“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ AÇILDI

“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI SERGİSİ AÇILDI

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesinin düzenlediği “ÇEVRE” konulu fotoğraf yarışmasında seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulduğu eserler 5-8 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenmeye başladı. Başbakan Tufan Erhürman ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı sergi açılışında ödül almaya hak kazanan eser sahipleri ödüllerini aldı.

Ödül töreninin ardından serginin açılışını Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdür Fuat Azimli ve Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan gerçekleştirirken, Başbakan Tufan Erhürman ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu sergiyi birlikte gezdiler.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesinin düzenlediği “ÇEVRE” konulu fotoğraf yarışmasında Kıbrıslı fotoğraf sanatçıları Buket Özatay, Mustafa Evirgen ve Hasan Bağlar’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirmeler sonucunda, tek kategoride gerçekleşen “ÇEVRE” konulu fotoğraf yarışmasının Birincilik Ödülü “No Breathe” isimli fotoğrafıyla Başar Taşlı, İkinclik Ödülü “Tek Yeşil Nokta” isimli fotoğrafıyla Yıltan Taşcı, Üçüncülük Ödülü “Yılanın Feryadı” isimli fotoğrafıyla Nazım Kaşot’un oldu. Ayrıca, “Tahribat” isimli fotoğrafıyla Hüseyin Çekirdek Turizm ve Çevre Bakanlığı Özel Ödülüne, “Kum Prensesi” isimli fotoğrafıyla Süleyman Kaplan ise Juri Özel Ödülüne layık görüldü. Çevre Koruma Dairesi ve Juri kararı ile ayrıca ek olarak “Kızıl Su” isimli fotoğrafı ile Tevfik Ulual’a Çevre Koruma Dairesi Özel Ödülü ve “Zehirleniyoruz” isimli fotoğrafı ile Başar Taşlı Mansiyon Ödülüne layık görüldü.

“ÇEVRE” konulu fotoğraf yarışması serigisinde eserleri sergilenecek tüm katılımcılara da katılım belgesi verildi.


Print
Posted: Jun 6, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive