KUZEY KIBRIS TURİZMİ, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM BULUŞMASINDA...

KUZEY KIBRIS TURİZMİ, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM BULUŞMASINDA...

KUZEY KIBRIS TURİZMİ, DÜNYANIN EN BÜYÜK TURİZM BULUŞMASINDA...

Ataoğlu: “ALMANYA FUARI GEREK MEVCUT İŞBİRLİKLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ GEREKSE DE YENİ ÜLKELERLE ANLAŞMALAR YAPILMASI İÇİN BÜYÜK BİR OLANAK SUNUYOR”

Turizm Ve Çevre Bakanlığı, Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleşen dünyanın en büyük ve en prestijli Turizm fuarı olan ITB Berlin 2018 Turizm Fuarına Bakanımız Fikri Ataoğlu, Başkanlığında Turizm Profesyonelleri, sektör temsilcileri, Basın mensupları ve Bakanlık yetkililerinden oluşan bir ekiple katıldı. Açılışı 6 Mart'ta Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından yapılan fuara katılan turizmciler, pozitif havadan memnun. Üçüncü holde sergilenen Taş Kıbrıs Evi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Dünya turizminin en büyüğü ITB Berlin Turizm Borsası’na130 metrekareden büyük bir stant kuran Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından başlatıldı.Kuzey Kıbrıs’ın turizmde geçen yıl yükselen bir performans ortaya koyduğunu belirten Ataoğlu, “2018’in turizmde güzel geçeceğini tur operatörleri de ifade ediyor ve rezervasyon artışlarına işaret ediyorlar. Turizmde hedeflediğimiz yükselişimizde Almanya pazarı yine en önemli paydaşımız, Alman turist sayısının bu yıl çok daha fazla artacağına inanıyoruz” dedi.

BÜYÜK BULUŞMA
Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı ITB, kapılarını 52. kez ziyaretçilerine açarken, 180 ülkeden 10 bin katılımcıyla sektörün dünya çapındaki önemli aktörlerini bir araya getirdi. Kuzey Kıbrıs’ta sezonun nasıl geçeceğine ilişkin en önemli verilerin elde ediliği ITB Berlin’de Kuzey Kıbrıs “Taş Kıbrıs Evi” konsepti ile tanıtıldı. Stant için Kıbrıs kültürünün en önemli eserleri Berline taşındı. Zengin görsel tanıtımlar yanında Karpazın yabani eşeklerinden, un değirmenine, su çeşmesinden, köy fırınına, sele –sepet örneklerinden seramik sanatımıza ve EKO köy etkinliklerinin, sergilendiği birçok Kıbrıs manzarasının Berlin’den dünyaya yansıdığı fuarın ülke turizmi için de önemli bir fırsat olması bekleniyor. 
ITB Berlin’deki Kuzey Kıbrıs standında, KITOB, KITSAB, Sağlık Turizm Konseyi, Golf Turizmi, Bağlıköy EKO birliği ile birlikte seyahat acenteleri, tur operatörleri ve otel temsilcileri yer alıyor.

• Ataoğlu, TC Bakanları ile biraraya geldi...
Bakan Fikri Ataoğlu Berlin temasları kapsamında Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere pek çok ülke temsilcisi ve turizm profesyoneliyle de bir araya geldi.

• Hedefimiz Alman pazarından daha fazla pay alabilmek...
5 kıta ve 180'den fazla ülkeden 109 bini ticari ziyaretçi olmak üzere toplam 160 bin kişinin katılması beklenen ve 7 Milyar Euro'luk ciro hedefiyle gerçekleşen ITB Berlin Fuarı’nın Kuzey Kıbrıs için de son derece önemli olduğunu ifade eden Ataoğlu, “gerek sayısı gerekse de turizm gelirleri açısından Alman pazarı ülkemiz için en önemli pazarların başında geliyor. Hedefimiz bu pazardan daha fazla pay alabilmek. Bu hedefe varabilmek için gerekli önlemleri alıyor ve gereken adımları da atıyoruz” dedi.

• Amaç turizmde sürdürülebilirlik...
ITB Berlin’de sektör profesyonelleriyle verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Bakan Ataoğlu, fuarda kitle turizmi yanısıra eko, sağlık ve spor gibi alternatif turizm olanaklarını da tanıtma fırsatı bulduklarını dile getirerek, “Almanya fuarı gerek mevcut işbirliklerinin geliştirilmesi gerekse de yeni ülkelerle anlaşmalar yapılması için büyük bir olanak sunuyor. Bu olanağı bakanlığımız sektör temsilcilerimiz ile birlikte en iyi şekilde değerlendiriyor. Amacımız ve çalışmalarımız ortak, turizmde sürdürülebilirliği yakalamak” dedi.

Print
Posted: Mar 13, 2018,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Archive