ATAOĞLU: “BEŞ ÜLKEDE TANITIM YAPILACAK”

ATAOĞLU: “BEŞ ÜLKEDE TANITIM YAPILACAK”

Açılışına, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun da katıldığı çalıştay, Girne’de Acapulco Otel’de gerçekleştiriliyor.


İki gün sürecek çalıştayın açılışına Ataoğlu’nun yanısıra UFÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dimağ Çağıner, UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak, ATA Koordinatörü Prof. Dr. Metin Kozak, KKTC ve Türkiye’den akademisyen, sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Turizm ve Çevre Bakan Fikri Ataoğlu, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, UFÜ ile ATA’nın ülkede turizm alanında çalıştay gerçekleştirmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Geçmişte sadece deniz, kum ve güneşiyle pazarlanan KKTC turizminin çeşitlendirilerek, yeni pazarlar yaratılması yönünde çalışmaları bulunduğunu belirten Ataoğlu, Türkiye dışında Almanya Azerbaycan, İran, Rusya ve İngiltere gibi beş ülkede tanıtım operasyonları düzenleyeceklerini kaydetti.

DİYARBAKIR VE ORDU UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini oluşturan 10 ilde tanıtım yapıldığını da belirten Ataoğlu, geçen yıl Diyarbakır ve Ordu’dan uçak seferleri başladığını, bu destinasyonları arttırmak yönünde THY ile işbirliği içinde olduklarını kaydetti.

Şu an Konya destinasyonunun planlandığını belirten Ataoğlu, bunun yanında ülkede sağlık turizmi konusunda da yatırımların her geçen gün arttığını söyledi.

Ataoğlu, sağlık turizminin ülkede tam olarak yerleşmesiyle ekonomiye önemli katkı sağlayacağını da kaydetti.

FESTİVAL VE MÜZELER KONUSU

Ülkede genelinde düzenlenen kültürel festivallere turistlerin katılımını sağlamak için bu etkinlikleri takvimlendirilerek, tanıtımlarda yer vermeye başlanacağını da belirten Ataoğlu, tarihi doğal güzellikleri zengin olan ülke genelinde müze sayısını arttırmak için de çalışma başlatıldığını söyledi.

Turizm sektöründeki kalifiye eleman sıkıntısına da değinen Ataoğlu, Girne’deki OTEM’in gelecek ay yeniden hayata geçirileceği, Kumyalıdaki uygulamalı turizm otelinin yanında ise 120 yataklı uygulamalı turizm oteli temeli atılacağını kaydetti.

OTELCİLERE YÜZDE 3 FAİZLİ KREDİ..

Otelcilere, yarım kalan tesislerini tamamlaması için yüzde 3’lük faizle kredi sağlanacağını ifade eden Ataoğlu bunun yanısıra Kalkınma Bankası’na borçların ödemesinde kolaylık yaratılacağını da belirtti.

Ataoğlu, Türkiyeden bazı kurum kuruluşların personelinin KKTC’de tatil yapmasını sağlamak için de çeşitli protokoller imzalandığını söyledi.

Girne’ye, yap işlet devret yöntemiyle yeni bir yat limanı kazandırılacağını da ifade eden dile getiren Ataoğlu, Turizmin gelişmesiyle ülkedeki tüm sektörelerin ekonomiye katkı UFÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dimağ Çağıner ise KKTC turizmini ileriye taşıyacak gerçek turizm politikasının, turizm emekçileri, akademisyenler ve diğer tüm ilgili kesimlerin yapacağı ortak çalışmayla oluşturulabileceği ve tüm kesimler tarafından kararlılıkla sahiplenilmesiyle başarıya ulaşabileceğini vurguladı.

UFÜ’nün adada turizm politikasının belirlenmesinde lider görev üstleneceğini ifade eden Çağıner; “Amacımız, sadece tek başına üniversite açıp eğitim sektörüne bir yan sektör olarak içinde olmak değil. Eğitim sektörünü , KKTC ekonomisi içinde ileriye dönük katma değer getirecek politikalar üretecek bir araç olarak görmek istiyoruz” dedi.

UFÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak ise, üniversitenin ülkede kısa bir geçmişe sahip olmasına karşın Türkiye’de Final Eğitim Kurumları’nın 37 yıllık deneyimi ile DMG grubun ülke turizm ve denizcilik alanında güçlü özgeçmişi bulunduğunu vurguladı.

UFÜ’nün YÖDAK onaylı yedi programla eğitime başladığı ve bunu gelecek yıl 15 programa çıkartmayı hedeflediğini ifade eden Öztoprak, üniversite hakkında bilgi sundu.

Öztoprak, UFÜ’nün kaliteli eğitim yanında ülke gelişimine katkı koymayı hedeflediğini kaydetti.

ATA Koordinatörü Prof. Dr. Metin Kozak ise Türkiye’de uluslararası standartlarda daha iyi bir turizm eğitiminin nasıl verileceğinin ortak akılla bulunmasına hizmet etmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kozak, KKTC’nin bir ada ülkesi olarak turizm konusunda avantajları bulunmasının, çalıştayın bu yıl KKTC’de gerçekleştirilmesinin nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Bir diğer nedenin ise UFÜ ile karşılıklı geliştirilen diyalog olduğunu kaydeden Kozak, çalıştay sonuçlarının KKTC turizmi adına güzel sonuçlar doğurmasını diledi.

Print
Posted: Jan 24, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Federal Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyetlerini kabul etti.

Read more
2728291
ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dener Öymen Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) 1977’den itibaren KITREB Başkanlığı yapmış, eski başkanlardan oluşan heyeti kabul ederek görüştü.

Read more
23
456
KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

Kuzey Kıbrıs turizmde güzel bir ivme yakaladı.

Read more
78
Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
9
"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır" sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliğine katıldı.

Read more
10
11121314
ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Read more
17
181920
AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Read more
2122
KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Read more
2324
25262728293031
1234567

Archive