Ataoğlu:“HEDEFİMİZ HİNT PAZARINDAN PAY ALMAK”

Ataoğlu:“HEDEFİMİZ HİNT PAZARINDAN PAY ALMAK”

GEÇEN AY SONLARINDA BİR DÜĞÜN İÇİN 500 HİNTLİ’Yİ AĞIRLAYAN KKTC, DÜN DE HİNDİSTAN’IN EN BÜYÜK İLAÇ FİRMALARINDAN BİRİNİN YILLIK BAYİ TOPLANTISINA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Hintli turist organizasyonu başladı...

İlk düğün organizasyonunda ülkemiz 500, Hintli’yi ağırladı. Dün gerçekleşen etkinlikte ise Hindistan ın en büyük ilaç firmalarından biri olan Lupin in senelik bayi toplantısı 1500 kişilik Hintli grubun katılımı ile Elexus hotel de gerçekleştirildi

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte yaptığı açıklamada, katıldıkları düğün fuarında kurulan bağlantıların karşılığını almaya başladıklarını ve bundan mutluluk duyduklarını belirtti.

Hindistan'dan turist gelmeye başladığını, önümüzdeki süreçte Kuzey Kıbrıs’ta düğün yapacak olan Hintli ailelerin sayısının artacağını ifade eden Ataoğlu, kurulan temaslar neticesinde Hintlilerin düğün törenlerini Kuzey Kıbrıs’ta yapmaya başladıklarını ve 24-27 Eylül tarihleri arasında 500 kişilik bir düğün gerçekleştiğini ifade etti.

Bugün de Hindistan'ın en büyük ilaç firmalarından Lupin Firması nın senelik bayi toplantısını ülkemizde düzenlenlediğini ifade eden Ataoğlu, bu organizasyonla toplamda 1500 Hintilin ülkemizi ziyaret ettiğini ve misafirlerin tarihi ve turistik yerleri gezdiğini ve bol bol alış veriş yaptığını söyledi..

Son dönemde görkemli Hint düğünlerine ev sahipliği yapan Akdeniz sahilindeki tesislerin rağbet gördüğünü ifade eden Ataoğlu, "Düğün organizasyonunda Hintler, Antalya’ yı turizmin başkenti olarak görüyorlar. Düğün fuarında yapılan temaslar noktasında Kuzey Kıbrıs’ımızda bu düğünleri başlatabildik. Hemen ardından gerçekleşen bu etkinlik ile de kalabalık bir Hintli misafir grubunu ağırladık. Hint düğünleri 3 gün sürüyor, aileler büyük, dolayısıyla bütün akraba ve arkadaşlar geldiğinde çok büyük kapasitesi olan otellere beşyüz veya bin kişinin aynı anda konaklayabileceği tesislere ihtiyaç oluyor, Ülkemizdeki tesisler bu konuda ihtiyaçlarına cevap verecek durumda” diye konuştu.

Sibal – Lupin ilaç firması CEO’su MR. Rajeev Sibal da yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ın Hindistan için güzel ve alternatif bir destinasyon olduğunu ifade ederek, Kuzey Kıbrıs’ta bulundukları sürece ülke insanının misafirperverliğinden, turistik tesislerin kalitesinden ve tarihi zenginliklerden çok etkilendiklerini vurguladı. Ayrıca aliş veriş açısından da Kuzey Kıbrıs’ı çok makul bulduklarını ifade eden Sibal, firmalarının bu tip etkinliklerini ülkemizde yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Hindistan’ın büyük acente sahiplerinden Sunaina Chatterjee ise Kuzey Kıbrıs’ın Hint düğünleri için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyerek, mutluluk veren bu adada unutulmaz evlilik törenlerinin yapılacağına inanç belirtti.

Print
Posted: Oct 8, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive