BİRLEŞİK KRALLIĞA KINAMA...

BİRLEŞİK KRALLIĞA KINAMA...

BİRLEŞİK KRALLIĞA KINAMA...
" KARAR ÜLKE TURİZMİNE YÖNELİK SİYASİ BİR MÜDAHALEDİR "
Turizm Ve Çevre Bakanlığı Birleşik Krallık otoritelerinin Türkiye çıkışlı uçuşlara getirdiği yeni düzenleme nedeniyle Pegasus Havayolları ile Ercan Havalimanı’ndan Londra Stansted’e uçan yolcuların Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda uçaktan inerek tekrar güvenlik kontrolünden geçmeleri ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.
Turizm Ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. İsmet ESENYEL Başkanlığında, Pegasus Kıbrıs Genel Müdürü Zeki ZİYA, KITSAB Başkanı Orhan TOLUN ve Sivil Toplum Örgütleri olan ‘British Residents Society’, ‘Anglo Turkish Association’, ‘Russian Speaking Association’, ‘The Foreign Residents in the TRNC’, ‘Cyprus Scene’ ve ‘Cyprus Today’ in katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantı sonucunda alınan bu kararın kesinlikle kabul edilemez olduğu, alınan bu kararın sorgulanacağı belirtildi.
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Esenyel Ülkemizden seyahat edecek yolcuların Türkiye Cumhuriyeti’nde güvenlik kontrolünden geçip uçak değiştirmeye mahkum edilme sebeplerine anlam verilemediğini, ayrıca bu uygulamanın sorgulanması ile ilgili gerekli otoritelere mektup yazılarak konu ile ilgili açıklama talep edileceğini söyledi.
Esenyel, sivil toplum kuruluşları ile birlikte İngiliz Yüksek Komserliğine ziyarette bulunma kararı aldıklarını, KKTC Turizm sektörü sözde güvenlik gerekçeleri ile alınan böylesine talihsiz bir kararın altına imza atan yetkililere hangi amaçla bu kararı verdiklerini sorgulanması gerektiğini kaydetti.
Alınan kararın son aylarda ciddi bir yükseliş içerisinde olan Ülke turizmine yönelik siyasi bir müdahale niteliği taşıdığının da altını çizen Esenyel bu kararın kabul edilemez olduğunu belirterek KKTC’de yaşayan İngilizlerin ve bağlı oldukları sivil toplum kuruluşları ile birlikte konunun takipçileri olacaklarını belirtti.

Print
Posted: May 30, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive