Ataoğlu: "RUMLARIN UZLAŞMAZ TAVRI DÜNYADAN KABUL GÖRMÜYOR..."

Ataoğlu: "RUMLARIN UZLAŞMAZ TAVRI DÜNYADAN KABUL GÖRMÜYOR..."
Bakan Ataoğlu, konunun EDEK Milletvekili Kostis Evstathiu’nun Rum Meclisi’nde yaptığı konuşmasında bir Kıbrıslı Türk'ün GHTC’nin Başkan Yardımcılığı’na Yunanlı temsilcilerin hiçbir itirazı olmadan illegal seçilmesine nasıl izin verildiğini sorduğu ve bu konunun da Rum Enerji ve Turizm Bakanlığı tarafından soruşturulduğunu söyledi.

Yünanistan ve GKRY’yi kınıyorum...

Guterres’in geçici misyonla görevlendirdiği Jane Holl Lute'nin Kıbrıs’a gelmesi arifesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıs Türkleri’ne karşı giriştiği son fiilin Dünya’ya Rum tarafının tutumunu göstermesi bakımından manidar olduğunu belirten Bakan Ataoğlu, “Benim Onur Kurulu Üyesi, Dr. Ahmet Savaşan’ın da Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne (GHTC) alternatif yaratılması için Yünanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin girişim başlatmasını kınıyorum” ifadelerini kullandı.

KKTC’nin neden veto edilmediği soruldu...

Konuyu Rum gazetelerinden öğrendiklerini belirten Ataoğlu, Rum Hükümeti’nin konuyla ilgili soruşturma yaptığını, bu kapsamda da konseyin Yünan üyelerinin aranarak KKTC’den Dr. Ahmet Savaşan’ın başkan yardımcılığına seçilmesinin neden veto edilmediğinin sorulduğunu söyledi.

GHTC’de Türkiye lobisi güçlü...

Soruşturma raporunda Türkiye'nin konsey üzerinde önemli ve güçlü bir lobisi bulunduğunun Yünan üyeler tarafından kabul edildiğine yer verildiğinin altını çizen Bakan Ataoğlu, yine aynı raporda Kurucu Başkan Emin Çakmak’ın da GHTC’de ağırlığı olduğundan bahsedildiğini söyledi.
Savaşan’ın başkan yardımcılığı 57 ülkede kabul görüyor...

Dr. Ahmet Savaşan’ın GHTC’deki Başkan Yardımcılığı görevine oy birliği ile seçildiğini ve bunun da 57 ülkede kabul gördüğünü vurgulayan Bakan Fikri Ataoğlu, “önceki yıllarda Rum ve Yünanlıların lobisi Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası platformlara girmesine engel olurken, bu gün Türkiye’nin güçlü lobisi sayesinde Rum ve Yünanlılar bu platformlardan kaçmayı düşünüyor. Bu da bizlerin doğru yolda olduğumuzun ve ayrıca Dünya’nın da gerçekleri görmeye başladığının en somut göstergesidir” dedi.

Çakmak’ın belirleyici rolü oldu...

Türkiye’nin verdiği güç, bakanlığımızın da desteği ile Dr. Ahmet Savaşan’ın uluslararası platforumda kurduğu bağlantılar ve yaptığı aktif çalışmaların meyvesini verdiğini ve bu sayede de Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası bir temsiliyet kazandığını vurgulayan Bakan Ataoğlu, “Sayın Emin Çakmak’ın, KKTC’nin Kuzey Kıbrıs olarak Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne üye olabilmesinde belirleyici bir rolü olmuştur. Sayın Emin Çakmak bizlerle birlikte ülkemizin sağlık turizminden hak ettiği payı alabilmesi için Dünya’nın dört bir yanında çalışıyor, kendisine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Amacımız turizmi 12 aya yaymak...

Çalışmalarının Kuzey Kıbrıs’da kitle turizmini geliştirirken, alternatif turizm çeşitlerinin de gelişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Ataoğlu, sağlık turizmi başta olmak üzere spor ile eko turizme de özel önem verdiklerini söyleyerek, “amacımız ülkemizdeki turizmi 12 aya yaymak ve ekonomimizi güçlendirmektir” dedi.

BM’yi gerçekleri görmeye davet ediyorum...

Rumların Yünanistan ile giriştikleri davranışların en basit şekliyle KKTC’de yaşayan insanlara karşı büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Ataoğlu, “yapılanları yanlış bulduğumuzu vurgulayarak, BM’yi her fırsatta Kıbrıslı Türklerin önünü kesmeye çalışan rum zihniyetini görmeye davet ediyoruz” dedi. Ataoğlu son olarak, Kıbrıs Türk Halkı üzerindeki haksız ambargoların kaldırılmasının vaktinin geldiğini ve hatta çoktan geçtiğini de sözlerine ekledi.

Print
Posted: Jul 26, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive