BAKÜ'DE KENDİMİZİ GÖSTERDİK.

BAKÜ'DE KENDİMİZİ GÖSTERDİK.

Ülke turizmini tanıtmak üzere sektör temsilcileri ile birlikte Bakü’ye giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Bakü temasları kapsamında Azerbaycan Diaspora Başkanı ve Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, milletvekili Ganire Paşayeva, yerel yönetim temsilcileri yanısıra basın mensupları ile biraraya geldi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Azerbaycan’da KKTC’nin turizm olanaklarının tanıtıldığı bir dizi etkinlik düzenledi. Azerbaycanlı yetkililer, milletvekilleri ve turizm profesyonellerinin katıldığı etkinliklerde, Kuzey Kıbrıs’ın doğal, kültürel, tarihi, insani özellikleri yanısıra sağlık turizmi olanakları tanıtıldı.

Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyoruz...

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, coğrafi konumu, misafirperver ve açık elli insanları, on bin yıllık güçlü tarihsel damarları, turistik zenginlikleri yanısıra, kaliteli özel hastaneleri ve tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonlarına ek otellerinde sunduğu medikal masaj, spa uygulamaları, yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajları ile Kuzey Kıbrıs’ın kıymetli bir turizm destinasyonu olduğunu anlatarak, kardeş ülke Azerbaycan’dan daha fazla turist beklediklerini söyledi.

Amacımız karşılıklı işbirliğini geliştirmek...

Bakü temasları kapsamında muhatapları ile çok verimli görüşmeler yaptıklarına değinen Ataoğlu, amaçlarının aynı dili konuştukları ve aynı dini paylaştıkları Azerbaycanlı kardeşlerine Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanıtmak ve turizm başta olmak üzere diğer alanlarda karşılıklı işbirliğini geliştirilmek olduğunu vurguladı. 

Azerbaycan’a vize yok...

Azerbaycanlıların KKTC’ye aynı Türkiye’ye gittikleri gibi vizesiz gelebileceğine dikkati çeken Ataoğlu, Azerbaycan’a sadece turizmle değil, eğitim ve sağlık başta olmak üzere diğer sektörleriyle de açılmak istediklerini belirtti.
Sağlık turistlerine en iyi hizmet uygun fiyata veriliyor...

KKTC’de otel doluluk oranının yüzde 70 olduğunu ve yatak sayısının 2017’de 30 bine çıkartılmasının hedeflendiğini bildiren Ataoğlu, üniversitelerinin yaklaşık 100 ülkeden 100 bin öğrenci barındırdığını, tam donanımlı hastanelerinin ise sağlık turistlerine en iyi hizmeti uygun fiyatla verdiğini kaydetti.

Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyoruz...

Ataoğlu, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin KKTC’li kardeşleriyle kucaklaşmasını istiyorum. Azerbaycanlılar artık kendilerine ait bir adalarının olduğunu bilsin. Bu adada yaşayan herkes Türkçe konuşuyor. Ülkemize gelenler kendi evlerine geliyormuş gibi olacaklar. Biz tüm kardeşlerimizi KKTC’de bağrımıza basmaya hazırız. Azerbaycan’dan daha fazla turist bekliyor ve bunun da zeminini hazırlamak için üzerimize düşeni yapıyoruz.” dedi.

Print
Posted: Dec 5, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
13
ATAOĞLU, TATLISU OT FESTİVALİ’NE KATILDI.

ATAOĞLU, TATLISU OT FESTİVALİ’NE KATILDI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tatlısu’da düzenlenen Ot Festivali’ne katılarak hem vatandaşlarla bir araya geldi hem de festival kapsamında kurulan stantları ziyaret etti.

Read more
141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive