işbirliği içerisinde adımlar atılacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarına değinen Ataoğlu, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir protokol de imzalayabileceklerinden bahsetti.

SIFIR ATIK VE MAVİ KART

Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltarak atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için SIFIR ATIK projesinin ülkemizde de yürütülmesi için hem uygulamalı eğitim, hem de teknik konularda destek sağlanması için mutabık kaldıklarını belirtti.

Ataoğlu, Türkiye’de uygulanan yat ve küçük gemilerin sintine ve atıklarını kontrol eden Mavi Kart yazılım programının verilmesi ve uygulama eğitimlerinin Çevre Koruma Dairesi personeline aktarılması konusunda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyleyerek, Mavi Kart uygulamasının önemine vurgu yaptı.

SAİS VE MAVİ BAYRAK

Bakan Ataoğlu, KKTC’de “Sürekli Atık su İzleme Sisteminin” (SAİS) kurulması için ihaleye çıktıklarını ve 24 Ekim tarihinde ihalenin sonlanacağına değinerek, İhale sürecinin ardından Çevre Koruma Dairesi Personeli’nin konu ile ilgili olarak eğitilmesi gerektiğini, bu eğitimlerinde iki bakanlık arasındaki işbirliği neticesince yapılacağını söyledi.

Ülke turizmi için de çok büyük faydası olacak olan Mavi Bayrak standartlarının denizlerimizde uygulanması konusunun da yapılan görüşmelerde masaya yatırıldığını söyleyerek, ileriki günlerde bu konu ile ilgili olarak TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan teknik ekip geleceğini söyledi.

MOBİL LABORATUAR ARACI

Ataoğlu denizlerden numune alınarak anında tahlil yapma imkanı sağlayacak olan Mobil Laboratuar konusunda da Bakanlığın Mobil Laboratuar aracına ihtiyacı olduğunu, bu aracın alınması ve KKTC’ye hibe edilmesi için gerekli talimatları TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiğini söyleyerek, kendisine teşekkür etti.

KURTULMUŞ, AVCI VE TOPÇU GÖRÜŞMELERİ

Geçtiğimiz dönemlerde TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Numan Kurtulmuş’un Ak Parti Genel Başkan Vekili görevine getirilmesi, Nabi Avcı’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanlığı’na seçilmesi ve Yalçın Topçu’nun ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilmesi sebebi ile kendilerini tebrik eden Ataoğlu, ülke turizminin gelecekteki plan ve projeleri hakkında kendilerine bilgiler sundu.

Print
Posted: Oct 15, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
1415161718
Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı  Teknolojik Denetim Başladı”

Ataoğlu: “Gürültü Kirliliğine Karşı Teknolojik Denetim Başladı”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, çevresel gürültünün sürekli izlenmesine yönelik önemli bir adım attıklarını belirterek, “Avrupa Birliği finansmanıyla yaklaşık 300 bin Euro’luk yatırımla çevresel gürültü izleme sistemi kurduk. Bu sistemle artık 24 saat esasına dayalı, anlık ve sürekli bir denetim sürecini başlatıyoruz” dedi.

Read more
19
Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Ataoğlu: “Bu Belgesel, Geçmişe Saygı, Geleceğe Çağrıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Kıbrıs Kartalları” belgeselinin gala gösteriminde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının tarihinin yalnızca bir toplumun değil, aynı zamanda insanlık onurunun, bağımsızlık tutkusunun ve vatan sevgisinin destanı olduğunu vurguladı.

Read more
20
212223
KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

KKTC, Mersin Marina’da “Ada Kıbrıs” Sergisiyle Tanıtım Atağında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, uluslararası tanıtım atağını Mersin’de sürdürüyor.

Read more
242526
“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

“Ada Kıbrıs” Mersin’de Göz Kamaştırıyor!

KKTC, Çukurova’da Tanıtım Atağında  

Read more
27
28293031123
45678910

Archive