KKTC Turizm Ve Çevre Bakanlığı Turizm Müsteşarı Yrd. Doç.Dr Ismet Esenyel “ Ülkemizin Turizm Ürün Yelpazesini Geliştirmek Adına Alternatif Turizm Modelleri Ve Çeşitliliği İçerisinde En Büyük Yatırımla

Sözlerine Sn Anastasiadisìn açıklamalarına değinerek başlayan KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı Turizm Müsteşarı Yrd. Doç.Dr Ismet ESENYEL ”  Sözde Omorfo Belediye Başkanı ile görüşen Sn Anastasiadis “ Omorfo geri iade edilmeden, hiçbir ilerlemenin olmayacağı yönünde açıklamalarda bulundu”. Bunu da Sn Cumhurbaşkanımız Akıncı`ya da bildirmiş. Sanırsınız ki, marketten hellim, çörek, ya da ekmek kadayıfı alıyor. Bu açıklamaları Bayramın ilk günü tüm gazete manşetlerinde okuduk. Benim gibi Limasol doğumlu olan bir Kıbrıs Türkü, çocukluğunu da Güzelyurt da geçirmiş bir kişi, inanın artık bu konuşmalar karşısında demoralize olmuyor, bilakis daha fazla karşı tarafa güvensizlik duygularının oluşmasını sağlıyor. Sn Anastasiadis  “ Son yıllarda Türkiye tarafından yapılan Güzelyurt bölgesi yatırımlarına da işaret ederek” Bunlar Türkiye Cumhuriyetinin kalleşçe yanıltma politikalarıdır diyor “.Biz de diyoruz ki “Yazık hem deki ne yazık. Güzelyurt bölgesi 45 yıl öncesinin Güzelyurtu olmayacak artık bilesiniz. Siz ki Annan planının EVET çıkması için büyük bir çaba harcadınız yine de Kilise ve onun yönetiminde olan Faşist güçlerin egemenliğini kıramadınız. Yine büyük bir hüsran ve sadece yüzde 25 oranındaki oylarınız Halkınızın ANNAN PLANINA HAYIR demesini engelleyemedi. Bizim toplumumuz, yıllardır ezik, her gün Omorfo veriliyor lafından bıkıp usanan halkımıza ise  en fazla eveti Güzelyurt da çıkardı dedi.


Sözlerine Alternatif Turizm`de Güzelyurt öncü bölgelerden birisi olmalı diyen Esenyel “ Yeni Turizm hamleleri ile, Güzelyurt Bölgesi ve Akdeniz Köyü, Gaziveren Havzası olmak üzere alternatif modeller bizim için adeta yatırım yapılacak pilot bölgeler olarak  ilan edilmelidir. Bu operasyonel süreç içerisine tüm Kıbrıs`lı turizm sektörüne gönül vermiş genç işadamları, yerli halkımız ve Türkiye`mizin iş adamları yatırım yapmak için davet edilmelidirler. Neler yapılmaz ki, zaten ilk kez İngiliz sömürge döneminin çalışmalarına bir turizm trend bölgesi olarak başlanan Akdeniz köyü; bildiğiniz üzere KITE “ Rüzgar sörfü” anlamında yılın 300 günü rüzgar alan bir bölge.

 Bölgenin yeşil dokusuna uygun, doğal , tabiat dostu, turizm yatırımları ile alternatif turizm alanları bu bölge insanlarımız için harika bir umut, ve ileriye dönük yaşam sevinci olacaktır.  Doğa olarak bugün bir dünya markası olan  Alaçatı dan kesin daha güzel bir dokuda olan Akdeniz köyü ve civarları, yapılacak olan turizm alternatif yatırımları ile de ODTU KKTC kampusu ve bölgede diğer kurulmakta olan üniversiteler ve Güzelyurt bölgesi halkı  için çok önemli bir katma değer olacak ve  bölgedeki yaşam kalitesi ve seviyesini yükseltecektir dedi. Son yıllarda artık gençlerin çok önemli bir trendi haline gelen Kamp alanları için bu bölge harika bir doğal güzelliğe sahip. Yıllardır Güzelyurt bölgesinin ziraat hamleleri ve narenciye üretiminin domine ettiği bu alanlara, bohem tatil imkânı yapmak isteyen genç nüfusa mükemmel bir alternatif ile Karavancılık ön plana çıkarılabilir dedi.”  Son yıllarda EXPERIMENTAL TURIZM “ deneyerek, öğrenilerek  gerçekleştirilen Köy Turizmi için bölgemiz harika imkanlar sunuyor, Portakal ağacını hiç ömründe görmemiş turistlere portakal toplatılabilir, portakal macunu,çiçek macunu gibi kültürel zenginliklerimiz turlar ile turistlere gösterilebilir dedi. 


Esenyel yaptığı açıklamanın sonunda “ Bu bölgemizde alınacak olan izinler ile, tıpkı Kapadokya’daki gibi balon turizmi, güneşin en güzel battığı yerde, yeşil alanlar içerisine serpilmiş Karavan alanları , inanın cennetten bir köşe durumuna gelebilir. Dikkat edin bu alternatif turizm güzellikleri öyle milyon dolarlar isteyen lüks turizm yatırımları da değildir. Bir ülkenin turizm alanında yapmış olduğu alternatif turizm hamleleri, onun uluslar arası markalaşma hareketinde çok önemli bir yere getirmektedir.

 Turizm sektörü, öylesine baş döndürücü bir hızla ilerlemektedir ki, yeter ki ülkenizin doğal güzellikleri ve iklimi buna müsait olsun. Fiziki doğru  planlama ve şehircilik hamleleri ile doğru bir turizm istikametine girilecektir.   Barış suyunun yeni hayat vermeye hazırlandığı tıpkı Güzelyurt ( Omorfo )  bölgesi gibi dedi.” 

Print
Posted: Jul 9, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
22232425262728
293012345

Archive