KKTC VE TC Arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı İmzalandı

KKTC VE TC Arasında Turizm İşbirliği Eylem Planı İmzalandı

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında turizmle ilgili  planlama, tanıtma, teknik destek, eğitim ve diğer konularda işbirliğinin geliştirilmesi hedefiyle eylem planı imzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın imza attığı metinde,  Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın  dış ülkelerde çalıştığı halkla ilişkiler şirketlerinden KKTC’nin de ayni şartlarda hizmet alması için çalışma başlatılması ve turizm fuarlarında teknik destek verilmesi de öngörülüyor.

Eylem Planında, İngiltere ve Körfez ülkelerinden Azerbaycan ve İran pazarlarına yönelik tanıtım çalışmalarına teknik destek  sunulacağı belirtiliyor.

Ülkesel fiziki plan ve özel turizm bölgelerinin oluşturulması, tarihi ve kültürel mirasın korunması için yapılacak çalışmalar yönünde teknik destek verileceği belirtilen eylem planında, eğitim alanında da teknik destekler öngörülüyor.

AVCI

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndaki imza töreninin ardından basına konuşan TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye gerçekleştirdiğini,  bu geleneğin KKTC ile Türkiye arasındaki kopmaz bağların göstergesi olduğunu söyledi.

Eylem planının iki ülke arasında turizm alanında var olan ilişkileri daha da ileriye götüreceğine inandığını belirten Avcı, “Türkiye  ile Kuzey Kıbrıs’ın hem ayrı ayrı, hem de birlikte iyi bir turizm potansiyeli var. Gerek TC, gerek KKTC’nin bu potansiyeli bu güne kadar hak ettiği ölçekte değerlendirebildiği söylenemez” dedi.

Tanıtım konusunda yapılacak çok iş bulunduğunu belirten Avcı, “Hem Türkiye hem de KKTC’nin kültürel ve doğal zenginliklerini dünyaya tanıtmak için yapılacak çok iş var. Bunu birlikte daha iyi yapabiliriz” diye konuştu.
Avcı, yurt dışında yaşayan Türklere  ve Kıbrıslılara, Ramazan bayramını KKTC ve Türkiye’de geçirme çağrısında da bulundu.

ATAOĞLU


Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, Eylem Planı altında Türkiye’de 10 ilde, ardından Almanya ve İngiltere’de tanıtım festivali düzenleneceğini, Türkiye’deki festivallerin sadece turizm tanıtım festivali olarak düzenlenmeyeceğini, yüksek öğretimden üretime ve kültüre kadar pek çok sektörde tanıtım fırsatı yakalanacağını söyledi.

Ataoğlu, “Amaç, Kuzey Kıbrıs’taki turizmin hareketlenmesini sağlamaktır” dedi.

Görüşmelerinde Avcı’nın, Bursa ve Eskişehir’den Ercan’a uçuşlar başlatılacağını söylediğini ifade eden Ataoğlu, Türkiye’nin Kıbrıs Türk halkının her zaman yanında olduğundan  hiç şüphe duymadıklarını söyledi.

Ataoğlu, işbirliği protokollerinin Türkiye ile her yıl imzalandığını, ancak bunun 10 ili kapsaması nedeniyle farklı olduğunu söyledi.


Print
Posted: Jun 23, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«February 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
262728
KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

KIBRIS TÜRK DEVLET TİYATROLARI TEMMUZ AYINDA YENİDEN PERDELERİNİ AÇIYOR.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları binasının final etabı olan 3 ve 4. etabı sözleşmeleri ihaleyi alan firmalar tarafından imzalandı.

Read more
29
ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

ATAOĞLU İLE ERSOY ANKARA’DA BIR ARAYA GELDİ: ADA KIBRIS KAMPANYASI AVRUPA’YA AÇILIYOR.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ankara’da bir araya geldi. 

 

Read more
30311
2345
Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu, EMITT Turizm Fuarı açılışında konuştu.

Ataoğlu: “Amacımız Kuzey Kıbrıs

Turizminin marka değerini yükseltmek”

Read more
6
KKTC Kültür Evi

KKTC Kültür Evi

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, beraberinde KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile Türk Devletlerinin temsili evlerinin yer aldığı İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde bulunan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'ni ziyaret etti.

 

Read more
78
910
ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

ATAOĞLU: “KKTC'YE YAPILAN YATIRIMLAR, DÜNYAYLA YARIŞAN YATIRIMLARDIR”

Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nun (Tourism Investment Forum-TIF 2026) katılarak, açılış konuşması gerçekleştirdi. 

Read more
11
“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

“Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu” sergisi

Ataoğlu, Tatlısu Uluslararası Ahşap Heykel Sempozyumu Sergisi açılışında vurguladı;
“SANATA DEĞER VERMEK, ÜLKENİN GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMAKLA EŞDEĞERDİR”

Read more
12131415
TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 

Read more
16
Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Dış Basın Birliği’nin 34. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Birlik Başkanı Burhan Canbaz başta olmak üzere tüm üyeleri kutladı.

Read more
171819202122
2324252627281
2345678

Archive