TURİZM BAKANLIĞI TURİSTLERE YÖNELİK BAHÇE ZİYARETLERİ BAŞLATTI

TURİZM BAKANLIĞI TURİSTLERE YÖNELİK BAHÇE ZİYARETLERİ BAŞLATTI

Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkeye gelen yabancı turistlere yönelik, ülkeyi daha yakından tanımaları ve tatillerinde farklı tecrübeler edinmeleri amacıyla bahçe turları düzenlemeye başladı.

Bakanlık bu amaçla ilk kez, Avrupa’nın farklı ülkelerinden adada bulunan bir kafileyi Zümrütköy’de portakal hasadı yapılan bir bahçeyi gezdirdi.


Zümrütköy’e gerçekleştirilen geziye, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt Kaymakamı Teyfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da katıldı.

ATAOĞLU

Fikri Ataoğlu yaptığı konuşmada, Bakanlığın yaptığı tanıtım çalışmaları neticesinde ülkeye ciddi bir turist akışı başladığını, otellerde doluluk oranının yüzde 70’lerde olduğunu kaydetti.

Bu narenciye bahçesi gezisinin, ülkeye gelen turistlere deniz, kum ve güneşin dışında farklı tecrübeler yaşatma hedefiyle düzenlendiğini kaydeden Ataoğlu, bunun bir başlangıç olduğunu, Mormenekşe’de enginar hasadı ve Lefke’de çilek hasadı dönemlerinde de bahçelere turlar düzenleneceğini kaydetti.

Ataoğlu, “Ülkemize gelen turistleri, deniz, kum güneş dışına çıkarıp, farklı etkinliklere dahil etmek için bir hareket başlattık” dedi.

Bakanlık tarafından turistlere yönelik ağaç dikim faaliyeti de düzenleneceğini kaydeden Ataoğlu, bu amaçla dikilen ağaçların üzerine, ağacı diken turistin isminin yazılacağını, daha sonra ağacın gelişimi hakkında söz konusu turiste her yıl bilgi verileceğini anlattı.

Ataoğlu, turistler tarafından ülkelerinde anlatılacak tecrübelerin ülkenin tanıtılmasına da büyük katkı yapacağına olan inancını vurguladı.

DİRENÇ

Güzelyurt Kaymakamı Teyfik Direnç ise, Bakanlık tarafından düzenlenen gezinin bir ilk olduğunu, ülkenin ürünlerinin tanıtımı açısından atılan adımın çok önemli olduğunu kaydetti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Kaymakamı Mahmut Özçınar da, özel ilgi turizmi ve farklı turların düzenlenmesinin Güzelyurt’un turizm potansiyelinin keşfedilmesi açısından önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.

ENGÜNEY

Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmesi(CypFruVex) Hasat sorumlusu Arkın Engüney ise, valensiya tür portakalın hasat dönemi olduğunu, CypFruVex’in, tüketime sunulan tarım ürünlerinin insan sağlığına zararlı olmadığından emin olmak için hayata geçirilen GLOBALGAP sertifikasyon sürecine uygun üretimleri desteklediğini kaydetti.

Print
Posted: Apr 5, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2728
Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

Kıbrıs Türk Halkının özgürlük tutkusu

27-28 Ocak Direnişi, Kıbrıs Türk halkının tarih boyunca karşılaştığı zorluklar karşısında gösterdiği azim ve fedakarlığın en önemli örneklerinden biridir. Halkımızın vatan sevgisi ve özgürlük tutkusu, her türlü baskı ve tehdide rağmen dimdik ayakta durmasını sağlamıştır. Bu direniş, sadece geçmişimize değil, geleceğimize de ışık tutan bir onur madalyasıdır.

Read more
2930
Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Ataoğlu: “Bu anıt, Denktaş’ın liderliğinde verilen özgürlük mücadelesinin unutulmaması için önemli bir mihenk taşıdır”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarını ziyaret ederek, tamamlanan birinci etap çalışmalarını yerinde inceledi. 

Read more
3112
3
Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Kantara Gençlik Kampı yenileniyor

Ataoğlu: “Gençlere daha iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz”

Read more
45
KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile  İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

KKTC, ‘Ada Kıbrıs’ konsepti ile İstanbul EMİTT Turizm Fuarı’nda

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı turizm tanıtma ve pazarlama faaliyetleri kapsamında İstanbul’da bu yıl 28’ncisi düzenlenen EMİTT Turizm Fuarı’nda yerini aldı. 

Read more
6
6 Şubat 2023…

6 Şubat 2023…

Acının, kaybın ve tarifsiz hüznün günü… 

Read more
789
1011121314
KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

KOOPBANK’TAN, SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NE ARAÇ BAĞIŞI…

ATAOĞLU; “YEREL BANKALARA SAHİP ÇIKILDIĞI SÜRECE, KARŞILIK ALINIYOR”

Read more
1516
17
ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

ATAOĞLU: “KARPAZ’DA YAŞANAN VAHŞET KABUL EDİLEMEZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Karpaz'da 14 eşeğin telef edilmesi nedeni ile açıklamalarda bulundu.

 

Read more
181920212223
242526272812
3456789

Archive