Ataoğlu: "SORUNUNUZ, SORUNUMUZDUR”

Ataoğlu: "SORUNUNUZ, SORUNUMUZDUR”

Ataoğlu: "SORUNUNUZ, SORUNUMUZDUR”
“BÖLGENİN TARİHİ, KÜLTÜREL VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN KORUNMASI ÇERÇEVESİNDE TALEP EDİLEN EMİRNAME DEĞİŞİKLİĞİNE AÇIĞIZ”
“YARIM KALMIŞ TESİSLER VE PANSİYONCULUK YAPAN İŞLETMECİLERE YÖNELİK FAİZ DESTEKLİ KREDİ YANINDA HİBE DESTEK PROGRAMI ÇALIŞMALARIMIZ DA SONUÇLANMA AŞAMASINDADIR”
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, Dipkarpaz'da bölge halkı ile bir araya geldi. Bölgede mahkeme kararı nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatan Ataoğlu, "Kısa, orta ve uzun süreli projelerimiz var" dedi.
Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, ilgili daire müdürleri ile Dipkarpaz bölgesini ziyaret etti. Ziyarette Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun da hazır bulundu.
Dipkarpaz Belediyesi’nde gerçekleşen ziyarete bölge halkından yoğun katılım olduğu, Dipkarpaz Yerel Yönetimler Dayanışma Komitesi ve bölge halkı ile gerçekleşen toplantılarda, bölgede öncelikle mağdur olan kişilerin sorunlarının giderilmesi için ivedi olarak neler yapılabileceğinin konuşulduğu kaydedilen açıklamada, Karpaz bölgesi ile ilgili yapılan çalışmaların aktarıldığı belirtildi.
”TALEPLER İÇİN ÖN ÇALIŞMA BAŞLATILACAK”
Toplantıda, kısa süre içinde belediye ile ilgili Turizm ve Çevre Bakanlığı birimlerinin bir araya gelerek, bölge halkı ve belediyenin talepleri doğrultusunda ön çalışma başlatması kararlaştırıldı.
Bakan Ataoğlu, Karpaz bölgesi için turizm gelişim alanı ile ilgili altyapı projelerinin bir kısmının tamamlandığı, geri kalan kısmının projelendirilmesi ve ihaleye çıkacak şekle getirilmesi için de özelden hizmet alımına gidildiği bilgisini bölge halkına aktardı. Söz konusu altyapının tamamlanması ile öncelikle mahkeme kararı ile faaliyetleri men edilen bölgedeki bungalovların mağduriyetlerinin giderilmesi hedefleniyor.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bu konuda daha önce alınan, yarım kalan tesisler ve pansiyonculara yönelik faiz destekli kredi hibe destek programının sonuçlanma aşamasında olduğunu da açıkladı.
APOSTOLOS ANDREAS MANASTIRI İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK
Ataoğlu, daha önceleri Bakanlar Kurulu kararı ile korunmaya muhtaç turizm alanı ilan edilen Apostolos Andreas Manastırı ile ilgili projelendirme ve keşif çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
Fikri Ataoğlu, gerekli mali kaynağın yaratılarak, blokesinin sağlandığı mevcut protokole uygun olarak Turizm ve Çevre Bakanlığı, Vakıflar İdaresi ve Dipkarpaz Belediyesi işbirliğinde manastır için ihaleye çıkılacağını söyledi.
EMİRNAMELERİN İYİLEŞTİRİLMESİ GÜNDEMDE
Toplantının sonunda bölge halkının “ısrarlı” talebi üzerine, Dipkarpaz Belediyesi mevcut emirnamenin iyileştirilmesi ile ilgili talepte bulundu. Konuya olumlu yaklaşan Ataoğlu, bakanlık olarak bölgenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini bozmayacak her türlü değişiklik önerisine açık olduklarını belirtti.

Print
Posted: Jul 17, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive