“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

“ÇEVRE” KONULU FOTOĞRAF YARIŞMASI YAPILIYOR

Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi, 5 Haziran Dünya Çevre günü etkinlikleri kapsamında bu yıl “çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi düzenliyor. İlk kez organize edilen ve tek kategoriden oluşacak olan yarışmada değerlendirmeyi KKTC’den fotoğraf sanatçıları Buket Özatay, Mustava Evirgen ve Hasan Bağlar yapacak. Yarışmaya, tek kategoride siyah/beyaz ve/veya renkli eseler kabul ediliyor.

Seçici kurulun ödül vermeye ve sergilemeye değer bulacağı eserler 5-8 Haziran tarihleri arasında Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda sergilenecek.

TEK KATEGORİ “ÇEVRE” 
Turizm ve Çevre Bakanlığına bağlı Çevre Koruma Dairesi, “çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi için 8 Mayıs 2018 Salı günü mesai bitimine kadar eser kabul etmeye devam ediyor.

İlk kez düzenlenecek olan Fotoğraf Yarışması ve Sergisi, ülkemizin yaşadığı çevre sorunlarının doğal hayata etkisi, kuraklık, katı atık (çöp), katı atıkların geri dönüşümü, taş ocakları, iklim değişikliği, gürültü, su kaynakları, çarpık yapılaşmanın yaratmış olduğu çevre sorunları, hava kirliliği, atıksu, denizlerimiz, çevrenin tarım, sağlık, turizm, ulaşım, şehircilik, enerji gibi diğer konularla olan ilişkişine dikkat çekmek ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

ŞARTNAME ÇEVRE DAİRESİNDEN TEMİN EDİLEBİLİR 
Yarışma Şartnamesi, www.cevrekorumadairesi.org adresinden indirilebileceği gibi info@cevrekorumadairesi.org adresine e-posta atılarak da talep edilebilir. Arzu eden katılımcılar yarışma şartnamesini Çevre Koruma Dairesinden elden de temin edilebilirler.

“Çevre” konulu Fotoğraf Yarışması ve Sergisi’ne eser verecek katılımcıların, en az üç, en çok sekiz eser vererek, ücretsiz olarak yarışmaya katılabilirler.

DERECEYE GİREN ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK 
Seçici kurulun yapacağı değerlendirme sonucunda, fotoğrafı sergilenmeye değer bulunacak katılımcılara katılım belgesi verilecek. Yarışma sonucunda Turizm ve Çevre Bakanlığı özel ödülü ile Juri Özel Ödülü’nü almaya hak kazanacak eserlerin de belirleneceği yarışmada bu eserlerin sahiplerine Kaya Artemis Otelinde 2 kişilik 2 gece konaklama ödülü verilecek.

Sergilenmeye değer bulunacak eserler içerisinden belirlenecek birinci gelen esere 3000TL Başarı Ödülü ve ikinci gelen esere 2000 TL, üçüncü gelecek esere ise 1000 TL para ödülü verilecek.

Yarışma ile ilgili daha fazla bilgi ve sorular için 6112000- 3307 numaralı telefondan, detaylı bilgi de alınabilir.

Print
Posted: Apr 30, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
3031
ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

ZAIMAĞAOĞLU 62 .KÜTÜPHANE HAFTASI NEDENIYLE BIR MESAJ YAYIMLAYARAK TÜM KÜTÜPHANECILERIN VE OKURLARIN KÜTÜPHANE HAFTASINI KUTLADI.

Zaimağaoğlu, Kütüphane Haftası etkinliklerini “Kitap Oku ve Farkında Ol!” sloganıyla KKTC Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile birlikte gerçekleştireceklerini bildirdi.

Read more
12
BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

BAKANLIK İLE TELSİM VODAFONE ARASINDA DEPREM FARKINDALIĞI İÇİN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Jeoloji ve Maden Dairesi (JMD) ile Telsim Vodafone (VMOL) arasında, deprem farkındalığını artırmaya yönelik önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.

 

Read more
3
BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

BERLIN’DE KIBRIS TÜRK KÜLTÜRÜ, HALK DANSLARI, EL IŞLERI, YAZIN VE FOTOĞRAF SANATI TANITILDI.

Türkiye Cumhuriyeti Berlin Büyükelçiliği’nde, 30 Mart 2026 tarihinde düzenlenen Nevruz kutlamalarında KKTC, Berlin Temsilciliğinin daveti ve Kültür Dairesi’nin koordinasyonu temsil edildi. 

Read more
45
678
4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

4.TÜRSAB TURIZM KONGRESI’NIN ÜÇÜNCÜ VE SON GÜN OTURUMLARI, KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURIYETI’NIN (KKTC) DIJITAL TURIZM VIZYONUNU YANSITAN “ADAKIBRIS” PROJESININ TANITIM SUNUMU ILE BAŞLADI.

8 Nisan Çarşamba günü düzenlenen oturumda; K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Genel Müdürü Mine Emiroğlu, projenin detaylarını ve adanın gelecek turizm stratejilerini sektör paydaşlarıyla paylaştı.

 

Read more
9101112
1314
“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

“Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu”

KKTCDOB’un “Opera & Bale Sokakta – Sesin Yolculuğu” etkinliği Gazimağusa Belediyesi iş birliğiyle 20 Nisan'da Othello Kalesi'nin tarihi atmosferinde çok özel bir çalışmada yeniden sahneleniyor. 

Read more
1516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Archive