Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"

Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"

Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"
"HEDEFİMİZ KUZEY KIBRIS’TA TÜM ESKİ ESER ALANLARININ VE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİNİN DERECELENDİRİLMİŞ ŞEKİLDE HARİTALANMASINI SAĞLAMAKTIR."
Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Çevre Platformu’nu kabul etti. Görüşmede Çevreden sorumlu müsteşae Bülent Arkın’da hazır bulundu.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Platformu ve Yeşil Barış Hareketinin Karpaz’da başlatılan çalışmanın “Yağmalama” ve “Yatırıma Açma” maksatlı olduğuna yönelik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ataoğlu “Karpaz Yarımadasında başlatılan ve tüm KKTC genelinde sürdürülecek olan çalışmalarda hedefimiz Kuzey Kıbrıs’ta tüm Eski Eser Alanlarının ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinin derecelendirilmiş şekilde haritalanmasını sağlamaktır.
Çalışmaların tamamlanması ile birlikte söz konusu arazilerde nerelerin “Mutlak Koruma” altına alınacağı nerelerde “Koşullu İzin” verilebileceği saptanmış olacak.” dedi.
Bu bağlamda hükmeden kim olursa olsun bu bölgeler üzerindeki belirsizlik ve baskının tamamen ortadan kalkmış olacağını ifade eden Ataoğlu, derecelendirme yapılmasının, koruma adına büyük önem teşkil ettiğini vurguladı.
ÇEVRE ÖRGÜTLERİ KADAR HASSASIZ
Eski Eser Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerini korumanın Bakanlığın asli görevleri arasında olduğunu belirten Ataoğlu, en az Çevre Koruma Örgütleri kadar hassas olduklarının altını çizdi.
Çevre Platformu yetkilileri ile dün bir görüşme gerçekleştirdiğini ve konu hakkındaki hassasiyetin açık bir şekilde ortaya konduğunu belirten Ataoğlu, ‘Basın açıklaması yapılmadan önce görüşme talep edilmiş olsaydı gerekli bilgilendirme kendilerine yapılacak ve Bakanlığımızın siyasiler, özel ve tüzel kişilerin istek ve ısrarları doğrultusunda değil ÖÇKB ve SİT alanlarının kullanımını suistamellere kapatma doğrultusunda çalıştığı açık bir şekilde ifade edilecekti’ ifadelerini kullandı.
Çevre Platformunun görüş ve önerilerine değer verdiklerini hatta yol gösterici olarak kabul ettiklerini ifade eden Ataoğlu,iyi bir diyalog ile işbirliği halinde çalışmaya her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, bundan sonra sivil toplum örgütleri ile daha sık bir araya gelineceğini söyledi.

Print
Posted: Jan 12, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Mevlevi Müzesi açıldı

Mevlevi Müzesi açıldı

‘’İNANÇ TURİZMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYONDUR’’ 

Read more
2728
BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI TURIZM KÜLTÜR GENÇLIK VE ÇEVRE BAKANLIĞI’NA BAĞLI KIBRIS TÜRK DEVLET TIYATROLARI’NIN OYUNU “BURUN” KONYA'DA YOĞUN ILGIYLE KARŞILANDI.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Konya 17. “Bin Nefes Bir Ses” Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivaline katıldı.

Read more
2930311
2345678
91011
"Operanın Genç Yetenekleri"

"Operanın Genç Yetenekleri"

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin genç yeteneklerini sanatseverlerle buluşturuyor!

Read more
1213
2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI

ATAOĞLU, AZERBAYCAN’IN BAŞKENTİ BAKÜ’DE DÜZENLENEN, 2’NCİ TÜRK DEVLETLERİ TİCARET VE YATIRIM İŞ BİRLİĞİ FORUMU FUARI’NA KATILDI.

Read more
1415
"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

"Bir Babalar Günü’nü daha sensiz...

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Babalar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
16
Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

Sahillerdeki görüntü değişmiyor!

HAFTA SONU TATİLİ, SAHİLLERİ ÇÖP ALANINA ÇEVİRDİ! 

Read more
171819202122
23242526272829
30123456

Archive