Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel Paydaşları olan KITOB ve KITSAB Arasında Teşvik Protokolü İmzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel Paydaşları olan KITOB  ve KITSAB  Arasında Teşvik Protokolü İmzalandı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Sektörel paydaşları olan KITOB (Kıbrıs Türk Otelciler Birliği) ve KITSAB (Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği) arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizm pazarına ve destinasyon arttırımı konusunda yapılacak olan teşvik protokolü, Bakanlık binası toplantı salonunda imzalanmıştır.

Protokol ;1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KKTC’ye taşınan turistlere yönelik olarak tur operatörleri ile KITSAB üyesi turizm ve seyahat acentelerine ödenecek teşviklerin denetim kriterlerini içerir.

Protokole göre; Müracaat şartları belirlenmiştir.Charter seferler için yapılacak başvurular, sefer tarihinden en geç 3 iş günü sonra, kapalı gruplar ve özel ilgi gruplarına ilişkin ilk müracaatlar ise grubun KKTC’ye gelişinden en geç 3 iş günü önce Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi’ne ulaştırılmalıdır. Bunlar dışındaki başvurular ise operasyonun gerçekleşmesini müteakip en geç 3 ay içinde yapılacaktır. Belirtilen tarihleri geçen başvurular kabul edilmeyecektir.

Yerinde yapılması gereken denetimler Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinin oluşturduğu “Mobil Denetim Ekibi” tarafından yapılacaktır. Gerçekleşmeler sonrasındaki detaylı dosya denetimleri ise, yine Bakanlık, KITSAB ve KITOB personelinden oluşan “Denetim Ekibi”  tarafından gerçekleştirilecektir.

Mobil Denetim Ekibi tarafından yapılacak denetimler sırasında, özel ilgi grupları ve kapalı grupları için otellerden onaylı isim listeleri alınacak olup, charter gruplar için ise otellerden inhouse ve voucher kontrolü  ile yapılacaktır.
Denetimler sırasında ve/veya herhangi bir acil ihbar durumunda taraflardan herhangi birinin veya birden fazlasının denetime katılamaması durumunda, denetimi yapacak taraf ve/veya taraflar tek başına tam yetkili sayılacak ve böylesi durumlarda yapılan denetim sonuçları tüm taraflarca kabul edilecektir.
  
Protokol ile, 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2018 tarihli Teşviklendirme Esasları çerçevesinde KITSAB ve KITOB’a 1 Ocak, 2016-31 Aralık, 2016 tarihleri arasında yapacakları denetimler için katkı sağlanacaktır. Her turist için 2.-€ olacak olan katkı miktarı Turizm Geliştirme ve Tanıtma Fonu’ndan karşılanacak olup,  KITSAB ve KITOB’un herbiri için yıllık 60,000.-€’yu aşmayacaktır.


 

Print
Posted: Jun 10, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
Yepyeni bir mecara başladı.

Yepyeni bir mecara başladı.

Gezici kamyon ile tiyatro… 
Artık Meydanlardayız…

Read more
22232425262728
293012345

Archive