Dört İşlem Etüt Merkezi öğrencilerinden Çevre Koruma Dairesi’ne anlamlı ziyaret
Dört İşlem Etüt Merkezi öğrencilerinden oluşan 20 ilkokul öğrencisi, yaz okulu faaliyetleri kapsamında öğretmenleri eşliğinde Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi’ni ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyarette öğrencilere çevre bilinci, geri dönüşüm ve sürdürülebilir yaşam konularında kapsamlı bilgiler verildi. Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim, çocuklara dairenin yürüttüğü çalışmalar ve çevrenin korunmasının önemi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Katı Atık Şube Sorumlusu Özşen Albayrak Diran, atıkların doğru şekilde bertaraf edilmesi ve geri dönüşüm süreçleri hakkında sunum yaparken, Atık Su Şube Sorumlusu Bengü Rızza ise atık suların arıtılması ve çevreye etkileri konusunda öğrencileri bilgilendirdi. Eğitim programı kapsamında ayrıca konuyla ilgili eğitici videolar izletildi.
Etkinlik sonunda öğrencilere çevre temalı kitap, bilgilendirici broşürler ve bez çanta hediye edilerek çevre dostu alışkanlıkların teşvik edilmesi amaçlandı.
Çevre Koruma Dairesi Müdürü Yılmaz Altunterim, yaz dönemi boyunca eğitim faaliyetleri yürüten tüm kurumlara çağrıda bulunarak öğrencilerin Çevre Koruma Dairesi’ni ziyaret etmelerinin çevre bilincinin küçük yaşlarda geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Bu tür etkinliklerle çocukların çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmeleri ve sürdürülebilir bir gelecek konusunda farkındalık kazanmaları hedefleniyor.