TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TANITIM ATAKLARINA BAKÜ’DE DEVAM EDİYOR...

TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI TANITIM ATAKLARINA BAKÜ’DE DEVAM EDİYOR...

Turizm ve Çevre Bakanlığı Turizm Tanıtma ve Pazarlama çalışmaları Azerbaycan’da Kuzey Kıbrıs’ı tanıtacak.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Road Show’u gerçekleştirmek üzere, beraberinde KITSAB, KITOB, THY KKTC Müdürlüğü ve Basın Mensuplarının yer aldığı heyet Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitmek üzere 29 Kasım’da( yarın) adadan ayrılacaklar.

Uluslararası alandaki tanıtım faaliyetlerinin bir ülkenin, dünyadaki görüntüsü, saygınlığı ve dolayısıyla hedeflenen dış politikanın etkinliği bakımından oldukça önemli rol oynadığını belirten Ataoğlu, “Esnek kullanılabilen ve etkili bir dış politika aracı olan tanıtım faaliyetlerinin, belirli bir stratejiye oturtulması ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla eşgüdüm halinde ve işbirliği içinde çalışılması önemlidir” dedi.

Ayrıca Tanıtımda başarının, uzun vadeli planlamaya, global bakışa ve ayrıntılı uygulamaya dayalı bir yaklaşıma bağlı olduğunun altını çizen Ataoğlu, ülkeye gelen turist sayısını artırmak için, kampanyalara hız verdiklerini ve bu gayreti sürdüreceklerini belirtti.

Turizmde gerçekleştirdikleri her yeni girişimde Rum lobisiyle karşı karşıya kaldıklarını da vurgulayan Ataoğlu, 2017'de hava yolundaki çeşitliliği daha da ileriye götürmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Hava yolundaki çeşitliliği daha da ileriye götürmemiz halinde turizm potansiyelimizi büyütme hedefine daha kolay ulaşacağız” diyen Ataoğlu, önümüzdeki günlerde değişik havayolu şirketlerinin Kuzey Kıbrıs'a uçmasını sağlayacaklarını kaydetti.

Bakanlık Tanıtma Pazarlama Dairesi koordinesiyle düzenlenen Bakü’de birçok turizm acentesi ve sektör temsilcisinin katılacağı etkinlikte, Ülkeyi Tanıtıcı broşürler ve tanıtım CD’leri katılımcılara dağıtılacak,sinevizyon gösterileri yapılacak. Ülkemizden sektör temsilcilerinin yoğun şekilde yer alacağı tanıtım etkinliğinde karşılıklı anlaşmaların gerçekleştirilmesi maksadıyla, Turist akışının, otel ve uçak anlaşmalarının yapılabileceği bir ortama olanak sağlayacak. THY’nın Bakü’den KKTC’ye Touch Down yaparak uçuş planlaması ise zahmetsiz ve kısa sürede yolcuların adaya getirilmesine olanak sağlayacak.

Heyet 2 Aralık Cuma günü adaya dönecek...

Print
Posted: Nov 28, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«November 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
27
BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

BAŞBAKAN YARDIMCISI, SN. FİKRİ ATAOĞLU; “TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ, ANAVATAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KARARLILIĞI VE TÜRK MİLLETİNİN DESTEĞİYLE İLERLİYOR” DEDi..

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, terörle mücadelede gelinen noktayı değerlendirerek, “Terörsüz Türkiye süreci, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kararlılığı ve Türk milletinin desteğiyle ilerliyor” dedi.

 

Read more
2829
“Cumhuriyet Korteji”

“Cumhuriyet Korteji”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 102’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Başkent Lefkoşa’da “Cumhuriyet Korteji” düzenlendi.

Read more
3031
yüzde 22,2 oranında bir artış

yüzde 22,2 oranında bir artış

 Türkiye ile KKTC arasında "taksi helikopter" seferleri

Read more
12
14.ULUSLARARASI  BAKLAVA  FESTİVALİ  GİRNE'YE TAŞINDI

14.ULUSLARARASI BAKLAVA FESTİVALİ GİRNE'YE TAŞINDI

Türkiye'nin tescilli lezzetlerinden olan Türk baklavasının tanıtılması amacıyla , Baklava ve tatlı Üreticileri Derneği tarafından düzenlenen , Uluslararası  Baklava Festivali  bu yıl KKTC’de yapılıyor.

Read more
34
KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

KKTC, LONDRA’DA DÜZENLENEN WORLD TRAVEL MARKET TURİZM FUARI'NDA

Ataoğlu: “KKTC, Akdeniz’in en güvenli destinasyonlarından biri”

Read more
567
Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

Ataoğlu, Muratağa,Atlılar ve Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği yetkililerini kabulünde vurguladı;

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINI CANLI TUTMAK, HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR”

Read more
89
ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

ATAOĞLU: “ATATÜRK’Ü ANMAK, ONUN FİKİRLERİNİ YAŞATMAKLA MÜMKÜNDÜR”

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Read more
10
Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

Kültür Dairesi, Dünya Çocuk Kitapları Haftası boyunca halk kütüphanelerinde etkinlikler düzenliyor

 Her yıl Kasım ayının ikinci Pazartesi günü başlayan Dünya Çocuk Kitapları Haftasında, Girne, Akdoğan ve Gazimağusa Halk Kütüphanelerinde etkinlikler yer alacak

Read more
11
“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma”

“Saraydan Kız Kaçırma” Operası Antalya Kültür Yolu Festivali’nde sahnelendi

Read more
1213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

Archive