Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının temel atma törenine katıldı.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarının temel atma törenine katıldı.

Denktaş ailesinin, devlet ve hükümet yetkilileriyle Türkiye’den konukların ve vatandaşların katıldığı temel atma töreninde sırasıyla; TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşma yaptı.

Akıncı, konuşmasında Denktaş’la ilgili anılarını anlattı, konuklara Denktaş’ın kendisine gönderdiği şiiri okudu.

Anıt mezarın olduğu bölgenin çevre temizliğiyle ilgili bazı eleştirilerde de bulunan Akıncı, “Tören günlerinde ya da özel bir günde kırık lambaların değiştirildiğini, etrafın temizlendiğini, çevreye biraz dikkat edildiğini görüyorum ama yılın geriye kalan 364 gününde buraları öyle değil. Buna hakkımız yok. Rauf Denktaş, bu topluma yıllarını verdi, onun aziz hatırasına saygı gösterme sırası hepimizde” dedi.

Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezar ve müzesinin temeli bugün öğle saatlerinde atıldı.

Temel atma törenine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 28’inci Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39’uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Erdal Şener, Ana Muhalefet Partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman katıldı. Kurucu Cumhurbaşkanı’nın oğlu Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve diğer aile fertleri de törende hazır bulundu.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Ardından konuşmalara geçildi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile TC Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Türk Silahlı Kuvvetleri Temsilcisi Orgeneral Musa Avsever da temel atma töreninde katıldı. Törende, konuklara Kurucu Cumhurbaşkanı’nın gençlere hitaben yaptığı konuşma dinletildi.

Print
Posted: Nov 15, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive