GÜZELYURT ARKEOLOJİ VE DOĞA MÜZESİ YENİ YÜZÜYLE AÇILDI...

GÜZELYURT ARKEOLOJİ VE DOĞA MÜZESİ YENİ YÜZÜYLE AÇILDI...

Ataoğlu: “Her ilçeye bir müze kazandıracağız”

“Lefke’de yeni müze açılması için çalışmalara başlandı”

“Eski Tren İstasyonu da Güzelyurt’a bir değer olarak kazandırılacak”

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Bölümü’nün yeniden düzenlenen doğa bölümünün açılışını gerçekleştirdi....

Taşkent Doğa Parkı sponsorluğunda yeniden düzenlenen Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi Doğa Bölümü, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Müze avlusunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, hedeflerinin insanlara doğa ve çevre sevgisi kazandırıp, bu konudaki duyarlılığı artırmak olduğuna dikkati çekerek, yapılan çalışma sayesinde doğada zor görülebilen hayvanlar hakkında bilgi edinilip, farkındalık yaratılabileceğini söyledi.

Tahnit Ustası Mehmet Paralik de müzelerin dünyadaki evrensel değerler olduğuna vurgu yaparak, yapılan çalışmanın gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras ve ülke tanıtımına katkı koyacak bir değer olduğunu kaydetti.

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli de 1979 yılında açılan Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nin doğa bölümünün çağdaş müzecilik anlayışı doğrultusunda düzenlendiğini belirterek, müdürlüğün devam eden çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da Güzelyurt’taki müzenin 1979 yılından beri Arkeoloji ve Doğa Müzesi olarak adlandırılan ilk müze olduğunu belirterek, müzenin doğa bölümünün restore edilerek yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Ataoğlu, her ilçeye bir müze kazandırma hedeflerini anımsatarak, yeni ilçe olan Lefke’de de bir müzenin hayat bulması yönünde karar aldıklarını ifade etti.

Kış dönemlerinde de ülkemizde turist sayısının fazla olduğuna dikkati çeken Ataoğlu, yaptıkları çalışmalar çerçevesinde ülkeye gelen turistlerin tüm ilçeleri ziyaret etmesi ve bölge esnaflarıyla iç içe olmasının sağlanmaya çalışıldığını anlattı.

Ataoğlu, Güzelyurt’ta belediyenin projelerinin de yanında olduklarını kaydederek, Güzelyurt Tren İstasyonunun Güzelyurt’a bir değer olarak katılması için çalışmalar başlattıkları müjdesini verdi.

Print
Posted: Jan 18, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive