Ataoğlu: " OTELLERİMİZDE, YERLİ ÜRÜNLERİN DAHA ÇOK TERCİH EDİLMESİ ADINA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Ataoğlu: " OTELLERİMİZDE, YERLİ ÜRÜNLERİN DAHA ÇOK TERCİH EDİLMESİ ADINA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ"

Lapta Belediyesi ile ÇAMSEV işbirliğiyle düzenlenen Çamlıbel Bucak Panayırı Domates Festivali’nin 7. cisi düzenlenen törenle açıldı.

3 gün sürecek festival, renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Lapta Belediyesi ile Çam Sev Çamlıbel işbirliğiyle düzenlenen festivale, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve milletvekilleri ile bölge halkı katıldı.

Yusuf Akmandor Ekolojik Pazar ve Eko Market Festival Alanı’nda yer alan etkinlik, kurdele kesimi ve stantların gezilmesiyle başladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada festivallerin insanların ekonomik kalkınmasına ve ülke kültürünün tanıtılmasına katkı koyduğuna işarete ederek, festivallarin bölge insanının kaynaşmasına da vesile olduğunu söyledi.

Ataoğlu, ülkedeki kültürün en iyi şekilde tanıtılması ve yerli ürünlerin otellerimizde de daha çok tercih edilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğüne dikkat çekerek, bu tür organizasyonların ülke tanıtımına büyük yarar sağladığını söyledi

ÇAMSEV Başkanı Adıgüzel Akdeniz de, bölgelerinde yetişen ‘domatesi’ festivalin ana teması olarak seçtiklerine işaret ederek, festivallerin halk pazarları olduğunu ve bölgesel ürünlerin sergilenmesine olanak sağladığını söyledi.

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ da sivil toplum örgütlerinin önemine değinerek, sadece festivallerde değil bölgede yapılacak diğer işlerde de oluşturacakları halk konseyleri ile sivil toplum örgütleri, dernekler ve tüm vatandaşlarla birlikte çalışacaklarını vurguladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali de yaptığı konuşmada ülkenin farklı yerlerinde değişik temalarda düzenlenen festivallerin, Kıbrıs Türk kültürünün yaşatılması ve yerel ekonomik katkı anlamında önemli olduğunu belirterek, özellikle tarımsal ürünler konusunda farkındalık yaratıldığını ifade etti.

Şahali, domatesin kalitesi konusunda son günlerde yaşanan tartışmalara da değinerek, üreticilerin geçmişe oranla nitelikli ürün yetiştirme konusunda daha duyarlı olduğunu, devletin de gıda güvenliği konusunda önlem ve denetimleri artırdığını söyledi.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de, Çamlıbel’in toprağı, suyu, havası ve tarihi dokusuyla çok özel bir belde olduğunu kaydederek, bölgede yetiştirilen ürünlerin yanısıra tüm yerli ürünlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Töre, tarımda bilimselliğin öne çıkarak üretici ve tüketicinin de korunması gerektiğini ifade etti ve Türkiye’den gelen suyun en erken zamanda tarımsal kullanıma verilip üretimde kalite ve bolluk olmasını diledi.

3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da ülke genelinde birçok festivalin yapıldığını anımsatarak, bu festivallerin insanları yakınlaştırdığını söyledi.

Eroğlu, festivallerin KKTC halkının devleti ile var olduğunun önemli göstergelerinden olduğunu kaydederek, bu tür festivallerin devamını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından festival, dans gösterileri ve müzik dinlentileriyle devam etti.

Print
Posted: Jul 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
27282930
2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

2026 Sahil temizlik çalışmaları başladı...

ATAOĞLU; “ÇEVREYİ TEMİZ TUTMAK, İNSAN OLMANIN GEREKLİLİĞİNDENDİR”

Read more
3112
34567
Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy Direnişi'nin 62. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Erenköy destanını yazan mücahitleri ve aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla andı.

Read more
89
MANZARA DEĞİŞMİYOR!

MANZARA DEĞİŞMİYOR!

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından, her yaz sezonunda gerçekleştirilen ve tamamı çevreye duyarlı gönüllü çevreci gençlerden oluşan ekiplerce gerçekleştirilen sahil temizlik çalışmalarında ortaya çıkan manzara, değişmiyor.
 

Read more
10
ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

ATAOĞLU, ŞEMSI KAZIM ERKMAN IÇIN DÜZENLENEN TÖRENE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hayatını kaybeden Cumhuriyet Meclisi Eski Başkan Yardımcısı Şemsi Kazım Erkman için Cumhuriyet Meclisi’nde düzenlenen törene katıldı.

Read more
111213
ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

ATAOĞLU: “GÜVENLİK KONUSU POPÜLİZMİN DEĞİL, ORTAK AKLIN KONUSUDUR”

Demokrat Parti Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, toplum güvenliği konusunda yapılan olağanüstü Meclis çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Read more
1415
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURIZM, KÜLTÜR, GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANI FIKRI ATAOĞLU, TAŞKENT ŞEHITLERI’NI ANMA TÖRENINE KATILDI.

Törende, Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybeden Taşkent Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Read more
16
171819
ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

ATAOĞLU: “KÜLTÜRÜ VE SANATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMESİNE ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Avrupa Parlamentosu üyesi Loukas Fourlas’ın, 18 Eylül’de Girne Kalesi’nde düzenlenmesi planlanan EXIT Festival etkinliğinin iptal edilmesi için Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’e yaptığı çağrıya tepki gösterdi.
 

Read more
20212223
24252627282930
31123456

Archive