GÜZELYURT BARAJI TEMİZLENİYOR

GÜZELYURT BARAJI TEMİZLENİYOR

“ÖNEMLİ OLAN KİRLETMEMEK”
“EN UCUZ TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR”

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın, beraberindeki Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Güzelyurt Belediyesi temsilcileriyle birlikte çalışmaları yerinden inceledi.

Bölgede, dozerlerle temizlik işlemleri gerçekleştirilirken, yarından itibaren bölgeye çöp dökülmemesi yönünde uyarılar içeren levhalar takılacak ve bölgedeki denetimler artırılacak.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Bülent Arkın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, kirletilemeye devam edildiği sürece temizlemenin anlamı olmadığını belirterek, toplum olarak kirletmemeyi öğrenmek zorunda olduğumuzu söyledi.

Arkın, Boğaz Piknik alanından 18 ton çöp toplandığını anımsatarak, ‘ en ucuz ve en iyi temizlik kirletmemektir’ dedi.

Çevrenin korunmasında bilinçlendirme ve denetimin önemine vurgu yapan Arkın, bu konuda farkındalığı artırmak istediklerini ve bu yıl 9. Sınıflarda çevrenin zorunlu seçmeli ders olarak okutulacağını söyledi.

Turizm Ve Çevre Bakanlığı olarak 31 Ağustos tarihinde,daha etkin ve daha verimli bir denetim yapabilmek maksadı ile Devlet kurumları ile geniş katılımlı bir toplantı yapıldığını da sözlerine ekleyen Arkın ”Çevre korunması adına ortak hareket noktasında önemli kararlar ürettik.Bu hafta içerisinde birkaç kurum ile birlikte merkezde denetime çıkacağız ve eğer yasalara aykırılık tesbit edersek cezalandırma uygulayacağız” dedi.

Vatandaşlara hepimizin ortak malı olan çevreyi kirletmemeye özen gösterelim çağrısı yapan Arkın, çevreyi kirletenlerin yasaya uygun şekilde cezalandırılacağını ve kirletenlerin ALO 123’e bildirilebileceğini açıkladı.

Print
Posted: Sep 6, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
22232425262728
293012345

Archive