KUZEY KIBRIS ITB BERLİN TURİZM FUARI”NDA TANITILIYOR...

KUZEY KIBRIS ITB BERLİN TURİZM FUARI”NDA TANITILIYOR...

Kuzey Kıbrıs dünyanın en büyük turizm fuarı sayılan “ITB Berlin Turizm Fuarı”nda tanıtılıyor.

Bu yıl 51’ncisi gerçekleştirilen turizm fuarlarının en büyüğü olan “ITB Berlin”e KKTC’den Turizm Bakanlığı, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB), Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RESBİR), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Sağlık Turizmi Konseyi, Golf Turizmi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitsi (DAÜ), Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) temslicileri, acenteler, otelciler ile ülkemizde bulunan acentelerin Almanya’daki partnerleri katılıyor.

Açılışı bugün yapılan ve 12 Mart’a kadar ziyaretçi kabul edecek fuarda, KKTC, Kıbrıs evi konseptiyle katılımcılara tanıtılıyor.

Ülkeye özgü lezzetlerin folklor kıyafetli kızlar tarafından ikram edildiği standa hasır işi ile üretilen sele-sepet yapımı da gösteriliyor.

ITB Berlin Fuarı’nın ilk gününde KKTC standını TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere çok sayıda kişi ziyaret etti.

Çavuşoğlu, KKTC standını çok başarılı bulduğunu belirterek, Kıbrıs Türkü’nün izolasyonlar altında bile böyle başarılı işler yapmasının çözüme hazır olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

“iki tarafın da hazır olması lazım ki çözüm olsun” diyen Çavuşoğlu, Rumların enosis hayalinden vazgeçmediğinin görüldüğünü dolayısıyla da uygulanan ambargoların da bir an önce kalkması gerektiğini kaydetti.

KKTC’yi tanıtmak için KKTC hükümeti ve Turizm Bakanlığıyla birlikte çaba sarf ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, standın hem Kıbrıs’ın kültürünü hem de geleneklerini yansıtan güzel bir örnek olduğunu kaydetti.

Standı ziyaret edenlerle yakından ilgilenen Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel ise, bu fuarın bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu kaydederek, Başta Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu olmak üzere tüm Turizm Bakanlığı yetkililerine ve katılımcılara teşekkür etti.

Ülkeye turist çekmek için ellerinden geleni yaptıklarını ve turizmin tüm paydaşlarıyla elbirliğiyle çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Esenyel, bu fuarda yapılacak anlaşmalarla, ülkeye gelecek turist sayısında artış beklediklerini belirtti.

Turizm profesyonelleri ile de bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs için kitle turizmi yanında kültür ve sağlık turizmi gibi alternatif turizm çeşitlerinin önemli olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Çavuşoğlu, Antalya’da gerçekleştirilecek uluslararası spor ve sağlık turizmi fuarında KKTC’nin yer alacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya organizasyonunun KKTC’nin sağlık ve spor turizm imkanlarını dünyaya tanıtması için büyük bir fırsat yaratacağını söyledi.


Print
Posted: Mar 8, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526
DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi kapsamında, Doğa ve Mimari kategorilerinde yer alan eserler Tatlısu  Şule Sert Sanat Galerisi'nde  sanatseverlerle buluştu. 

Read more
27
Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
2829
303112345

Archive