ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ  ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

ATAOĞLU, ANKARA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ

ATAOĞLU: “ÇOK VERİMLİ VE KAPSAMLI GÖRÜŞMELER YAPTIK”

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı temasların ardından ülkeye döndü.

Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u, Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’u, Türkiye Cumhuriyeti eski Kültür ve Turizm Bakanı, Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile görüşen Ataoğlu, yaptığı temaslar ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.

Ataoğlu, Bakanlığı ilgilendiren en önemli konuların başında gelen ‘çevre’ konusu ile ilgili olarak Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn Murat Kurum ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, Çevre alanı ile ilgili olarak işbirliği içerisinde adımlar atılacağını söyledi.

Geçmiş yıllarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bir protokol imzaladıklarına değinen Ataoğlu, ihtiyaç duyulması halinde yeni bir protokol de imzalayabileceklerinden bahsetti.

SIFIR ATIK VE MAVİ KART

Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yürüttüğü daha yeşil, daha temiz bir dünya için, israfı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltarak atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için SIFIR ATIK projesinin ülkemizde de yürütülmesi için hem uygulamalı eğitim, hem de teknik konularda destek sağlanması için mutabık kaldıklarını belirtti.

Ataoğlu, Türkiye’de uygulanan yat ve küçük gemilerin sintine ve atıklarını kontrol eden Mavi Kart yazılım programının verilmesi ve uygulama eğitimlerinin Çevre Koruma Dairesi personeline aktarılması konusunda TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyleyerek, Mavi Kart uygulamasının önemine vurgu yaptı.

SAİS VE MAVİ BAYRAK

Bakan Ataoğlu, KKTC’de “Sürekli Atık su İzleme Sisteminin” (SAİS) kurulması için ihaleye çıktıklarını ve 24 Ekim tarihinde ihalenin sonlanacağına değinerek, İhale sürecinin ardından Çevre Koruma Dairesi Personeli’nin konu ile ilgili olarak eğitilmesi gerektiğini, bu eğitimlerinde iki bakanlık arasındaki işbirliği neticesince yapılacağını söyledi.

Ülke turizmi için de çok büyük faydası olacak olan Mavi Bayrak standartlarının denizlerimizde uygulanması konusunun da yapılan görüşmelerde masaya yatırıldığını söyleyerek, ileriki günlerde bu konu ile ilgili olarak TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan teknik ekip geleceğini söyledi.

MOBİL LABORATUAR ARACI

Ataoğlu denizlerden numune alınarak anında tahlil yapma imkanı sağlayacak olan Mobil Laboratuar konusunda da Bakanlığın Mobil Laboratuar aracına ihtiyacı olduğunu, bu aracın alınması ve KKTC’ye hibe edilmesi için gerekli talimatları TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un verdiğini söyleyerek, kendisine teşekkür etti.

KURTULMUŞ, AVCI VE TOPÇU GÖRÜŞMELERİ

Geçtiğimiz dönemlerde TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Numan Kurtulmuş’un Ak Parti Genel Başkan Vekili görevine getirilmesi, Nabi Avcı’nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanlığı’na seçilmesi ve Yalçın Topçu’nun ise Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı görevine getirilmesi sebebi ile kendilerini tebrik eden Ataoğlu, ülke turizminin gelecekteki plan ve projeleri hakkında kendilerine bilgiler sundu.

Print
Posted: Oct 15, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
29

ATAOĞLU’NDAN 27 EYLÜL DÜNYA TURİZM GÜNÜ MESAJI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin gelişimine, ülke ekonomisine sağladığı katkılara ve geleceğe yönelik hedeflere dikkat çekti.

Read more
3012
Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Ada Kıbrıs’, ‘VisitNCY.com’ Markaları Dünyaya Tanıtılıyor

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), iş birliğiyle yürütülen tanıtım kampanyaları bu yıl da devam ediyor.

Read more
34
Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türk Devletleri Teşkilatı’nın 16. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Read more
5
Topçuköy Bal Festivali

Topçuköy Bal Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Topçuköy Bal Festivali’nin açılışına katıldı.

Read more
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive