Ataoğlu: “OTELCİLİĞİN GELİŞMESİ TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN ŞART”

Ataoğlu: “OTELCİLİĞİN GELİŞMESİ TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN ŞART”

“ARZI YARATIYORUZ TALEBİ ARTIRMAK İÇİN DE DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”

Mağusa ve Bafra bölgesinde otellerde incelemelerde bulunan ve sektörün sorunlarını dinleyen Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yatırımcı ve turizmcilerin görüş ve önerilerinin kendisi için yönlendirici olduğunu söyledi.

Turizm ve Çevre ve Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa ve Bafra turizm bölgesinde turistik tesisleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İşletme sahiplerinin ve çalışanların sorunlarını dinleyen Ataoğlu, otelciliğin gelişmesinin turizmin gelişmesi için şart olduğunu vurguladı. Sektörün beklentilerini karşılamak ve dinamik bir yapı oluşturmak için el birliği ile çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Ataoğlu, “amacımız turizmin 12 ay yapılabilmesidir” dedi. 

Turizmin, ekonomimizin gelişmesi için çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Bakan Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs’a gelen turistlerin başta otellerden ve turistik tesislerden kaliteli hizmet almaları birinci hedefimiz olmalıdır” diyerek konaklama sektöründeki standartların yükseltilmesinin önemine işaret etti. 

“Kaliteli hizmet turizm gelirlerini arttırır” diyerek sözlerine devam eden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bölgedeki yatırımcılardan aldığı bilgiler doğrultusunda önce bakanlık bünyesinde sonra da Bakanlar Kurulu nezdinde sorunların hiç gecikilmeden masaya yatırılacağını, yatırımcının önünü açılması adına tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kuzey Kıbrıs ekonomisi içinde Turizm sektörünün tartışılmaz önemli bir yeri olduğunu ifade eden Bakan Ataoğlu, “arzı yaratıyoruz, talebi artırmak için de daha çok çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.Otel ziyaretlerine Mağusa ve Bafra bölgesinden başladıklarını belirten Ataoğlu, bu ziyaretlerin bütün turistik tesisleri kapsayacağının altını çizdi.

Hükümet olarak, uçak bilet fiyatlarındaki pahalılığın sektörün motivasyonunu düşürdüğünün bilincinde olduklarını da ifade eden Ataoğlu, bir çok alternatif üzerinde çalışmalar yaptıklarını ve ciddi anlamda mesafe kaydettiklerini söyledi. Türkiye ‘ deki seçimler nedeniyle süreçte bir yavaşlama olduğunu da belirten Ataoğlu, hafta başından itibaren bu konu ile ilgili çalışmaların ara vermeden ve artarak devam edeceğini söyledi.

Print
Posted: Jul 23, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
14151617
"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

"AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) ve Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) işbirliğinde yapılan "AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması" organizasyonunun gala gecesi düzenlendi.

Read more
181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive