ESKİ ESERLERİN BAKIM-ONARIM VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

ESKİ ESERLERİN BAKIM-ONARIM VE RESTORASYON ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, Girne Kalesi içerisinde bulunan ve Kültürel mirasımızın en önemli eserlerinden biri olan 2300 yıllık Batık Gemi ile Sarayönünde en çok dikkat çeken eserlerden biri olan İngiliz Kraliyet Arma kabartmasının bakım ve onarımını gerçekleştirdi.

2300 YILLIK ANTİK GEMİ

Ülkemizin en önemli eserlerinden birisi olan ve 1967 yılında Andreas Cariolou tarafından keşfedilerek 1968-1969 yıları arasında su altı kazısı yapılan ve bugünkü yerine yerleştirilen Girne Batık Gemisinin ziyaretçi balkonu, zemini ve gemi sergi odası içinde yenilenmeler yapılarak gelecek nesillere aktarılması sağlandı.

KRALİYET ARMASI

1900’ lü yıllarda inşa edilen ve günümüzde Sarayönü’nde Venedik sütunundan sonra en çok dikkati çeken eserlerden birisi olan Mahkeme Binaları üzerinde bulunan İngiliz Kraliyet Arması da restore edildi.

Eski Eserler Müzeler Dairesi bünyesinde bulunan Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım Merkezi Konservatörünün kontrolünde tüm dünyada uygulanan yöntemler ile aynı şekilde taşlara zarar vermeden, orijinal harç ve taş yapısını bozmadan yapılan müdahaleler ile İngiliz Kraliyet Arması’nın özgünlüğünü yitirmemesi sağlanarak yeniden turizme kazandırıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülkenin her yerinde kültürel mirasa, müzelere ve ören yerlerine büyük önem vererek ilgi gösterdiklerine işaret ederek, bu eserlerin bulundukları yerlerin, kültür ve sanat merkezi haline gelmesi yönündeki çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

“Tarihi mirasımızın korunması adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diyen Ataoğlu, Modern müzecilik anlayışıyla dünya ile eş seviyede çalışmalar yapıldığını söyledi.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi tarafından, gerektikçe ve bütçe olanakları elverdikçe tüm eski eser alanlarını koruyabilmek için bakım ve restorasyon çalışmalarına devam edileceğini ifade eden Ataoğlu, “Kültürel mirasımızın temel taşı eski eserlerimizin yok olmasını önlemek adına her bir vatandaşımıza, sivil toplum örgütlerimize, devlet kurumlarımıza ayrı ayrı görevler düşmektedir. Tarihimizi ve tarihi değerlerimizi yaşatmak ve korumak adına herşeyi yapmaktayız ve bu alanda çalışmaya devam edeceğiz. Memleketimiz çok kıymetli bir açık hava müzesidir.” diye konuştu.

Print
Posted: Sep 18, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
89
Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk  Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Bakan Ataoğlu: “KKTC'nin Yalnızlığa Terk Edilmesine Türk Dünyası Sessiz Kalmamalı”

Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı, teşkilata üye ve gözlemci ülkelerin katılımıyla Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Macaristan ve Türkiye’den temsilciler katıldı. 

Read more
1011
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 11 Temmuz Basın Günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Ataoğlu'nun mesajı;
"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin dünyaya açılan penceresi olan basın kuruluşlarımız, ülkemizin haklı mücadelesini, kültürel zenginliklerini ve toplumsal değerlerini en doğru şekilde yansıtarak çok önemli bir görevi ifa etmektedir. 

Read more
1213

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI, TURİZM, KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANLIĞI, ESKİ ESERLER VE MÜZELER DAİRESI, KAMUOYUNUN DOĞRU BİLGİLENDİRİLMESİ AMACI İLE AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMA GEREĞİ DUYMUŞTUR.

Lambusa Kral Mezarları ile ilgili olarak, sosyal medyaya yansıyan, üzerinde kazı yapılıyor yönündeki bilgilerin doğru anlaşılması amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duymuştur. 

Read more
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive