Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, piknik alanlarında incelemelerde bulundu. Bakan Ataoğlu’na Çevreden sorumlu Müsteşar Bülent Arkın, Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Basın Danışmanı Kemal Öneren, Çevre ve Orman dairesi personel ve yetkilileri eşlik etti.

Bakan Ataoğlu ve beraberindekiler Boğaz Piknik Alanı, Kozanköy, Geçitköy Mesire Alanı ve Kalkanlı Su Piknik alanı bölgelerini adım adım gezerek tespit ve incelemeler gerçekleştirdikten sonra notlar aldı. Gezi ve inceleme çalışmalarının süreceğini vurgulayan Ataoğlu, KKTC’nin doğa harikası mekanları var mevcut piknik alanlarımızda not ettiğimiz eksiklikleri en kısa zamanda tamamlayarak, piknik alanlarımızın vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. dedi.

RESTORANI,KAFETERYASI,SOSYAL TESİSLERİYLE 24 SAAT YAŞAYAN MEKANLAR OLUŞTURULACAK

KKTC’nin dünya harikası mekanlara sahip olduğunu, doğaya ve ağaçlara zarar vermeden yapılacak olan çalışmalar ile vatandaşlarımızın daha rahat piknik yapabilmesi için alanlar oluşturulacağını söyleyen Ataoğlu, oluşturulacak olan alanlarda,piknik yapmanın yanında, içerisinde atla gezinti alanı ve çelik halatta kayma aktivitesi gibi çok sayıda ünitenin oluşturulacağı, hem gençlerimizin, çocuklarımızın hem de kendini genç hissedenlerin içindeki macera tutkularını giderebilecekleri, o tutkularını canlı tutabilecekleri güzel tesisler meydana getireceklerini açıkladı. Ataoğlu, "Restoranı, kafeteryası, sosyal tesisleriyle 24 saat yaşayan mekanlar oluşturulacak” dedi.

Bölgelere ulaşım kolaylığı sağlanması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekleyen Ataoğlu, bu çalışma ile ziyaretçi sayısının artacağını ve yapılacak tanıtımlar ile turistlerin de bu bölgelere çekilmesinin planlandığını söyledi.

Ataoğlu, yapılacak olan projeler ile alanların belirli yerlerinin çim ekilerek yeşillendirileceğini tabiata zarar vermeden yapılar oluşturulacağını ve ağaç ürünlerinden imal edilen yapılar oluşturulacağını da belirterek "birbirinden eğlenceli parkurları, menaj alanları, at binme parkurları, labirentler, tırmanma duvarıları,macera istasyonları, ve çocuk oyun alanları ile ülkemizdeki piknik algısını değiştireceğiz ve alanlarımıza yepyeni bir soluk getireceğiz” dedi.

Print
Posted: Oct 30, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive