"KKTC BATI BÖLGESİ TURİZM VİZYONU GÜNLERİ" BAŞLADI.

"KKTC BATI BÖLGESİ TURİZM VİZYONU GÜNLERİ" BAŞLADI.

"KKTC BATI BÖLGESİ TURİZM VİZYONU GÜNLERİ" BAŞLADI...
Ataoğlu: “SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZM MODELİNİN OLUŞTURULMASI ADINA BÖLGE HALKI VE İLGİLİ PAYDAŞLARLA ORTAK ÇALIŞMALAR YAPMAK İÇİN BURADAYIZ”
“AMACIMIZ KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ TURİST KONAKLAMA TESİSLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ, GELİŞTİRİLMESİ VE PLANLI TURİZM FAALİETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ”
Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘KKTC Batı Bölgesi Turizm Vizyonu Günleri’ bugün Lefke Avrupa Üniversitesi’nde başladı.
2 gün sürecek etkinlik yarın da Güzelyurt’ta devam edecek.
Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Batı bölgesinin turizm potansiyelleri, turizm yatırımları ile bu konuda yapılabilecek çalışmaların değerlendirildiği KKTC Batı Bölgesi Turizm Vizyonu Günleri’ başladı.
Lefke Avrupa Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turizm vizyonu günlerinin ilk gününde Lefke ve bölgesindeki turizm ele alındı.
LAÜ Rauf Raif Denktaş Konferans Salonu’nda yer alan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr.İsmet Esenyel, Bakanlık olarak turizmde atılacak adımlarda tüm paydaşlar ile birlikte hareket ettiklerine vurgu yaparak, ülkemizde turizm potansiyellerinin nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda yaptıkları çalışmaları anlattı.
Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da Lefke bölgesinin zengin turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilemediğine dikkati çekerek, cittaslow açısından da avantajlı olan Lefke bölgesindeki güzelliklerin korunarak turizme kazandırılmasının gereğine değindi.
ODTÜ KKK Adına söz alan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Cevat Taşıran da turizm ve yükseköğretim sektörlerinin Kuzey Kıbrıs’ın milli hasılasına büyük katkı sağladığını kaydederek, Batı bölgesinin geleceği için eko –agro turizm, sağlık ve konferans turizmi alanlarının önemli olduğunu belirtti.
Etkinliğe katılan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da turizm sektöründeki potansiyellerin değerlendirilmesi ve sürdürülebilir bir turizm modelinin oluşturulması adına bölge halkı ve ilgili paydaşlarla ortak çalışmalar yapmak için böyle bir organizsyon yaptıklarını vurguladı. 
Ataoğlu, amaçlarının küçük ve orta ölçekli turist konaklama tesislerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi ve planlı turizm faalietlerinin çeşitlendirilmesi olduğunu belirterek, gelişmemiş olan bölgelerin gelişmeleriyle ilgili, bölgede yaşayanların istedikleri doğrultuda gerekeni yapmak istediklerini kaydetti.
Lefke bölgesne kent müzesi ve turizm ofisi kazandırılması yönünde yaptıkları çalışmalar değinen Ataoğlui kent müzesinin parasının blokesiyle ilgili yazının Maliye Bakanlığı’na yazıldığını söyledi.
Ataoğlu, Lefke’deki doğal güzellikler ve tarihi eserlerin turistlerin ilgisini çektiğine işaret ederek, cittaslow Lefke’de eko turizm, 3. Yaş sağlık ve spor turizmi gibi alternatif turizm modellerinin gelişmesini desteklediklerini kaydetti.
Kısa süre sonra Lefke bölgesinde sağlık turizmiyle lgili yatırımların başlayacağını açıklayan Ataoğlu, bölgenin gelişmesiyle ilgili olarak hep beraber çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.
Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte ilgili sektör temsilcilerinin sunumları yapılıyor.Etkinlik saat 18.00’a kadar devam edecek.
2 gün sürecek etkinlik yarın da 10.00-16.00 saatleri arasında Kıbrıs Sağlık ve Toplum Blimleri Üniversitesi Ömer Gültekin Konferans Salonu’nda yer alacak.

Print
Posted: Jul 31, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive