Ataoğlu: “KIBRIS LALESİNİN KORUNMASI ADINA ÖZEL BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Ataoğlu: “KIBRIS LALESİNİN KORUNMASI ADINA ÖZEL BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Ataoğlu: “KIBRIS LALESİNİN KORUNMASI ADINA ÖZEL BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali’nin açılış etkinliğine katıldı.

• Lapta Belediyesi ve Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği işbirliğinde, bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen geleneksel Tepebaşı Lale Festivali başladı.

Adanın endemikleri arasında yer alan Tulipa Cypria’nın tanıtılması ve korunması amacıyla düzenlenen festival, yastık koşusu ve kortejle start aldı.

Tepebaşı Köy Meydanı’nda yer alan festivalin açılışına, Başbakan Tufan Erhurman, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı @Cemal Özyiğit, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahalii 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, bazı milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaptığı konuşmada, ülke genelinde düzenlenmekte olan festivallerin önemine vurgu yaparak, bu tür organizasyonların gelenek göreneklerin yaşatılması, doğa ve çevreye karşı bilinç sağlaması ve turizme katkı yapması bakımından gerekli ve önemli olduğunu vurguladı.
Tepebaşı Lale Festivali’nin ülkede yok olmakla karşı karşıya olan endemik bitki türü arasında bulunan Medoş/Yorgoz Lalesi’ne sahip çıkılmasını sağlayacağını ifade eden Bakan Ataoğlu, insanların ülkenin sahip olduğu doğal çevreyi korumaları gerektiğini kaydetti.
Adaya özgü bir endemik olan Kıbrıs Lalesinin korunması için özel bir çaba içinde olduklarını vurgulayan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Lalesi hakkında hazırlanan bilgilendirici kitapçığın dağıtılacağını belirterek, Tulipa Cyprianın korunması için cezai müeyyidelerin uygulanacağını söyledi.
Festilavilin açılışında konuşma yapan TEP-DER Başkanı Kemal İyikalp, hedeflerini anlattı. 
3 yıldan beri , Kıbrıs lalesinin üretilerek yeniden doğaya bırakılması için çalışma yaptıklarını belirten İyikalp, bu kapsamda, Vakıflar İdaresinden kiraladıkları 11 dönümlük arazide, Kıbrıs’ın endemiklerini yetiştirerek, ziyarete açmayı hedeflediklerini kaydetti.. 
Tepebaşı Muhtarı Necati Kararlı da, farkındalık yaratmanın önemine değindi.
Kararlı, “Festival Kıbrıs Lalesi konusunda farkındalık yaratılmasına, vatandaşların kaynaşmasına, kültürün tanıtılmasına ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlıyor “ dedi. 
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ise, bölgeye özgü değerlerin korunarak ön plana çıkarılmasının önemine işaret etti. 
Festivalde konuşma yapan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit de Kıbrıs Türk toplumunun, değerlerini, geleceğe taşımasının önemini vurguladı.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da festivalin, birçok olumlu sonuç verdiğine işaret etti. 
Talat, festivalle farkındalık yaratıldığını, bölgenin tanıtıldığını ve turistlerin tercih ettiği bir çekim merkezi haline gelemeye başladığını ifade etti. 
Başbakan Tufan Erhürman da konuşmasında, Tepebaşı’nın ve bölgedeki köylerin alternatif turizm için çok önemli olduğuna da işaret ederek alternatif ve bölgesel kalkınma modeliyle, fark yaratılabileceğini söyledi. 
Başbakan Kuzey Kıbrısın cazibesinden ne anlaşılması gerektiğini bir kez daha paylaştı. 
Konuşmaların ardından yastık koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi, çeşitli gösteriler gerçekleştirildi..

Print
Posted: Mar 19, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«April 2025»
MonTueWedThuFriSatSun
31
BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

BAŞBAKAN YARDIMCISI TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, SANATÇI VOLKAN KONAK'IN VEFATI DOLAYISI İLE TAZİYE MESAJI YAYINLADI.

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, sanatçı Volkan Konak'ın vefatı dolayısı ile taziye mesajı yayınladı.

 

Read more
1234
IMWF 8 Antalya’da Başladı:  KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

IMWF 8 Antalya’da Başladı: KKTC'DEN GÜÇLÜ KATILIM...

Dünyanın dört bir yanından turizm ve etkinlik sektörünün liderlerini bir araya getiren 8. Uluslararası MICE ve Düğün Forumu "IMWF 8" bugün Antalya Regnum Carya Otel’de coşkuyla başladı.

Read more
56
3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Yeniboğaziçi Belediyesi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği ve Morder işbirliğinde düzenlenen 3. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali'ne katıldı.

Read more
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234
567891011

Archive