Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"

Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"

Ataoğlu: “YAĞMALAMA VE YATIRIMA AÇMA İDDİALARI DOĞRU DEĞİLDİR"
"HEDEFİMİZ KUZEY KIBRIS’TA TÜM ESKİ ESER ALANLARININ VE ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİNİN DERECELENDİRİLMİŞ ŞEKİLDE HARİTALANMASINI SAĞLAMAKTIR."
Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Çevre Platformu’nu kabul etti. Görüşmede Çevreden sorumlu müsteşae Bülent Arkın’da hazır bulundu.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevre Platformu ve Yeşil Barış Hareketinin Karpaz’da başlatılan çalışmanın “Yağmalama” ve “Yatırıma Açma” maksatlı olduğuna yönelik iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ataoğlu “Karpaz Yarımadasında başlatılan ve tüm KKTC genelinde sürdürülecek olan çalışmalarda hedefimiz Kuzey Kıbrıs’ta tüm Eski Eser Alanlarının ve Özel Çevre Koruma Bölgelerinin derecelendirilmiş şekilde haritalanmasını sağlamaktır.
Çalışmaların tamamlanması ile birlikte söz konusu arazilerde nerelerin “Mutlak Koruma” altına alınacağı nerelerde “Koşullu İzin” verilebileceği saptanmış olacak.” dedi.
Bu bağlamda hükmeden kim olursa olsun bu bölgeler üzerindeki belirsizlik ve baskının tamamen ortadan kalkmış olacağını ifade eden Ataoğlu, derecelendirme yapılmasının, koruma adına büyük önem teşkil ettiğini vurguladı.
ÇEVRE ÖRGÜTLERİ KADAR HASSASIZ
Eski Eser Alanları ve Özel Çevre Koruma Bölgelerini korumanın Bakanlığın asli görevleri arasında olduğunu belirten Ataoğlu, en az Çevre Koruma Örgütleri kadar hassas olduklarının altını çizdi.
Çevre Platformu yetkilileri ile dün bir görüşme gerçekleştirdiğini ve konu hakkındaki hassasiyetin açık bir şekilde ortaya konduğunu belirten Ataoğlu, ‘Basın açıklaması yapılmadan önce görüşme talep edilmiş olsaydı gerekli bilgilendirme kendilerine yapılacak ve Bakanlığımızın siyasiler, özel ve tüzel kişilerin istek ve ısrarları doğrultusunda değil ÖÇKB ve SİT alanlarının kullanımını suistamellere kapatma doğrultusunda çalıştığı açık bir şekilde ifade edilecekti’ ifadelerini kullandı.
Çevre Platformunun görüş ve önerilerine değer verdiklerini hatta yol gösterici olarak kabul ettiklerini ifade eden Ataoğlu,iyi bir diyalog ile işbirliği halinde çalışmaya her zaman hazır olduklarını vurgulayarak, bundan sonra sivil toplum örgütleri ile daha sık bir araya gelineceğini söyledi.

Print
Posted: Jan 12, 2017,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive