Karpaz'daki hür eşekler Milli Park’taki telli bölgeye taşınmaya devam ediyor

Karpaz'daki hür eşekler Milli Park’taki telli bölgeye taşınmaya devam ediyor

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından Karpaz bölgesinde geçtiğimiz yıl başlatılan eşeklerin toplanıp telli bölgeye taşınması sürüyor.

Bölgeye kurulan kafesler sayesinde daire personeli tarafından toplanan eşekler veteriner kontrolünden geçirilerek güvenli bölgeye taşınıyor. Veteriner dairesi ile yürütülen çalışmada kısa bir süre zarfında eşeklerin kayıt altına alınması hedeflenmektedir.

Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, eşeklerin bölgede başı boş gezmemeleri, ekilen arazilere zarar vermemeleri ve bölgede oluşan ölümlü trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla , geçen yıldan beridir böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Toplanan eşeklerin veteriner eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilerek numaralandırılacağını söyleyen Aktolgalı, daha sonra eşeklerin Veteriner Dairesi kayıt sistemine kaydedileceğini vurguladı.

 Eşeklerin evcilleştirilme yönünde de çalışma başlattıklarını kaydeden Aktolgalı, evcilleştirilmeye uygun olan hayvanların evcilleştirilip küçükbaş hayvan üreticilerine verilebileceğini de ifade etti.  

Aktolgalı, Çevre Koruma Dairesi olarak son iki haftada 30’a yakın eşeğin kurulan kafeslerde toplandığını ve zarar görmeden uygun araçlarla belirlenen telli bölgeye aktarıldığını da belirtti.

Dipkarpaz Milli Parkı alanında tellenmiş özel bölgeye taşınan eşeklerin turizm açısından da önem arz ettiğini vurgulayan Aktolgalı, yeni oluşturulan bölgede eşeklerin ziyaret edilebileceğini de söyledi.


Print
Posted: Sep 5, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive