Ataoğlu : “ 27 YIL SONRA İLK KEZ BU KAPSAMDA BİR MÜZEYİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

Ataoğlu : “ 27 YIL SONRA İLK KEZ BU KAPSAMDA BİR MÜZEYİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

Ataoğlu : “ 27 YIL SONRA İLK KEZ BU KAPSAMDA BİR MÜZEYİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

“4 MÜZE DAHA YIL SONUNA KADAR ÜLKEMİZİN KÜLTÜR VE TURİZM HAYATINA KAZANDIRILACAK”

İSKELE ARKEOLOJI MÜZESI ZİYARETÇİSİ ILE BULUŞTU....
İskele Müzesine Kavuştu…
Turizm ve çevre Bakanlığına bağlı Eski Eserler ve Müzeler Müdürlüğünce Kuzey Kıbrıs genelinde müzelerin iyileştirilmesi ve yenilerinin açılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda İskele Belediyesi ile gerçekleşen çalışmalar sonucunda İskele Arkeoloji müzesi hizmete açıldı.
27 yıldan sonra açılan ilk müze olma özelliği taşıyan İskele Arkeoloji Müzesinde, Neolotik dönemden Roma dönemine kadar 11 değişik dönemden 8 bin yıllık süreci içeren eserler sergilenecek.
Turizm ve Çevre Bakanlığı çalışmaları ve İskele belediyesi’nin katkılarıyla bölgeye kazandırılan Müze İskele bölgesinin turizm potansiyeline büyük bir değer katacak.
İskele Arkeoloji Müzesi dün akşam düzenlenen törenle açıldı.
Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış etkinliğine, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İçişleri Bakanı Aysegul Baybars İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoglu, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ve bazı milletvekilleri katıldı.
Açılışta Erenköy Lisesi öğrencileri dans gösterisi yaptı. 
Açılışta töreninde ilk konuşmayı yapan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli 10 bin yıllık tarihi içerisinde birçok uygarlığın kültürel mirasının günümüze kadar geldiğini söyledi. Azimli Bakan Ataoğlu’nun yoğun ilgi ve desteğiyle gerçekleşen Müze binasında, iskele Arkeoloji Müzsinde 8 değişik dönemin canlandırmalarını ve eserlerini sergileyeceklerini söyledi.
Geçmişte teknik personelleri bulunmadığı için kazılardan elde ettikleri eserlerin işlenmeleri konusunda sıkıntı yaşadıklarına değinen Azimli, kazılardan elde edilen eserlerin işlenmeden sergilenemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.
Azimli, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun göreve gelir gelmez teknik personel sorununu çözdüğünü ve eserlerin işlenip sergilenmesinin ve müze açılmasını sağladığını ifade etti.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, coğrafi konumu ve doğal güzelliği ile yeşilin ve mavinin eşsiz buluşma noktası, dinlerin ve mezheplerin, gelenek ve göreneklerin harmanlandığı, tarihi güzelliklerini en bakir haliyle korumayı başaran İskele’nin bir eksiğinin daha giderildiğini kaydetti.
2016 Aralık ayında Turizm Ve Çevre Bakanlı Fikri Ataoğlu ile imzaladıkları protokolün 1,5 yılda hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sadıkoğlu, bu tür mekanların kültürümüze ve tarihimize yapılmış önemli katkılar olduğunu söyledi.

“4 MÜZE DAHA YIL SONUNA KADAR ÜLKEMİZİN KÜLTÜR VE TURİZM HAYATINA KAZANDIRILACAK”
Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada, Ülkemiz toprakları üstünde birçok uygarlıklar yaşadığını, Bu uygarlıkların kalıntılarının, anıtlarının belgelerinin müzelerimizde sergilendiğini söyledi. “Bakanlık olarak tarihi mirasımızın korunması adına çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Ataoğlu, Bakanlığın artık modern müzecilik konusunda dünyayla eş seviyede müze çalışmaları yapmakta olduğunu ve çalışmalarına da her geçen gün yenilerini eklediğini söyledi.
Eski Eserler Ve Müzeler Dairesi bünyesinde 29 müzenin bulunduğunu ve bu sayının artırılması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Bakan Ataoğlu. “ Bugün burada 27 yıl sonra ilk kez bu kapsamda bir müzeyi ülkemize kazandırmanın gurur ve mutluluğu içerisindeyim” dedi.

İskele Arkeoloji Müzesi’nin, özelde İskele genel de ülke için çok önemli bir kazanç olduğunu da söyleyen Ataoğlu,” Göreve geldiğimiz yaklaşık iki yıl içerisinde ülkemize müze kazandırma adına sürekli projeler üretmekte ve projelerimize hayat vermekteyiz. Bu çalışmalar kapsamında Güzelyurt Doğa müzemiz restore edilmiş ve yeni yüzüyle ziyaretçisi ile buluşmuş durumdadır. Yine Güzelyurt’ta Yıllardır atıl durumda bulunan ve amacına uygun kullanılmayan Güzelyurt Tren İstasyonu restorasyonunu başlattık çalışmalar devam ediyor, Lefke’ye müze kazandırma çalışmalarımız kapsamında tarihi Vasıf Palas Binasının ihalesi tamamlanmış bu hafta içerisinde başlayacak restorasyon çalışmaları sonrasında iç düzenlemesi yapılacak ve ziyaretçisi ile buluşacak. Girne Güzel Sanatlar Müzesi’nin projesi hazırlanmış ihale sürecine geçilmiştir.
Yine Mağusa bölgemizde bulunan Şömineli Ev ve Namık Kemal Müzesi ile Lefkoşa’daki Lüzinyan Evi ve Büyükkonuk İkon müzesi çalışmalarında son aşamaya gelinmiş durumdadır. Bu yıl içerisinde bu 4 eserimizin de açılışını hep beraber yapacağız. “ dedi.

MÜZELERİMİZİ EĞİTİM ORTAMI OLARAK DA DEĞERLENDİRMEK AMACINDAYIZ
“Bizler Bakanlık olarak, müzelerimizin öncelikli hedef kitlelerinin, çocuklarımız, gençlerimiz ve öğretmenlerimiz olması gerektiği düşüncesiyle projeler üretiyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek gerekli düzenlemeler sonrasında öğrencilerimiz düzenli olarak müzelerimiz ile buluşturma ve müzelerimizi aynı zamanda eğitim ortamı olarak da değerlendirmek amacındayız.” Diyerek sözlerine devam eden Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 2016 yılında 800 bin civarında olan müze ziyaretçi sayısının 2017 yılında 1 milyon rakamının üzerine çıktığını söyledi.

İskele bölgesinin geniş arkeolojik potansiyeli nedeniyle bakanlığımızca çağdaş müzecilik anlayışına uygun bir müze açılması kararlaştırlıdığını, bu kapsamda İskele Belediyesi ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Ataoğlu, 
O tarihten bugüne kadar bu müzenin tamamlanması için inisiyatif belirleyen, siyasi irade koyan ve katkılarını esirgemeyen İskele Belediyesine de teşekkür etti.

Akıncı: “ 3 YILLIK CUMHURBAŞKANLIĞI GÖREVİMDE İLK KEZ BİR MÜZE AÇILIŞINA KATILIYORUM. EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akinci’da emeği geçenlere teşekkür ederek 3 yıllık Cumhurbaşkanlığı döneminde ilk kez bir müze açılışına katıldığını söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti.
Akıncı, kültürel varlıkların insanlığın ortak malı olduğunu bu nedenden dolayı da koruyup yaşatılması gerektiğini söyledi.
Bir toplumun gelişmişlik ve medeniyet seviyesinin, müzelerle, tiyatro binaları, kütüphaneleri ve buna benzer yapılar ile ölçüldüğünü ifade eden Akıncı, yerli ve yabancı turistlerin böyle müzeleri ziyaret etmesinin önemine değindi

Print
Posted: May 2, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
26
Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Ataoğlu, Almanya'dan gelen, Türk İş İnsanları Konseyi heyetini Kabul etti...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Federal Almanya Baden Würtemberg Eyaleti Türk İş İnsanları Konseyi heyetlerini kabul etti.

Read more
2728291
ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

ATAOĞLU, KITREB BAŞKANLARINDAN OLUŞAN HEYETLE GÖRÜŞTÜ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dener Öymen Başkanlığı’ndaki Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) 1977’den itibaren KITREB Başkanlığı yapmış, eski başkanlardan oluşan heyeti kabul ederek görüştü.

Read more
23
456
KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

KKTC, ITB BERLİN TURİZM FUARI’NDA.

Kuzey Kıbrıs turizmde güzel bir ivme yakaladı.

Read more
78
Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Ataoğlu: "Kadınlar, toplumumuzun renkleridir"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Read more
9
"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

"Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır"

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır" sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliğine katıldı.

Read more
10
11121314
ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

ATAOĞLU, TIP BAYRAMI DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Read more
1516
ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

ATAOĞLU’NDAN, GİRNE ÖZEL EĞİTİM VE İŞ EĞİTİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ANLAMLI ETKİNLİK…

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” kapsamında, Gençlik Dairesine bağlı Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenledi.

Read more
17
181920
AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

AHMET AN’IN KIBRIS’TA TÜRKÇE BASILMIŞ KİTAPLAR LİSTESİ (1878-2022) İSİMLİ KİTABI KÜLTÜR DAİRESİ TARAFINDAN YAYIMLANDI.

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi yayınları kapsamında 2006 yılında basılan son kitabın ardından ilk kez Ahmet An’ın Kıbrıs’ta Türkçe Basılmış Kitaplar Listesi (1878-2022) isimli kitabı Kültür Dairesi tarafından yayımlandı.

Read more
2122
KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

KAMİL ÖZAY İLK KİTAP ÖDÜLLÜ YARIŞMASI’NIN ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI.

Kültür Dairesi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı yılına ithafen düzenlediği Kamil Özay İlk Kitap Ödüllü Yarışma’nın ödül töreni bugün, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nde yapıldı.

Read more
2324
25262728293031
1234567

Archive