TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI “1. KKTC FUARI” İLE İSTANBUL’DA GÖRSEL BİR ŞÖLENE İMZA ATACAK..

TURİZM VE ÇEVRE BAKANLIĞI “1. KKTC FUARI” İLE İSTANBUL’DA GÖRSEL BİR ŞÖLENE İMZA ATACAK..

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri ATAOĞLU Başkanlığında “Londra WTM Fuarında” kendisine eşlik eden Bakanlık Müsteşarı Doç.Dr.İsmet ESENYEL, Tanıtma Pazarlama Dairesi Müdürü İpek TÜCCAROĞLU ve Bakanlık Basın Sorumlusu Kemal ÖNEREN bugün Londra’dan İstanbul’a hareket ederek, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Kazım TÜRKAN ile Bakanlık görevlileri ve sektör temsilcileri ile birlikte İstanbul ve tüm Türkiye’de Tanıtma, Pazarlama ve Kültürel alanda ses getirecek olan “1.KKTC FUARI’NA” katılıyor.

​KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri Etkinlikleri, KKTC ve TC Hükümetleri tarafından Ülke Ekonomisine katkı sağlamak, Turizm ve Kültür alanında işbirliğinin güçlendirilmesi adına Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı organizasyonuyla ortaklaşa hayata geçiriliyor. İstanbul CNRExpo’da çok büyük bir katılımla yapılması planlanan Fuar MUSİAD Expo ile aynı tarihlerde ve aynı alan içerisinde gerçekleşecek.

Turizm ve Çevre Bakanlığı sözkonusu fuarda 225 m2 lik ada tipi bir stantla, Kıbrıs Evi konsepti ile yerini aldı. Kıbrıs Evi, avlusu, üzüm asması ve Kıbrısa özgü masa sandalyeler ile Eski Kıbrıs Evleri ile ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatılacak.

​Sözkonusu ev içerisinde 1 adet mutfak,1 adet depo ve vestiyer, 1 adet toplantı odası ve 1 adet Basın için ayrılmış toplantı odası bulunuyor. Ayrıca Standda Kültürel mirasımızın sergileneceği köşede Eski Kıbrıs Sandığı, Aynası ve El emeği ürünler de teşhir edilecek.

​Kıbrıs Evinin avlusunda Bakanlık ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Restorantcılar Birliği (RESBİR), Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), Karpaz Eko Turizm Birliği, Sağlık Turizm Konseyi, Kuzey Kıbrıs Dalış Merkezleri Birliğine ait deskler olacaktır.

​RESBİR tarafından Hellim Böreği, Peksemet, Çitlembikli Bitta Nohutlu Çörek, Hellim, Badem, Üzüm Sucuğu, Limonata, Sumada, Gül Şurubu, Ceviz Macunu, Turunç Macunu, Patlıcan Macunu ikramı yapılarak kıbrıs lezzetleri ve damak tadı hakkında ziyaretçilere bilgiler verilecek.Tanıtıcı filmler eşliğinde broşürler dağıtılacak.Ayrıca belirli saatlerde Kıbrıs ezgileriyle bezeli folklorik gösterilerle yapılarak renkli bir ortam oluşturulacak..

Print
Posted: Nov 8, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«September 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
252627
ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

ATAOĞLU, GTF DÜNYA ŞAMPİYONASI’NDA İKİNCİLİK ELDE EDEN KKTC TAEKWONDO MİLLİ TAKIMI’NI KABUL ETTİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İskoçya’nın Stirling kentinde düzenlenen GTF Dünya Şampiyonası’nda Takım Klasmanında ikincilik başarısı elde etti.

Read more
2829
30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin destansı bir zaferle taçlandığını vurguladı.

Read more
30
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı 

Read more
31
1234
ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

ATAOĞLU, GAZIMAĞUSA’DA ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞTU: “HALKIMIZIN VE ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediyesi Pazar Yeri ile Surlariçi bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Read more
5
SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

SAHİL TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAZ DÖNEMI İÇİN SONA ERDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı tarafından yaz boyunca sürdürülen sahil temizliği etkinlikleri tamamlandı. Amaç; sahillerin temiz kalması, vatandaşların sağlıklı ve temiz ortamlarda vakit geçirmesi ve çevre bilincinin toplum genelinde artırılmasıydı.

Read more
67
8
TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

TARİHİ “CENAZE ARABASI” BAKIM-ONARIM VE KORUMA İŞLEMLERİ TAMAMLANARAK, AİT OLDUĞU YERDE SERGİLENMEYE DEVAM EDİYOR

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nin en önemli sorumluluğu kültür mirasına sahip çıkmak, korumak, geleceğe ışık tutacak şekilde sürekliliğini sağlamaktır. Bu sorumluluk bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz.

Read more
91011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive