BÜYÜKKONUK’A İKON MÜZESİ...

BÜYÜKKONUK’A İKON MÜZESİ...

Büyükkonuk’ta ikon müzesi oluşturulacak. Büyükkonuk Belediyesi ile Turizm ve Çevre Bakanlığı arasında müze için protokol imzalandı.

Müze oluşturmayla ilgili protokola, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroglu imza koydu.

Bugün imzalanan protokol kapsamında, Vakıflar İdaresine ait St. George Kilisesi, 10 yıllık süreyle Bakanlığa kiralanıp ikon müzesi olarak düzenlenip açılacak. Müzeyi Eski Eserler ve Müzeler Dairesi çalıştıracak.

Bu sabah saat 10.00’da Bakanlıkta düzenlenen imza törenine Bakan Fikri Ataoğlu ve Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu’yla birlikte Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli de katıldı.

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, törendeki konuşmasında, Bakanlığın Büyükkonuk’a verdiği öneme vurgu yaparak, açılacak müzenin, gerekse Büyükkonuk’un cittaslow, slow-food ve eko-turizmi anlamında turizme büyük katkı yapacağını söyledi.

Eko-köy olan Büyükkonuk’ta turizme ivme kazandırılması için Bakan Ataoğlu’nun çabalarının önemine değinen Sennaroğlu Belediye Meclis Üyeleri adına Bakan Ataoğlu’na ve ilgili daire müdürlerine teşekkür ederek, verilen bu desteğin ve müzenin açılışının özelde Büyükkonuk, geneldeyse ülkenin tanıtımına büyük katkı yapacağını ifade etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, eko-turizm ve eko-günlerle başlattıkları hareketin ikon müzesiyle daha ileriye götürüldüğünü belirterek, Vakıflar idaresine ait olan bir yerin kiralanarak müze haline getirilmesiyle ülkeye gelen turistlerin alternatif bir ziyaret merkezi olacağını söyledi.

Ataoğlu, Eski Eserler ve Müzeler Dairesiyle yapılan çalışmalar neticesinde hayata geçecek müzenin KKTC’ye hayırlı olmasını diledi.

Print
Posted: Mar 3, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«August 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
2829303112
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ DEPREM İZLEME VE DEĞERLENDİRME MERKEZİ HİZMETE AÇILDI.

ATAOĞLU; “İLKLERİ CESARETLE VE KARARLILIKLA YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Read more
3
45
“ADA Kıbrıs” kampanyası

“ADA Kıbrıs” kampanyası

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “ADA Kıbrıs” kampanyası kapsamında, A Jet ile birlikte, Londra-Ercan uçuş tarifesi anlaşmasına yönelik lansman, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirildi.

Read more
678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive