BAKÜ'DE KENDİMİZİ GÖSTERDİK.

BAKÜ'DE KENDİMİZİ GÖSTERDİK.

Ülke turizmini tanıtmak üzere sektör temsilcileri ile birlikte Bakü’ye giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Diaspora Başkanı ve Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, milletvekili Ganire Paşayeva, yerel yönetim temsilcileri yanısıra basın mensupları ile biraraya geldi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Azerbaycan’da KKTC’nin turizm olanaklarının tanıtıldığı bir dizi etkinlik düzenledi. Azerbaycanlı yetkililer, milletvekilleri ve turizm profesyonellerinin katıldığı etkinliklerde, Kuzey Kıbrıs’ın doğal, kültürel, tarihi, insani özellikleri yanısıra sağlık turizmi olanakları tanıtıldı.

Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyoruz...

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, coğrafi konumu, misafirperver ve açık elli insanları, on bin yıllık güçlü tarihsel damarları, turistik zenginlikleri yanısıra, kaliteli özel hastaneleri ve tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonlarına ek otellerinde sunduğu medikal masaj, spa uygulamaları, yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajları ile Kuzey Kıbrıs’ın kıymetli bir turizm destinasyonu olduğunu anlatarak, kardeş ülke Azerbaycan’dan daha fazla turist beklediklerini söyledi.

Amacımız karşılıklı işbirliğini geliştirmek...

Bakü temasları kapsamında muhatapları ile çok verimli görüşmeler yaptıklarına değinen Ataoğlu, amaçlarının aynı dili konuştukları ve aynı dini paylaştıkları Azerbaycanlı kardeşlerine Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanıtmak ve turizm başta olmak üzere diğer alanlarda karşılıklı işbirliğini geliştirilmek olduğunu vurguladı. 

Azerbaycan’a vize yok...

Azerbaycanlıların KKTC’ye aynı Türkiye’ye gittikleri gibi vizesiz gelebileceğine dikkati çeken Ataoğlu, Azerbaycan’a sadece turizmle değil, eğitim ve sağlık başta olmak üzere diğer sektörleriyle de açılmak istediklerini belirtti.
Sağlık turistlerine en iyi hizmet uygun fiyata veriliyor...

KKTC’de otel doluluk oranının yüzde 70 olduğunu ve yatak sayısının 2017’de 30 bine çıkartılmasının hedeflendiğini bildiren Ataoğlu, üniversitelerinin yaklaşık 100 ülkeden 100 bin öğrenci barındırdığını, tam donanımlı hastanelerinin ise sağlık turistlerine en iyi hizmeti uygun fiyatla verdiğini kaydetti.

Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyoruz...

Ataoğlu, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin KKTC’li kardeşleriyle kucaklaşmasını istiyorum. Azerbaycanlılar artık kendilerine ait bir adalarının olduğunu bilsin. Bu adada yaşayan herkes Türkçe konuşuyor. Ülkemize gelenler kendi evlerine geliyormuş gibi olacaklar. Biz tüm kardeşlerimizi KKTC’de bağrımıza basmaya hazırız. Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyor ve bunun da zeminini hazırlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz.” dedi.

Print
Posted: Dec 5, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive