Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Ataoğlu: “ÜLKEMİZDEKİ PİKNİK ALGISINI DEĞİŞTİRECEĞİZ, ALANLARIMIZA YEPYENİ BİR SOLUK GETİRECEĞİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, piknik alanlarında incelemelerde bulundu. Bakan Ataoğlu’na Çevreden sorumlu Müsteşar Bülent Arkın, Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan, Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı, Basın Danışmanı Kemal Öneren, Çevre ve Orman dairesi personel ve yetkilileri eşlik etti.

Bakan Ataoğlu ve beraberindekiler Boğaz Piknik Alanı, Kozanköy, Geçitköy Mesire Alanı ve Kalkanlı Su Piknik alanı bölgelerini adım adım gezerek tespit ve incelemeler gerçekleştirdikten sonra notlar aldı. Gezi ve inceleme çalışmalarının süreceğini vurgulayan Ataoğlu, KKTC’nin doğa harikası mekanları var mevcut piknik alanlarımızda not ettiğimiz eksiklikleri en kısa zamanda tamamlayarak, piknik alanlarımızın vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. dedi.

RESTORANI,KAFETERYASI,SOSYAL TESİSLERİYLE 24 SAAT YAŞAYAN MEKANLAR OLUŞTURULACAK

KKTC’nin dünya harikası mekanlara sahip olduğunu, doğaya ve ağaçlara zarar vermeden yapılacak olan çalışmalar ile vatandaşlarımızın daha rahat piknik yapabilmesi için alanlar oluşturulacağını söyleyen Ataoğlu, oluşturulacak olan alanlarda,piknik yapmanın yanında, içerisinde atla gezinti alanı ve çelik halatta kayma aktivitesi gibi çok sayıda ünitenin oluşturulacağı, hem gençlerimizin, çocuklarımızın hem de kendini genç hissedenlerin içindeki macera tutkularını giderebilecekleri, o tutkularını canlı tutabilecekleri güzel tesisler meydana getireceklerini açıkladı. Ataoğlu, "Restoranı, kafeteryası, sosyal tesisleriyle 24 saat yaşayan mekanlar oluşturulacak” dedi.

Bölgelere ulaşım kolaylığı sağlanması için çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekleyen Ataoğlu, bu çalışma ile ziyaretçi sayısının artacağını ve yapılacak tanıtımlar ile turistlerin de bu bölgelere çekilmesinin planlandığını söyledi.

Ataoğlu, yapılacak olan projeler ile alanların belirli yerlerinin çim ekilerek yeşillendirileceğini tabiata zarar vermeden yapılar oluşturulacağını ve ağaç ürünlerinden imal edilen yapılar oluşturulacağını da belirterek "birbirinden eğlenceli parkurları, menaj alanları, at binme parkurları, labirentler, tırmanma duvarıları,macera istasyonları, ve çocuk oyun alanları ile ülkemizdeki piknik algısını değiştireceğiz ve alanlarımıza yepyeni bir soluk getireceğiz” dedi.

Print
Posted: Oct 30, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive