11. Uluslarası Harnup Festivali Başladı

11. Uluslarası Harnup Festivali Başladı

11. Uluslarası Harnup Festivali gerçeklestirilen acilis toreniyle başladı. 

Köy meydanında yer alan festivalin acilisi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akinci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. 

  Kortejle baslayan festivalde ilk olarak saygi duruşunda bulunuldu, ardından da İstiklal Marşı okundu. Daha sonra  festivale katılan Slovakya ekibi sahne alarak, yöresel danslarini sergilediler. İlizyon gösterisinin ardından ise Etopya ekibi sahne alarak gösterilerini gerçekleştirdiler. Ateş gösterisinin ardından ise açılış  konuşmaları yapıldı. 

   İlk konuşmayı Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan yaparak, festivalin büyük özveriyle 11.yıla taşındığını belirterek, amaçlarının harnupun önemine dikkat çekmek olduğunu söyledi.

   Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde harnupun çok önemli yeri olduğunu söyledi. Yıllar içinde yanlış harnup politikaları yüzünden harnup meyvesine ilginin azaldığını belirten Çavuşoğlu, ancak bu yıl harnup fiyatının yükseltildigini dile getirdi.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, harnup ağaçlarının koruma altına alınması gerektiğini söyledi. Festivallerin Kıbrıs Türk Kültürü'nün yasatilmasina katkı sağladığına vurgu yapan Ataoğlu, festivale katkı koyan herkese teşekkür etti.

   Festivalin acilisinda konusma yapan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan'i böylesi güzel bir  festival düzenlediği için tebrik etti.

Konuşmaların ardından konuşmacılara Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan tarafından harup fidesi hediye edildi.

  Daha sonra kurdele kesimi yapılarak standlar gezildi.

Print
Posted: Sep 8, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
293012345

ATAOĞLU: "KIBRISLI TÜRK KARDEŞİMİZE YAPILAN MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Ayia Napa'da uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralanarak tedavi altına alınan Kıbrıslı Türk vatandaşımıza acil şifalar diliyor, kendisine ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Read more
6
ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”

ATAOĞLU: “DIASPORADAKİ GENÇLERİMİZ ATA TOPRAKLARIYLA BAĞINI KOPARMAMALI”


KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bugün Londra'da gerçekleştirilen Kıbrıs Türk Kültür Festivali'nde yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türk toplumunun kültürünü yaşatmasının ve gelecek kuşaklara aktarmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
 

Read more
7
KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

KÜLTÜR DAİRESİ MÜDÜRÜ AYŞE GÜLER AKIN, YAZAR İMREN AYTAÇOĞLU’NU KABUL ETTİ.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi Müdürü Ayşe Güler Akın, “Eylül’ün Zeytin Ağacı”, “Eylül Hellimleri” ve “Eylül ve İpek Kozasının Sırrı” isimli çocuk kitaplarının yazarı İmren Aytaçoğlu’nu kabul etti.
 

Read more
89101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

Archive