TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, LTB BAŞKANI MEHMET HARMANCI’YI KABUL ETTİ

TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, LTB BAŞKANI MEHMET HARMANCI’YI KABUL ETTİ

Lefkoşa için yararlı görüşme

Başkent Lefkoşa’nın daha çağdaş bir çevreye ve turizm potansiyeli anlamında  daha iyi bir noktaya taşınabilmesi adına kurumlar arası işbirliğini geliştirecek önemli bir görüşme gerçekleştirildi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’yı kabul ederek görüştü.
Görüşmede Lefkoşa’daki biriken çevre sorunları ve kanalizasyon hatları konusunda önemli detaylar üzerinde durulurken, yakın bir zamanda turizm anlamında Lefkoşa kentimizin çehresini değiştirecek açılımlar üzerinde duruldu.
LTB Kanalizasyon Şube Amiri Faik Özkaynak ve Lefkoşa Kaymakamlığı İlçe Müfettişi Songül Lakadamyalı görüşmede hazır bulundu.

Harmancı: Birlikte çalışabilmenin önemine inanıyoruz

Bakan Ataoğlu’na yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Harmancı, Lefkoşa adına birlikte çalışabilmenin önemine inandıklarını vurguladı. 
Harmancı, kanalizasyon hatlarında birtakım durumlar nedeni ile oluşan çevre kirliliği nedeni ile tıkanmalar yaşandığını, bu konuda önlem alınabilmesi içinTurizm ve Çevre Bakanlığı ile  işbirliği halinde adım atmak istediklerini ifade etti.
Mehmet Harmancı, Avrupa Birliği’nin desteklediği kanalizasyon ana taşıyıcı hattın yenilenmesi projesinde tüm detayların tamamlanması adına çalıştıklarını ve 1 ay kadar bir zamanları bulunduğunu, bu konuda Çevre Koruma Dairesi yetkililerinin de birçok benzer toplantılarda yer aldığını ifade etti. 

“Surlariçi turizm adına çok büyük bir değerdir”

Turizm adına Surlariçi’nin büyük bir değer olduğunu, bu konuda sürdürdükleri yayalaştırma projesini detay vererek aktarmak istediklerinin altını çizen Harmancı, Beyaz Yasemin projesi ile sertifika alan işletmelerin de turizm haritalarında yer alması taleplerini de iletmek istediklerini sözlerine ekledi.

Ataoğlu: “Başlatılan projelerin devam etmesi gerekiyor”
 
 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise daha önce bakanlık görevi yürüten Mehmet Harmancı’nın Lefkoşa için fırsat, kendileri ile uyumlu çalışma adına bir kolaylık yarattığını ifade ederek sözlerine başladı.
Lefkoşa’nın başkent olması itibarı ile büyük önemi bulunan bir şehir olduğuna vurgu yapan Ataoğlu, başlatılan projelerin devam ettirilmesi, sürdürülebilir yönde adımlar atılmasının öneminin büyük olduğunu, kendilerinin de bu bakış açısı ile ilerlediklerini söyledi.

“Turizm, çevre ve şehirciliği bir bütün olarak görerek adım atmak istiyoruz”

Ataoğlu, turizm haritalarında yer alabilecek detaylar konusundaki düşüncelerinden dolayı Lefkoşa Belediye Başkanı Harmancı’ya teşekkür ederken, kendilerinin de bu alanda oluşturdukları çalışmaları paylaşarak, yakın bir zamanda Lefkoşa’nın kültür turizminde çok önemli bir alternatif turizm ürünü olacağını belirtti 

 
“Turizm, çevre ve şehirciliği bir bütün olarak görerek adım atmak istiyoruz” diyen Bakan Ataoğlu, kısa sürede yaptığı önemli çalışmalar nedeni ile Başkan Harmancı’yı tebrik ederek sözlerini noktaladı.

Print
Posted: May 17, 2016,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2024»
MonTueWedThuFriSatSun
25262728293031
1234567
891011121314
15161718
ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

ATAOĞLU; “ÇEVRE BİLİNCİ, GENÇLERİMİZLE YAYILACAK”

Çevre bilincini artırmak ve farkındalık yaratmak amacı ile Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı himayelerinde mayıs ayı boyunca “Sıfır Atık Çöp Toplama Maratonu” organize ediliyor.

Read more
19
Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

Ataoğlu, “6. Dünya Sağlık Turizmi Forumu ve Konferansı”açılış konuşmasında vurguladı;

"KKTC, SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN UYGUN KOŞULLARA SAHİP ENDER ÜLKELERDEN BİRİDİR"

Read more
2021
22232425262728
293012345

Archive