Ataoğlu: “TURİZM YAPABİLMEK İÇİN KALİFİYE ELEMAN ÖNEMli”

Ataoğlu: “TURİZM YAPABİLMEK İÇİN KALİFİYE ELEMAN ÖNEMli”

Ataoğlu: “TURİZM YAPABİLMEK İÇİN KALİFİYE ELEMAN ÖNEMli”
• Turizm sektörüne kalifiye ara eleman yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren OTEM Otelcilik Turizm Eğitim Merkezi yenilendi.

Etkinlikte konuşan OTEM Müdürü Emirali Çobanoğlu, merkezde sektörün kalifiye ara eleman konusundaki eksikliklerini gidermeye çalıştıklarını anlatarak, bugüne kadar 839 kişiyi mezun eden merkezin, gençlere yeni iş imkanları sunmaya devam edeceğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ise, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın bu okulların arttırılmasına yönelik çalışmalarını desteklediklerini belirtti.

İki bakanlığın işbirliği içinde bu gibi okullarda eğitim alan gençlere istihdam garantisi yaratması gerektiğini belirtenÇeler, sektörde ülke vatandaşlarının çalışması için teşvik prim sistemiyle sektörü desteleyecek kaynakları yaratmaya başladıklarını, seçim döneminden sonra ülke halkının özel sektörde daha fazla çalışabilmesi ve sendikalaşabilmesinin önünü açacak birçok teşvik sağlayacaklarını vurguladı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, ülkenin önde gelen sektörü olan turizmin, toplum genelinde ve sektördeki tüm paydaşlarla aynı ağızdan konuşması gereken bir konu olduğunu belirterek, turizm için kalifiye ara eleman konusunun büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ülke vatandaşlarının turizmi benimsemesi, sahip çıkması ve sektörde çalışmasının büyük önem taşıdığına vurgu yapan Bakan Ataoğlu, bu amaçla bakanlığının, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve sektördeki örgütlerle işbirliği yapacağını söyledi.
Önümüzdeki süreçte, kalifiye ara eleman yetiştirilmesi ve yetişecek elemanlara iş garantisi verilmesine yönelik çalışmalar başlatılacağını kaydeden Ataoğlu, KKTC vatandaşlarının turizme sahip çıkması ve sektörde yerel ürün kullanımının teşvik edilmesiyle ekonomide önemli ilerlemeler kaydedileceğini de ifade etti.
Bakan Ataoğlu kalifiye ara eleman yetiştirmeye yönelik bu gibi merkezlerin artmasıyla, turizmde yerel istihdamda istenilen rakamların yakalanacağına inanç belirtti.
Konuşmaların ardından, “Kuzey Kıbrıs Turizmini Etkileyen Trendler konulu
eğitim programına katılan 49 kişiye sertifikaları verildi.

Print
Posted: May 14, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive