Turizm ve Çevre Bakan Fikri Ataoğlu “21 Şubat Dünya Rehberler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Turizm ve Çevre Bakan Fikri Ataoğlu “21 Şubat Dünya Rehberler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bakan Fikri Ataoğlu’nun mesajında şunları kaydetti;

Ülke tanıtımının etki düzeyi en yüksek temsilcileri olan rehberler, küresel gelişmeleri izleyip kendilerini sürekli yenileyerek birikimlerini ziyaretçilere doğrudan yansıtan emekçilerdir.

Bu bilinçle turizm sektörünün gelişmesinde önemli hizmetler veren turist rehberleri, tarihi ve kültürel mirasımızın özellikle yüz yüze tanıtılmasında her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiştir.

Rehberlik fedakârlık gerektiren icrası zor bir meslektir. Ülkemiz hakkında bilgisi olmayan insanlarla birebir muhatap olmak ve neredeyse ülke içerisinde tüm problemleriyle ilgilenmek daha da zordur.

Turist rehberleri sadece gezilen mekânlarla ilgili bilgi veren kişiler değildir. Ülkemizin yaşam tarzı, folklorik değerleri, yemek kültürü, politik durumu ile ilgili bilgiler vermesi, refakat ettiği grubu doğru yönlendirerek o gruptaki turistleri gönüllü birer Kuzey Kıbrıs elçisi haline getirmeleri de rehberin görevleri arasındadır. 

“Mesleğin zor ve yıpratıcı koşullarına rağmen, üstün bir çabayla hizmet veren; ülkemizi başarıyla temsil eden profesyonel turist rehberlerinin 21 Şubat Dünya Rehberler Günü’nü kutlarken, bu günün birlik ve dayanışmanın artacağı, sergileneceği bir gün olmasını temenni ediyor; çalışmalarında başarılar diliyorum”

Tüm rehberlerimize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum.

Print
Posted: Feb 21, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

ATAOĞLU’NDAN KIBRISLI TÜRK HEKİMLERE, BÜYÜK DESTEK!

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs 10’uncu Uluslararası Pediatri Sempozyumuna katılarak, konuşma gerçekleştirdi.

Read more
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive