GÜZELYURT BARAJI TEMİZLENİYOR

GÜZELYURT BARAJI TEMİZLENİYOR

“ÖNEMLİ OLAN KİRLETMEMEK”
“EN UCUZ TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, beraberindeki Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Güzelyurt Belediyesi temsilcileriyle birlikte çalışmaları yerinden inceledi.

Bölgede, dozerlerle temizlik işlemleri gerçekleştirilirken, yarından itibaren bölgeye çöp dökülmemesi yönünde uyarılar içeren levhalar takılacak ve bölgedeki denetimler artırılacak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kirletilemeye devam edildiği sürece temizlemenin anlamı olmadığını belirterek, toplum olarak kirletmemeyi öğrenmek zorunda olduğumuzu söyledi.

Arkın, Boğaz Piknik alanından 18 ton çöp toplandığını anımsatarak, ‘ en ucuz ve en iyi temizlik kirletmemektir’ dedi.

Çevrenin korunmasında bilinçlendirme ve denetimin önemine vurgu yapan Arkın, bu konuda farkındalığı artırmak istediklerini ve bu yıl 9. Sınıflarda çevrenin zorunlu seçmeli ders olarak okutulacağını söyledi.

Turizm Ve Çevre Bakanlığı olarak 31 Ağustos tarihinde,daha etkin ve daha verimli bir denetim yapabilmek maksadı ile Devlet kurumları ile geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını da sözlerine ekleyen Arkın ”Çevre korunması adına ortak hareket noktasında önemli kararlar ürettik.Bu hafta içerisinde birkaç kurum ile birlikte merkezde denetime çıkacağız ve eğer yasalara aykırılık tesbit edersek cezalandırma uygulayacağız” dedi.

Vatandaşlara hepimizin ortak malı olan çevreyi kirletmemeye özen gösterelim çağrısı yapan Arkın, çevreyi kirletenlerin yasaya uygun şekilde cezalandırılacağını ve kirletenlerin ALO 123’e bildirilebileceğini açıkladı.

Print
Posted: Sep 6, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«July 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
30
Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

Polis Teşkilatımızın 61’inci kuruluş yıldönümü

"Polisimiz, devletimizin en köklü ve en saygın kurumlarından biri olarak, hukuk devleti ilkesine bağlılığı, görev bilinci ve halkla kurduğu güven ilişkisiyle her zaman gurur kaynağımız olmuştur.

Read more
12
Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Ataoğlu'ndan Mert Özyürekliler’e teşekkür: “Kıbrıs Kültürünü Gururla Temsil Ediyor”

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk kültürünü yurt dışında tanıtan başarılı sanatçı Mert Özyürekliler’i kabul etti. Kabulde, Ataoğlu, Özyürekliler’in kültürel değerlerimizi uluslararası alanda tanıtma yönündeki katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.

Read more
3456
7
Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mersin'de 'Ada Kıbrıs' Sergisini Ziyaret Etti.

 Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Çukurova Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen 'Ada Kıbrıs' sergisine katıldı.

Read more
8910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

Archive