“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında bu yıl “çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi düzenliyor. İlk kez organize edilen ve tek kategoriden oluşacak olan yarışmada değerlendirmeyi KKTC’den fotoğraf sanatçıları Buket Özatay, Mustava Evirgen ve Hasan Bağlar yapacak. Yarışmaya, tek kategoride siyah/beyaz ve/veya renkli eseler kabul ediliyor.

Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 5-8 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

TEK KATEGORİ “ÇEVRE” 
Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi, “çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için 8 Mayıs 2018 Salı günü mesai bitimine kadar eser kabul etmeye devam ediyor.

İlk kez düzenlenecek olan Fotoğraf Yarışması ve Sergisi, ülkemizin yaşadığı çevre sorunlarının doğal hayata etkisi, kuraklık, katı atık (çöp), katı atıkların geri dönüşümü, taş ocakları, iklim değişikliği, gürültü, su kaynakları, çarpık yapılaşmanın yaratmış olduğu çevre sorunları, hava kirliliği, atıksu, denizlerimiz, çevrenin tarım, sağlık, turizm, ulaşım, şehircilik, enerji gibi diğer konularla olan ilişkişine dikkat çekmek ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

ŞARTNAME ÇEVRE DAİRESİNDEN TEMİN EDİLEBİLİR 
Yarışma Şartnamesi, www.cevrekorumadairesi.org adresinden indirilebileceği gibi info@cevrekorumadairesi.org adresine e-posta atılarak da talep edilebilir. Arzu eden katılımcılar yarışma şartnamesini Çevre Koruma Dairesinden elden de temin edilebilirler.

“Çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’ne eser verecek katılımcıların, en az üç, en çok sekiz eser vererek, ücretsiz olarak yarışmaya katılabilirler.

DERECEYE GİREN ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK 
Seçici kurulun yapacağı değerlendirme sonucunda, fotoğrafı sergilenmeye değer bulunacak katılımcılara katılım belgesi verilecek. Yarışma sonucunda Turizm ve Çevre Bakanlığı özel ödülü ile Juri Özel Ödülü’nü almaya hak kazanacak eserlerin de belirleneceği yarışmada bu eserlerin sahiplerine Kaya Artemis Otelinde 2 kişilik 2 gece konaklama ödülü verilecek.

Sergilenmeye değer bulunacak eserler içerisinden belirlenecek birinci gelen esere 3000TL Başarı Ödülü ve ikinci gelen esere 2000 TL, üçüncü gelecek esere ise 1000 TL para ödülü verilecek.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgi ve sorular için 6112000- 3307 numaralı telefondan, detaylı bilgi de alınabilir.

Print
Posted: Apr 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
910111213
RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

RAMAZAN SOKAĞI’NDA GENÇLİK BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ramazan Sokağı Gençlik Buluşması”nda gençlerle bir araya geldi.

Read more
1415
16171819202122
23242526
DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

DOĞA VE MİMARİ, TATLISULU SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Kültür Dairesi tarafından düzenlenen XXXIII. Devlet Fotoğraf Yarışması Sergisi kapsamında, Doğa ve Mimari kategorilerinde yer alan eserler Tatlısu  Şule Sert Sanat Galerisi'nde  sanatseverlerle buluştu. 

Read more
27
Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar  Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Read more
2829
303112345

Archive