Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Ve Beraberindeki Heyet, TC Başbakan Yardımcısı Ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Tuğrul Türkeş'i Ve TC Turizm Ve Kültür Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı’yı Ziyaret Etti

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Ve Beraberindeki Heyet, TC Başbakan Yardımcısı Ve Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Bakan Tuğrul Türkeş'i  Ve TC Turizm Ve Kültür Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı’yı Ziyaret Etti

Temaslar yapmak üzere Ankara'ya giden KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu , Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Ismet Esenyel, Özel Kalem Müdürü, Kazım Türkan 65. TC, Hükümetinde yeniden Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan yardımcılığı görevine atanan Yıldırım Tuğrul Türkeş'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Kıbrıs Konusu ve gelinen aşamada sürecin Nasıl işlediğine dair görüş alışverişinde bulunan her iki heyet, Kıbrıs Ada'sının en yakın  zamanda yeniden dünyanın gündemindeki yerini alacağını ve 2016 yılı sonunda adada hareketli günler yaşanacağına dair fikir birliğine vardılar.

Toplantı neticesinde görüşlerine başvurulan Kıbrıs işlerinden sorumlu Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş " Yavruvatan için atılacak her adımda destekler pozisyonda olmaya devam edeceğiz, bizler özellikle turizm ve eğitim alanlarında her atılan adımın olumlu bir şekilde sonlanması için öncü olacağız” dedi.

Kuzey Kıbrıs Turizm sektörünün hızla yatak sayısının arttığına işaret eden Türkeş "Türkiye Cumhuriyeti; Kuzey Kıbrıs ekonomik kalkınması için turizm yatırımlarının tüm bölgeleri kapsayacak şekilde genişlemesi ve ekonomik kalkınmaya turizm sektörünün diğer sektörlere kıyasla öncü güç olması gerektiğine işaret etti. 

Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise "Türkiye'mizin en büyük 10 vilayeti başta olmak üzere yakın zamanda en büyük pazar olarak saptadığımız Türkiye'mizde tüm sektörel paydaşlar, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler ile hızlı bir tanıtım girişimlerini başlatıyoruz. Bu vesile ile Ada'mıza direk uçuşu olmayan vilayetlerin Kuzey Kıbrıs'a ulaşımını sağlayacağız. Bunun için gerekli adımlar atıldı. Amacımız yalnız Türkiyede değil, özellikle Türklerin yoğun yaşadığı Almanya ve Kıbrıs Türk'lerinin de en az 150 bin kişi yaşam sürdüğü İngiltere pazarına yönelik adımları da atarak yeni pazarlama stratejileri ile şu anda Ada'mızda tatil yapan kişi sayısını ikiye katlama hedefini taşıyoruz bu amacımız için Can'la başla tüm bakanlığımız çalışacaktır diye sözlerine son verdi.

-TC Turizm ve Kültür Bakanı Nabi Avcı , Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Heyetini Kabul etti.
Turizm sektörüne yeni bir soluk vermek amacı ile TC ve KKTC arasında kurulacak olan turizm politikalarının şekillenmesi ve işbirliği çalışması üzerinde yoğun bir program dahilinde Ankara'da temaslarını sürdüren Fikri Ataoğlu ve heyeti TC Turizm ve Kültür Bakanı Prof.Dr. Nabi Avcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Son derece samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen toplantı TC Turizm ve Kültür Bakanlığında yapıldı. 

Görüşlerini aldığımız Kuzey Kıbrıs Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ; “Nabi Hocamız ve ekibinin bizlere gösterdiği misafirperverlik ve ilgiden dolayı son derece müteşekkir kaldık. Atılacak olan her adımda TC Yardım Heyeti ve özellikle Elçilik kanadında bugün gelinen noktanın çok daha ilerisinde bir anlayış ile her zaman bize el verileceğini görmek son derece mutluluk ve gurur verici bir olaydı. Hedeflediğimiz turizm politikaları TC nezdinde en üst seviyede kabul buldu ve bu turizm politikaları ve açılımları, Müsteşarlarımızın ortak çalışması ile nihai hale getirilerek bir protokole dönüştürülecek ve en yakın zamanda imzalanacaktır” dedi.

TC Kültür ve Turizm Bakanı Prof Dr Nabi Avcı ise, “Yavru vatan Kıbrıs'ın turizmde geldiği nokta ve markalaşma faaliyetlerine her zaman destek olacaklarını” ifade etti. 

Avcı; “Bizler Her alanda olduğu gibi, özellikle eğitim ve Turizm alanında yapılacak olan her açılımda Kıbrıs Türk'ünün yanında olmaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Turizm sektöründeki algıyı, özellikle alternatif turizm modelleri de artırılarak , Kuzey Kıbrıs yatırım iklimini daha bir cazip hale getirmek istediklerini bildirdi. Çok heyecanlı bir ekip ve bu enerjinin turizm sektörünün tüm paydaşlarına da çok olumlu etki yaratacağına olan inancım artmıştır. En yakın zamanda bizler de Kuzey Kıbrıs daki Turizm ve Çevre Bakanlığımızı ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretimizde, birlikte çalışacağımız Turizm politikaları da netlik kazanıp imzaya dökülecektir. diyerek sözlerini tamamladı.

Print
Posted: Jun 8, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

Archive