İLKOKULLARDA ÇÖPLERİN AYRIŞTIRILARAK TOPLANMASI İÇİN İLK ÇÖP BİDONLARI YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI.

İLKOKULLARDA ÇÖPLERİN AYRIŞTIRILARAK TOPLANMASI İÇİN İLK ÇÖP BİDONLARI YERLEŞTİRİLMEYE BAŞLANDI.

ÜLKE GENELİNDE İLKOKULLARA, HER 50 ÖĞRENCİYE  KAĞIT, METAL VE PLASTİK İÇİN BİRER ÇÖP BİDONU YERLEŞTİRİLECEK

ATAOĞLU: “BU OLAYI SİZLER SAYESİNDE TÜM ÜLKEYE YAYMAMIZ LAZIM”

BEROVA: “BU PROJE İLE DAHA TEMİZ VE DAHA YAŞANILABİLİR BİR ÇEVRE YARATABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

HARMANCI: “DOĞAYA ATILMAYAN HER PLASTİK, HER KAĞIT, HER TENEKE DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE, DAHA İYİ BİR GELECEK DEMEK”

ATUN: “ARTIK YAŞAMIN BU SİSTEM (GERİ DÖNÜŞÜM) ÜZERİNDE OLDUĞUNU ARTIK KABUL ETMELİYİZ”

ALTAN: “BİZLER DE BU ADIMA KARŞILIK İLK OLUMLU CEVABI DA VERECEĞİZ”


Ülkedeki tüm ilkokullarda plastik, kağıt ve metal çöplerin geri dönüşümünün sağlanması amacıyla, geri dönüşüm bidonları yerleştiriliyor.

İlk çöp bidonları Şehit Tuncer İlkokuluna konuldu, geriye kalan okullara da çöpler birkaç hafta içerisinde  dağıtılacak. Okullardaki her 50 öğrenciye bir plastik, bir kağıt bir de metaller için çöp yerleştirilecek.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Eğitim ve Kültür Bakanlığının ortak projesi, TC Lefkoşa Büyükelçiliğinin maddi katkıları ile hayata geçirildi. Proje, daha sonra orta ve dengi okullarda da uygulanacak.

Okullarda, geri dönüşüm bidonlarında biriken çöpler bölge belediyeleri tarafından toplanacak ve geri dönüşüm için özel şirketler tarafından toplanması sağlanacak.

Geri Dönüşüm Projesinin ilk adımı vesilesiyle Şehit Tuncer İlkokulunda tören düzenlendi.Törene Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Türkiye Cumhuriyeti  Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Uzman Müşaviri Nebi Çelik de katıldı.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, hedeflerinin çocuklar sayesinde yetişkinleri de çevre konusunda eğitmek olduğunu, eğitim müfredatına çevre ile ilgili ders dahil edilmesinin ardından, bugün uygulamalı bir projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Çocuklara seslenen Ataoğlu, “Çok basit gibi görülen çöplerin ayrıştırılarak çöpe atılması konusunda yakınlarınıza uyarıda bulunmanız  bile sizin bir başarınız olacaktır” dedi.

Plastik, metal ve kağıt çöplerin ayrı toplanmasının tüm ülke genelinde uygulanması gerektiğini kaydeden Ataoğlu, “Bu olayı sizler sayesinde tüm ülkeye yaymamız lazım” dedi.

BEROVA


Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ise, memleketin nimetlerini korumanın herkesin temel sorumlulukları arasında olması gerektiğini, ülkenin temel sektörü olan turizm ve yüksek eğitimin daha da ileriye gidebilmesi için çevre temizliği ve doğa ile barışın çok önemli rol oynadığını söyledi.

Daha temiz ve daha yaşanabilir bir ülke yaratmak için Bakanlık olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya azimli olduklarını kaydeden Berova, bu doğrultuda eğitim müfredatına Çevre ve Ekoloji dersi yerleştirdiklerini söyledi.

Çocukların çevre bilinci ile yetişmesinin en büyük arzuları olduğunu kaydeden Berova, “Bu Proje ile daha temiz ve daha yaşanılabilir bir çevre yaratabileceğimize inanıyorum” dedi.

Berova, Projenin 85 okulda, 15 bin öğrenciye ulaşacağını ifade etti.

HARMANCI


Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, LTB olarak, tüm geri dönüşüm projelerini desteklediklerini, plastik ve metal çöpler üzerine çalışmalarının da bulunduğunu kaydetti.

Bir plastiğin doğada yok olmasının 400-450 yıl aldığını vurgulayan Harmancı, “Doğaya atılmayan, her plastik, her kağıt, her teneke daha yaşanabilir bir çevre, daha iyi bir gelecek demek” dedi.

ATUN

Eski Başbakanlardan ve Çevre Koruma Vakfı Başkanı Hakkı Atun da, çevre kirliliğinin dünyanın en büyük sorunlarından biri olduğunu, devlet ve siyasi partilerin meclislerinde öncelikli olarak ele alınması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Sanayileşmenin dünyaya büyük zarar verdiğini ancak gelişmiş ülkelerin bunu görerek tedbirler almaya başladığını, KKTC’nin de uygar bir toplum olarak üzerine düşeni yapması gerektiğini kaydeden Atun, tabiatın geri dönüşüm temelinde yaratıldığını kaydetti.

Atun, “Artık yaşamın bu sistem (geri dönüşüm) üzerinde olduğunu artık kabul etmeliyiz” dedi.

ALTAN

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Elçin Altan da konuşmasında,  “Okullarda geri dönüşüm projesinin ilk adımı Şehit Tuncel İlkokulunda atılıyor, bizler de bu adıma karşılık ilk olumlu cevabı vereceğiz” dedi.

Altan, çöplerin arı ayrı toplanması ve Belediye tarafından uygun bir şekilde toplanması için Okul olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Print
Posted: May 3, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
1718
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, RAMAZAN AYININ BAŞLAYACAK OLMASI NEDENİ İLE MESAJ YAYIMLADI.

Ramazan ayının rahmetini, bereketini ve manevi huzurunu bir kez daha hep birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz

Read more
19202122
2324252627281
2345678

Archive