Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel Paydaşları olan KITOB ve KITSAB Arasında Teşvik Protokolü İmzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel Paydaşları olan KITOB  ve KITSAB  Arasında Teşvik Protokolü İmzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel paydaşları olan KITOB (Kıbrıs Türk Otelciler Birliği) ve KITSAB (Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği) arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm pazarına ve destinasyon arttırımı konusunda yapılacak olan teşvik protokolü, Bakanlık binası toplantı salonunda imzalanmıştır.

Protokol ;1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KKTC’ye taşınan turistlere yönelik olarak tur operatörleri ile KITSAB üyesi turizm ve seyahat acentelerine ödenecek teşviklerin denetim kriterlerini içerir.

Protokole göre; Müracaat şartları belirlenmiştir.Charter seferler için yapılacak başvurular, sefer tarihinden en geç 3 iş günü sonra, kapalı gruplar ve özel ilgi gruplarına ilişkin ilk müracaatlar ise grubun KKTC’ye gelişinden en geç 3 iş günü önce Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’ne ulaştırılmalıdır. Bunlar dışındaki başvurular ise operasyonun gerçekleşmesini müteakip en geç 3 ay içinde yapılacaktır. Belirtilen tarihleri geçen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yerinde yapılması gereken denetimler Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinin oluşturduğu “Mobil Denetim Ekibi” tarafından yapılacaktır. Gerçekleşmeler sonrasındaki detaylı dosya denetimleri ise, yine Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinden oluşan “Denetim Ekibi”  tarafından gerçekleştirilecektir.

Mobil Denetim Ekibi tarafından yapılacak denetimler sırasında, özel ilgi grupları ve kapalı grupları için otellerden onaylı isim listeleri alınacak olup, charter gruplar için ise otellerden inhouse ve voucher kontrolü  ile yapılacaktır.
Denetimler sırasında ve/veya herhangi bir acil ihbar durumunda taraflardan herhangi birinin veya birden fazlasının denetime katılamaması durumunda, denetimi yapacak taraf ve/veya taraflar tek başına tam yetkili sayılacak ve böylesi durumlarda yapılan denetim sonuçları tüm taraflarca kabul edilecektir.
  
Protokol ile, 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KITSAB ve KITOB’a 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2016 tarihleri arasında yapacakları denetimler için katkı sağlanacaktır. Her turist için 2.-€ olacak olan katkı miktarı Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan karşılanacak olup,  KITSAB ve KITOB’un herbiri için yıllık 60,000.-€’yu aşmayacaktır.


 

Print
Posted: Jun 10, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
789101112
AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması

Başbakan Yardımcılığı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı , Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği ( KITSAB ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri ( TÜRSAB ) işbirliğinde AdaKıbrıs’ta Turizm Buluşması gerçekleştiriyorlar.

Read more
13
141516171819
TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

TURİZM HAFTASI KAPSAMINDA GAZİMAĞUSA'DA BUGÜN, “TURİZM ŞÖLENİ” DÜZENLENDİ.

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı organizasyonunda, Gazimağusa Belediyesi katkılarıyla Namık Kemal Meydanında yer alan Turizm Şöleni, gece saatlerine kadar sürecek.
 

Read more
20
2. Kaleburnu Arkeo Festivali

2. Kaleburnu Arkeo Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Erenköy- Karpaz Belediyesi, İskele Belediyesi ve Kaleburnu Arkeo Festivali Organizasyon Komitesi iş birliğinde düzenlenen 2. Kaleburnu Arkeo Festivaline katıldı.

Read more
21222324252627
2829301234
567891011

Archive