“HER TURİST İÇİN BİRER REHBER OLMALIYIZ"

“HER TURİST İÇİN BİRER REHBER OLMALIYIZ"

BUFAVENTO KALESİ - BUFFAVENTO CASTLE

“HER TURİST İÇİN BİRER REHBER OLMALIYIZ"
• BUFAVENTO KALESİ - BUFFAVENTO CASTLE
Bufavento Kalesi, Kıbrıs'taki Beşparmak Dağları'nda bir kaledir. Deniz seviyesinden 950 metre yükseklikte bulunan kale, sarp bir tepenin etekleriyle zirvesine inşa edilmiş olduğundan doğal bir savunma sistemine sahiptir. Dağ kalelerinden olan St. Hilarion ileKantara’nın en yüksek ve en küçüğüdür. Bizanslılar tarafından Lion (Arslan Kalesi), Leonton ve Leonne, Fransızlar tarafından Bufevent, İtalyanlar tarafından Buffavento ile ‘Lioutes’ (‘Rüzgarlardan Korkmayan / Rüzgarlara Baş Eğmeyen’) ve genel olarak da ‘Yüz bir Evler Kalesi’, ‘Kutsovendis Kalesi’ ve ‘Kraliçe Kalesi’ adlarıyla bilinmektedir. Kalenin 101 odası olduğuna ve kayıp olan bir odayı bulanların bir defineye sahip olacaklarına inanılmaktadır.
Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte St. Hilarion ile Kantara kaleleri gibi ilkin bir ‘gözetleme kulesi’ (‘işaret kulesi’) olarak Bizans devrinde yapıldığı, Lüzinyan devrinde (M.S 1191 – 1489) kullanımına devam edilip son şeklini aldığı ve Venedik dövrinde asker azlığı nedeniyle yıkılıp terk edildiği kabul edilmektedir.
Buffavento Castle is in the Kyrenia mountain range, in Northern Cyprus. Its name is Italian and means, “Defier of the Winds”, reflecting that the winds at its location at 950 metres (3,120 ft) above sea level can reach quite a high velocity. The castle is irregular in shape as it makes use of the mountain itself for its defense. Since 1974 the castle is within the occupied side of the island.
Buffavento stands between St. Hilarion Castle to the west and Kantara Castle to the east, all of which were built as a defense against Arab raids. As both of the other castles are visible from Buffavento, it was used to pass signals between them. It also controlled an important pass through the mountains. It was used as a prison in the 14th century.
The lowest part of the castle was probably built by the Byzantines in the 11th century. The Lusignans expanded the castle in the 14th century. During the Venetian control of the island, Buffavento fell into disuse as the Venetians saw the coastal castles of Cyprus, such as Kyrenia and Famagusta, as more importan

Print
Posted: Sep 1, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«June 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234
Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

"Bakanlık olarak çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz"

Read more
567
8910
Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri  Ödül Töreni’ne katıldı

Ataoğlu, ATİD Turizmin En'leri Ödül Töreni’ne katıldı

“Yılın Türk Dünyası Turizmi Onur Ödülü” Fikri Ataoğlu’na verildi

Read more
11
ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, TÜRKIYE KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI ERSOY ILE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’daki temasları kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Read more
12
Fikri Ataoğlu Bakü’deki  DTİK zirvesine katıldı

Fikri Ataoğlu Bakü’deki DTİK zirvesine katıldı

Dünya Türk İş Konseyi, iş insanları ve devlet yetkililerini Bakü'de buluşturdu.
Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de devlet yetkilileri ve iş insanlarının bir araya geldiği geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Read more
1314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive