Ataoğlu: "TOPLUMSAL BİLİNÇ ÖNEMLİ”

Ataoğlu: "TOPLUMSAL BİLİNÇ ÖNEMLİ”

Ataoğlu: "TOPLUMSAL BİLİNÇ ÖNEMLİ”
Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Akdeniz’de sahil temizliğine katıldı....
Çevre Temizliği Ve Çevre Koruma Projesi ‘ Temiz Düşün’ kapsamında temizlik kampanyaları sürüyor.
Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı haftası etkinlikleri kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliği ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’nın katkılarıyla Akdeniz’de sahil temizliği yapıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, temiz düşün projesinin, toplumun bilinçlendirilmesi ve çevre temizliğiyle ilgili olarak herkesin kendini sorumlu hissetmesi adına önemli olduğuna vurgu yaptı.
Ataoğlu, Bakanlık olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yaptıkları 9. sınıflara çevre dersi konulması ve tüm ilkokullara ayrıştırıcı 3 gözlü çöp bidonlarının yerleştirilmesi gibi çalışmaları anlatan Ataoğlu, çocukların ve gençlerin eğitim ve bilinçlenmeyle daha temiz bir çevrenin oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Akdeniz bölgesinin tarihi, doğal güzellikleri ve kaplumbağaların yumurtlama alanlarıyla özel bir bölge olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, sahil temizliğinin de bu çerçevede çok önemli olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da Temiz Düşün projesinin Prof. Dr. Vamık Volkan’ın fikirleriyle doğan toplumsal bir proje olduğunu belirterek, projenin Cumhurbaşkanlığı, devletin ve toplumun tüm kurumları, ilgili bakanlıklar, üniversiteler, sivil toplum örgütleri, basın ve teker teker bireylere kadar herkesi kucaklayan kapsamlı bir proje olduğunu söyledi.
‘Bu konu yaşam biçimi haline getirilmedikçe, başarıdan söz etmiş olmayacağız’ diye konuşan Akıncı, temiz bir çevre ve ülkede yaşamanın bir insanlık hakkı olduğunu vurguladı.
Akıncı, ülkemizin her köşesinin bir başka güzel olduğuna dikkati çekerek, turistlerin çevre kirliliği konusundan yakındığınıolduğunu, gelen turistin temiz bir çevreye geldiğini görebilmesi gerektiğini ve başta kendimiz için bu güzellikleri temiz tutmamız gerektiğini kaydetti.
Kimsenin çevreyi kirletmeye hakkı olmadığına işaret eden Akıncı, kirletenlerin ceza görmesinin gerekli olduğunu aksi takdirde bu mücadelenin başarıya götürülemeyeceğini söyledi.
Etkinliğin açılış konuşmaların ardından, Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Demirsoy ve Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bayram Göçmen, öğrencilere çevre temizliğinin önemi hakkında bilgiler verdi.
Etkinlik, Akdeniz sahilindeki çöplerin toplanmasıyla tamamlandı
Cumhurbaşkanlığı Çevre Temizliği Ve Çevre Koruma Projesi ‘ Temiz Düşün’ kapsamında temizlik kampanyaları sürüyor.

Print
Posted: May 23, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive