TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU “GENİŞ AİLE HER TÜRLÜ” FİLM EKİBİNİ KABUL ETTİ

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU “GENİŞ AİLE HER TÜRLÜ” FİLM EKİBİNİ KABUL ETTİ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Barakuda Film tarafından ülkemizde çekimleri yapılan “Geniş Aile Her Türlü” filminin yapımcı ve oyuncularını kabul etti.
Bora Akkaş, Şinasi Yurtsever, Bülent Çolak, Ufuk Özkan, Fırat Tanış, Ahmet Sarsılmaz, Tolga Canbeyli ve filmin yapımcısı Ahmet Kayımtu tarafından gerçekleştirlen ziyarette  Bakan Fikri Ataoğlu Kuzey Kıbrıs’ta yapılan çekimler ve film hakkında bilgiler aldı.
6 Haziran’da başlayan çekimler Geçitkale, Alevkayası, Girne Kalesi ve adanın tümünde yoğun bir tempoda gerçekleşti. Saçaklı evde de yapılan çekimlerde film seti  ziyaretçi akınına uğradı.
Flygem ile havadan yapılan çekimlerde görüntüler tüm film sahnelerinde kullanıldı. Eski girne sokakları, Girne kalesi ve Saçaklı evde yapılan çekimlerde Kıbrıs dünürcülüğü, Kıbrıs düğünü ve folklorik ezgiler eşliğinde Kıbrıs kültürünü tanıtıcı öğeler kullanıldı.Tüm filme hakim olan Kıbrıs teması ilk defa uzun metrajlı    bir filmde belgesel tadında ve tanıtım anlamında çok fazla sahne ile yer aldı.Filmin Türkiye’de ve ülkemizde gerçekleştirilecek gösterimlerinde büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Turizm destinasyon algısı ve sağlayacağı pozitif imaj açısından Turizm ve Çevre Bakanlığı işbirliği ile çok yoğun bir çalışma temposunda gerçekleşti. Çekimler esnasında Turizm ve Çevre Bakanlığı personeli Yeşim Yağcıoğlu  destek ve donanım adına sette ekibe eşlik etti. 
Kabulde Bakan Fikri Ataoğlu;  Film Ekibinin Kıbrıs hakkındaki görüşlerini aldı...
Dalış turizminden, eski eserlerin çeşitliliği, doğasıyla, kültürel ezgilerin zenginliğine Kıbrıs’ın tanıtımına katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirten yapımcı Ahmet Kayımtu, Turizm ve Çevre Bakanlığı’na çekimler için gösterdikleri kolaylıklar ve yardımlar için teşekkür etti. 


Print
Posted: Jun 16, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive