Ataoğlu: “DAR KADRO İLE ÖNEMLİ VE CİDDİ İŞLER YAPILIYOR”

Ataoğlu: “DAR KADRO İLE ÖNEMLİ VE CİDDİ İŞLER YAPILIYOR”

Seminerin açılış konuşmalarını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, Kıbrıs Türk Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel, Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Mediha Orun Sarp ve Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı @Ahmet Hüdaoğlu yaptı.

Kıbrıs Türk Emekliler Derneği lokalinde yer alan etkinliğe, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katıldı.

Konuşmaların ardından “Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışması ödülleri dağıtıldı, verilen aranın ardından “Meteoroloji Mühendisliği ve KKTC Rüzgar Enerji Potansiyeli”, “2016 Yılı İklim Değerlendirmesi”, “Bulut Çeşitleri ve Hava Tahminindeki Rolleri”, “Pilot Gözüyle Bulutlar” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Etkinliğin kapanış konuşmasını Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran yaptı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “23 Mart Dünya Meteoroloji Günü” çerçevesinde bu yılki temanın “Bulutları Anlamak” olarak belirlendiğini söyleyerek, bulutların yüzyıllar boyu, sanata esin kaynağı ve birçok esere konu olduğunu kaydetti.

Ataoğlu, bu yılki temanın bulutların önemini ortaya koyması bakımından bir fırsat sunduğunu belirtti.

Bakanlığa bağlı Meteoroloji Dairesi’nin çalışmalarına değinen Ataoğlu, 70 personelle çalışan önemli bir daire olduğunu, dar kadro ile önemli ve ciddi işler yapıldığını söyledi.

Yaşanan personel sıkıntısının giderilmesi adına gereken başvuruyu yaptıklarını belirten Ataoğlu, eksikliğin giderilmesi ile yeni personel alımının, daire çalışmalarına katkı koyacağını kaydetti.

Ataoğlu, çiftçi, hayvancı, gemici gibi pek çok sektörün Meteoroloji Dairesi’nin verdiği bilgiler doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

“Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışmasına da değinen Ataoğlu, gençlerin meteorolojiye ilgisini artırmanın amaçlandığını kaydetti.

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, “Dünya Meteoroloji Günü”nün 1961’den beri kutlanmakta olduğunu, KKTC’de ise 1987 yılından itibaren kutlandığını belirtti.

Her yıl “Dünya Meteoroloji Günü”nde bir konu belirlenerek, etkinliklerin o çerçevede gerçekleştirildiğini söyleyen Buran, bu yılki konunun “Bulutları Anlamak” olduğunu kaydetti.

Bulutları anlama ve gözlemlemenin önemine değinen Buran, bulutların iklime ve iklimin bulutlara etkisinin incelenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Buran, “Genç Gözüyle Bulutlara Bakış” fotoğraf yarışmasına 220 fotoğrafın katıldığını, yarışma ile gençlerin bulutlara hangi gözle baktıklarını anlama fırsatı yakaladıklarını kaydetti.

Kıbrıs Türk Meteoroloji Derneği Başkanı Enver Doygunel, BM’nin bir organı olan Dünya Meteoroloji Teşkilatı kuruluş sözleşmesinin 23 Mart 1950 tarihinde yürürlüğe girdiğini, bu tarihin “Dünya Meteoroloji Günü” olarak kutlandığını anlattı.

KKTC’nin teşkilata üye olmadığı halde, 1987’den beri günü kutladığını ve her yıl belirlenen konuya ilişkin bilinçlendirme etkinlikleri yapıldığını söyleyen Doygunel, bu yılki konunun “Bulutları Anlamak” olduğunu belirtti.

Bulutların iklim ve enerji dengesi bakımından önemine vurgu yapan Doygunel, hava tahmini ve iklim değişikliklerini anlamada bulutları izlemenin önemli olduğunu kaydetti.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Media Orun Sarp da konuşmasında iklim değişikliğine ve etkilerine değindi.

2015 yılının en sıcak yıl olarak kayıtlara geçtiğini anımsatan Sarp, 2016 yılının da meteorolojik rekorlar yılı ve en sıcak yıl olarak kaydedildiğini belirtti.

2016 yılında sel ve afetlerin arttığını, okyanus seviyelerinde yükselme yaşandığını söyleyen Sarp, küresel iklim değişikliklerinden en fazla etkilenecek ülkelerin Akdeniz ülkeleri olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ise meteorolojinin, denizci, havacı, tarım sektörü ile uğraşanlar ve imarla ilgili sektörler için önemli olduğunu söyledi.

Print
Posted: Mar 23, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
2223
Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Ataoğlu: "23 Nisan Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza ve milletimize kutlu olsun"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
24
Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Rauf Raif Denktaş anıt mezarının ilk etabı hayat buluyor

Ataoğlu:“Rauf Raif Denktaş, dünya barışının 
simgesi olmuş büyük bir devlet adamıydı” 

Read more
25262728
293012345

Archive