Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, piknik alanlarında incelemelerde bulundu. Bakan Ataoğlu’na Çevreden sorumlu Müsteşar Bülent Arkın, Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Basın Danışmanı Kemal Öneren, Çevre ve Orman dairesi personel ve yetkilileri eşlik etti.

Bakan Ataoğlu ve beraberindekiler Boğaz Piknik Alanı, Kozanköy, Geçitköy Mesire Alanı ve Kalkanlı Su Piknik alanı bölgelerini adım adım gezerek tespit ve incelemeler gerçekleştirdikten sonra notlar aldı. Gezi ve inceleme çalışmalarının süreceğini vurgulayan Ataoğlu, KKTC’nin doğa harikası mekanları var mevcut piknik alanlarımızda not ettiğimiz eksiklikleri en kısa zamanda tamamlayarak, piknik alanlarımızın vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. dedi.

RESTORANI,KAFETERYASI,SOSYAL TESİSLERİYLE 24 SAAT YAŞAYAN MEKANLAR OLUŞTURULACAK

KKTC’nin dünya harikası mekanlara sahip olduğunu, doğaya ve ağaçlara zarar vermeden yapılacak olan çalışmalar ile vatandaşlarımızın daha rahat piknik yapabilmesi için alanlar oluşturulacağını söyleyen Ataoğlu, oluşturulacak olan alanlarda,piknik yapmanın yanında, içerisinde atla gezinti alanı ve çelik halatta kayma aktivitesi gibi çok sayıda ünitenin oluşturulacağı, hem gençlerimizin, çocuklarımızın hem de kendini genç hissedenlerin içindeki macera tutkularını giderebilecekleri, o tutkularını canlı tutabilecekleri güzel tesisler meydana getireceklerini açıkladı. Ataoğlu, "Restoranı, kafeteryası, sosyal tesisleriyle 24 saat yaşayan mekanlar oluşturulacak” dedi.

Bölgelere ulaşım kolaylığı sağlanması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekleyen Ataoğlu, bu çalışma ile ziyaretçi sayısının artacağını ve yapılacak tanıtımlar ile turistlerin de bu bölgelere çekilmesinin planlandığını söyledi.

Ataoğlu, yapılacak olan projeler ile alanların belirli yerlerinin çim ekilerek yeşillendirileceğini tabiata zarar vermeden yapılar oluşturulacağını ve ağaç ürünlerinden imal edilen yapılar oluşturulacağını da belirterek "birbirinden eğlenceli parkurları, menaj alanları, at binme parkurları, labirentler, tırmanma duvarıları,macera istasyonları, ve çocuk oyun alanları ile ülkemizdeki piknik algısını değiştireceğiz ve alanlarımıza yepyeni bir soluk getireceğiz” dedi.

Print
Posted: Oct 30, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive