ATAOĞLU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN, ÜLKELERİN DEMOKRASİLERİNİN DEVAMININ SAĞLANMASINDA VE DAHA GÜÇLÜ HALE GETİRİLMESİNDE, SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNU KAYDETTİ

ATAOĞLU, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN, ÜLKELERİN DEMOKRASİLERİNİN  DEVAMININ SAĞLANMASINDA VE DAHA GÜÇLÜ HALE  GETİRİLMESİNDE, SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNU KAYDETTİ

Ataoğlu mesajında, “Dünya genelinde kutlanan ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nün ülkemizde de kutlanmasından onur duyuyorum. Günümüzün en zor ve özveri gerektiren mesleklerinden birini yerine getiren  Kıbrıs Türk Medyası mensuplarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutluyorum. Basın özgürlüğü, ülkelerin demokrasilerinin devamının  sağlanmasında ve daha güçlü hale getirilmesinde son derece önem arzetmektedir.” ifadelerini kullandı.

“BASIN GERÇEKLERİ GÖZLER ÖNÜNE SERİYOR”

Basının, geçmiş yıllara kıyasla daha özgür ve çok sesli hale geldiğine işaret eden Ataoğlu mesajına şöyle devam etti: “Basının gerçekleri gözler önüne serme, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama görevini yerine getirirken düşüncelerin serbest ve tarafsız şekilde ifade etmesi, olaylara taraf bütün birey ve kesimlere eşit mesafede olması, aynı fırsatı vermesi gerekmektedir. Basın etiği ve tarafsızlığı da bunu gerektirmektedir. Basın özgürdür ve her zaman özgür olmalıdır.” Ataoğlu mesajının sonunda, “Ço zorlu şartlarda kamuoyuna haber ve bilgi akışını sağlamak adına büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiren Kıbrıs Türk medyasının ve bütün basın çalışanlarının ‘Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutlar, başarılarla dolu bir meslek hayatı dilerim” ifadelerine yer verdi. 

Print
Posted: May 2, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
22232425262728
293012345

Archive