Ataoğlu: "ÜLKEMİZ ARTIK ULUSLARARASINDA OYNAYAN AKTÖRLER ARASINDAKİ YERİNİ ALDI"

Ataoğlu: "ÜLKEMİZ ARTIK ULUSLARARASINDA OYNAYAN AKTÖRLER ARASINDAKİ YERİNİ ALDI"

Ataoğlu: "ÜLKEMİZ ARTIK ULUSLARARASINDA OYNAYAN AKTÖRLER ARASINDAKİ YERİNİ ALDI"
KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Expo 2016 açılışı için gittiği Antalya'da Kanal V de yayınlanan Reaksiyon programında canlı yayına katıldı.
Her hafta cumartesi canlı yayınlanan programda Ataoğlu KKTC turizmi konusunda önemli bilgiler verdi.Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu EXPO 2016'nın Türk turizmine katkısının büyük olduğunu, böyle bir proje içerisinde KKTC' nin tanıtılmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 4 ay gibi kısa bir sürede Kıbrıs evi ve avlusunun inşaa edildiğini belirten Ataoğlu tüm ziyaretçileri EXPO evine davet etti. KKTC turizmini geliştirmek için her gün yeni adımlar atıldığını belirten Ataoğlu Türkiye de 10 büyük şehirde ve dünyada 5 ülkede tanıtımların başlayacağını ve buradan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi. Türkiye den gelen turist sayısının adaya gelen turistlerin % 9 una tekabül ettiğini belirten Ataoğlu bu rakamın yüzde 20 seviyelerine çıkacağını söyledi. 
Her geçen gün Anavatan'dan Yeni uçuş destinasyonları açıldığını belirten Ataoğlu THY ile yapılan görüşmeler neticesinde Konya destinasyonunun yakın zamanda açılacağını Konya'nın KKTC için ayrı önem taşıdığını belirtti.
Konyada yaşayan KKTC nüfusunun çok fazla olduğunu ve KKTC'de birçok akrabalık bağının bulunduğunu kaydetti.Yapılacak çalışmalarda T.C Turizm bakanlığının desteğini her daim hissettiklerini belirten Ataoğlu Anavatan desteği ile KKTC hem turizmde hemde ekonomide hak ettiği yeri alacağını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen sağlık turizmi zirvesinde 87 ülke arasında KKTC'nin 54.ncü ülke olarak bu alanda da yer aldığını söyleyen Ataoğlu Ülkemiz artık uluslararasında oynayan aktörler arasında ki yerini aldı dedi.

Print
Posted: Oct 24, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15
15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

15 Haziran Azerbaycan Milli Kurtuluş Günü'nü

Kardeş Azerbaycan halkının 15 Haziran Milli Kurtuluş Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Read more
1617
Bilgilendirme

Bilgilendirme

Koruma altındaki Kaplumbağalara ve üreme alanlarına zarar vermenin cezası aylık asgari ücret kadardır. 

Read more
18192021
222324
Dört İşlem Etüt Merkezi öğrencilerinden Çevre Koruma Dairesi’ne anlamlı ziyaret

Dört İşlem Etüt Merkezi öğrencilerinden Çevre Koruma Dairesi’ne anlamlı ziyaret

Dört İşlem Etüt Merkezi öğrencilerinden oluşan 20 ilkokul öğrencisi, yaz okulu faaliyetleri kapsamında öğretmenleri eşliğinde Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’ni ziyaret etti.

Read more
25262728
293012345

Archive