Ataoğlu “UNUTMAYALIM Kİ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ, ENGELSİZ YARINLAR DİLİYORUM “

Ataoğlu “UNUTMAYALIM Kİ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ, ENGELSİZ YARINLAR DİLİYORUM “

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Engelsiz Bilişim Günleri” açılışına katıldı.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, “Engelsiz Bilişim Günleri” açılışına katıldı.
Ataoğlu “UNUTMAYALIM Kİ HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ, ENGELSİZ YARINLAR DİLİYORUM “
4. Engelsiz Bilişim Günleri YDÜ'nün ev sahipliğinde başladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde engelsiz yaşam farkındalığının en önemli etkinliklerinden biri olan “Engelsiz Bilişim Günleri”nin dördüncüsü, Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane'de başladı.
Her yıl olduğu gibi Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde Kuzey Kıbrıs Turkcell’in ana sponsorluğu ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Yakın Doğu Enstitüsü organizasyonuyla gerçekleştirilen Engelsiz Bilişim Günlerine Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu , Bayındırlık ve ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ,Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu, KKTC’den konu ile ilgili önemli uzmanlar, sivil toplum örgütleri, dernekler, vakıflar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu açılışta yaptığı konuşmada, Engellilerin engelinin kalkmasının geç kalınmış bir çalışma olduğunu söyledi. Yakın Doğu Üniversitesi Turkcell ve Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi işbirliği ile bu açığın kapandığını ifade eden Ataoğlu, engelliler için sadece bu konuyla alakalı kurumlar değil hepimizin mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.
Ataoğlu “Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız, engelsiz yarınlar diliyorum “ diyerek farkındalığını paylaştı.
Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu Başkanı Mustafa Özhan Kalaç ise “KKTC ile olan bağlantımız her zaman devam ediyor, birbirimizi yakından takip ediyoruz. Kıbrıs’taki bazı başarılı örneklerin Türkiye’ye yarar sağlaması artık mümkün. Çok ciddi çaba ve ilerleme söz konusu. Bu organizede de emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.
KKTC Bilişim Derneği Başkanı Nihat Yılmaz da , Engelsiz Bilişim’in daha çok ileri gitmesini arzuladıklarını belirterek, günümüzdeki sosyal ağların yaygınlığı ve her toplumda insanlarla çevrimiçi iletişimin gerçekleştiğinden bahsetti.
Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit; "4 yıldır canla başla engellilerin önünü açmak için başta Yakın Doğu Üniversitesi olmak üzere, Hükümet, Sivil Toplum örgütleri mücadele gösterdi. Bu çabayla beraber daha güçlü, daha bilinçli adımlarla var olmalıyız. Bu organizasyonda Turkcell, Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi'ne katkılarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu konuda öğrencilere de fazlaca görev düşüyor. Engelli kardeşlerimizi kendi bünyelerine kabul etmeleri gerekir. Bununla beraber bu tip organizasyonlar devamlı düzenlenmeli “ diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Bayındırlık ve ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ; İlk kez Engelsiz Bilişim günlerine katıldığını ifade ederek Engelsiz Bilişim anlayışının sadece devleti yönetenler tarafından değil basın ve yayıncılık politikalarıyla da ülkede bu anlayışın kalıcılaşmasına hizmet edilmesi gerektiğini
Konuşmacılardan sonra Lefkoşa Eğitim Merkezi ve İş Eğitim Merkezi Korosu sahne aldı. Engelli öğrencilerin söylediği şarkılar salondaki konuklar tarafından büyük alkış aldı. Koronun ardından Gazimağusa Özel Eğitim Merkezi Dans Ekibi sahne aldı. Engelli bireyler tarafından gerçekleşen dans gösterisinin ardından işaret diliyle bir şarkı söylendi. Etkinlik ayrıca işaret diliyle de engelli vatandaşlara aktarıldı.

Print
Posted: Dec 21, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
22232425262728
293012345

Archive