KKTC’DEN TÜRKİYE’YE 3 YENİ UÇUŞ NOKTASI

KKTC’DEN TÜRKİYE’YE 3 YENİ UÇUŞ NOKTASI

* KONYA, TRABZON VE ESKİŞEHİR’DEN KKTC ‘YE UÇUŞLAR BAŞLATILIYOR…

* 3-5 EKİM TARİHLERİ ARASINDA iRAN'IN TAHRAN,TEBRİZ, VE MASHAD KENTLERİNDE ROADSHOWLAR (TANITIM TURLARI) GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

* YENİ DESTİNASYONLAR İÇİN, İRAN, BAKÜ, DUBLİN, İSKOÇYA, GLASGOW, KOPENHAG VE NORVEÇ’E ROADSHOWLAR DÜZENLENİYOR.
KKTC’yi tanıtımak ve ülkemize daha fazla sayıda turist gelmesinin sağlamak amacıyla Turizm Ve Çevre Bakanlığımız çalışmalarına devam ediyor...

Turizm Ve Çevre Bakanımız Fikri Ataoğlu’nun TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeler sonucunda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Yrd.Doç. Dr Ismet Esenyel , Kuzey Kıbrıs Turizm Sektörüne yeni bir ivme kazandırmak maksadı ile Türkiye'de Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç.Dr Temel Kotil ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Toplantıda genellikle Kuzey Kıbrıs Turizm endüstrisinin son yaşanan Türkiye ve Global siyasi ve ekonomik hareketliliğin etkileri üzerinde duruldu.

Konu ile ilgili açıklama yapan Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanlığı müsteşarı Yrd. Doç. Dr Ismet Esenyel ise " Birinci pazar olarak belirlediğimiz Anavatan Türkiyemizi , Kuzey Kıbrıs'a daha fazla yakınlaştırmak adına son derece etkin bir tanıtma ve pazarlama faaliyetlerine başlıyoruz . Özellikle THY bu hedefleri tutturmak adına çok önemli bir misyon üstlendi biz de Avrupa'nın en iyi hava yolu ile böyle bir yola çıktığımız için çok mutluyuz dedi. Son aylarda bize yakın olan destinasyonlara girmek adına çok büyük emek harcıyoruz bu uğurda THY ile 3-5 Ekim tarihlerinde Tahran , Tebriz ve Mashad a tüm sektör paydaşları ile çıkarma yapacağız dedi.Bu amaçla Bakü , Dublin ,İskoçya Glasgow , Danimarka Kopenhag ve Norveç'e çok stratejik hamleler ile roadshowlar düzenleyeceğiz. 

THY ile bu vesile ile organize edeceğimiz bu tanıtma faaliyetleri bize Destinasyon pazarlama ve PR anlamında büyük avantajlar sağlayacak dedi.THY temsilcilerinden adaya uçacak olan yurt dışı uçuşlarından “ touchdown" sıkıntısının minimum etki ile hem maliyet hem de Zaman anlamında yeni bir çalışma içerisinde olunacağı ve Kuzey Kıbrıs Turizm sektörü için çalışan Tur Operatörleri ve Seyahat acenteleri de mukayeseli avantaj elde edeceğini bildirildi.

Kuzey Kıbrıs Turizm sektörüne bu yıl çok önem verdiklerini belirten Doç.Dr Temel Kotil Bu yıl Kıbrıs Türk Turizmi adına başlatılan tanıtma hamlelerinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. " Son yıllarda çok da alışık olmadığımız bir kurumsal yapılaşmaya doğru ivme kazanan Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanlığının attığı adımları takdir ile izliyoruz ifadelerini kullandı . Buna son günlerde Kuzey Kıbrıs destinasyon algısını değiştirmeyi amaçlayan medya , reklam ve iletişim kanallarındaki değişiklik ve kurulmaya çalışılan Kuzey Kıbrıs Turizm Örgütü yapılarını yakınen takip etmek istediklerini belirtti.

Tanıtım anlamında Kıbrıs'ın Kuzeyine daha farklı destinasyonlardan uçmak için seferberlik ilan ediyoruz dedi . Hem Türkiye içi hem de Türkiye dışından yeni konulacak seferler ile Kıbrıs Turizm tarihi , kültürel ve doğal güzelliklerinin duyurulması ve turist getirmek için katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Doç.Dr Kotil " Türkiye üzerinden Kuzey Kıbrıs'a uçacak olan herkese köprü olmak istediklerini bildirdi.Yakın bir Zaman'da Türkiye'mizden Konya , Trabzon ve Eskişehir’den direk seferler başlatacağız , böylelikle Türk insanının yavruvatanıdaha iyi tanıması ve ziyaret etmesi adına önemli katkılar sağlamak bizleri çok mutlu edecektir dedi

Print
Posted: Aug 28, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive