Ataoğlu: “DAR KADRO İLE ÖNEMLİ VE CİDDİ İŞLER YAPILIYOR”

Ataoğlu: “DAR KADRO İLE ÖNEMLİ VE CİDDİ İŞLER YAPILIYOR”

Seminerin açılış konuşmalarını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, Kıbrıs Türk Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel, Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı @Ahmet Hüdaoğlu yaptı.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği lokalinde yer alan etkinliğe, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katıldı.

Konuşmaların ardından “Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışması ödülleri dağıtıldı, verilen aranın ardından “Meteoroloji Mühendisliği ve KKTC Rüzgar Enerji Potansiyeli”, “2016 Yılı İklim Değerlendirmesi”, “Bulut Çeşitleri ve Hava Tahminindeki Rolleri”, “Pilot Gözüyle Bulutlar” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinliğin kapanış konuşmasını Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran yaptı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” çerçevesinde bu yılki temanın “Bulutları Anlamak” olarak belirlendiğini söyleyerek, bulutların yüzyıllar boyu, sanata esin kaynağı ve birçok esere konu olduğunu kaydetti.

Ataoğlu, bu yılki temanın bulutların önemini ortaya koyması bakımından bir fırsat sunduğunu belirtti.

Bakanlığa bağlı Meteoroloji Dairesi’nin çalışmalarına değinen Ataoğlu, 70 personelle çalışan önemli bir daire olduğunu, dar kadro ile önemli ve ciddi işler yapıldığını söyledi.

Yaşanan personel sıkıntısının giderilmesi adına gereken başvuruyu yaptıklarını belirten Ataoğlu, eksikliğin giderilmesi ile yeni personel alımının, daire çalışmalarına katkı koyacağını kaydetti.

Ataoğlu, çiftçi, hayvancı, gemici gibi pek çok sektörün Meteoroloji Dairesi’nin verdiği bilgiler doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

“Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışmasına da değinen Ataoğlu, gençlerin meteorolojiye ilgisini artırmanın amaçlandığını kaydetti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “Dünya Meteoroloji Günü”nün 1961’den beri kutlanmakta olduğunu, KKTC’de ise 1987 yılından itibaren kutlandığını belirtti.

Her yıl “Dünya Meteoroloji Günü”nde bir konu belirlenerek, etkinliklerin o çerçevede gerçekleştirildiğini söyleyen Buran, bu yılki konunun “Bulutları Anlamak” olduğunu kaydetti.

Bulutları anlama ve gözlemlemenin önemine değinen Buran, bulutların iklime ve iklimin bulutlara etkisinin incelenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Buran, “Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışmasına 220 fotoğrafın katıldığını, yarışma ile gençlerin bulutlara hangi gözle baktıklarını anlama fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel, BM’nin bir organı olan Dünya Meteoroloji Teşkilatı kuruluş sözleşmesinin 23 Mart 1950 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bu tarihin “Dünya Meteoroloji Günü” olarak kutlandığını anlattı.

KKTC’nin teşkilata üye olmadığı halde, 1987’den beri günü kutladığını ve her yıl belirlenen konuya ilişkin bilinçlendirme etkinlikleri yapıldığını söyleyen Doygunel, bu yılki konunun “Bulutları Anlamak” olduğunu belirtti.

Bulutların iklim ve enerji dengesi bakımından önemine vurgu yapan Doygunel, hava tahmini ve iklim değişikliklerini anlamada bulutları izlemenin önemli olduğunu kaydetti.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Media Orun Sarp da konuşmasında iklim değişikliğine ve etkilerine değindi.

2015 yılının en sıcak yıl olarak kayıtlara geçtiğini anımsatan Sarp, 2016 yılının da meteorolojik rekorlar yılı ve en sıcak yıl olarak kaydedildiğini belirtti.

2016 yılında sel ve afetlerin arttığını, okyanus seviyelerinde yükselme yaşandığını söyleyen Sarp, küresel iklim değişikliklerinden en fazla etkilenecek ülkelerin Akdeniz ülkeleri olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ise meteorolojinin, denizci, havacı, tarım sektörü ile uğraşanlar ve imarla ilgili sektörler için önemli olduğunu söyledi.

Print
Posted: Mar 23, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
22232425262728
293012345

Archive