“Bir Usta ve Türk Balesi”

“Bir Usta ve Türk Balesi”

Dünya Dans Günü haftasına özel olarak hazırlanan “Bir Usta ve Türk Balesi” gösteri ve söyleşi etkinliğimiz Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşuyor.

Türk balesinin doğuşundan günümüze uzanan sanatsal yolculuğunu odağına alan bu özel etkinlikte; sanat kimliğimiz, estetik anlayış ve sahne dili üzerinden Türk balesinin gelişimi detaylı bir biçimde ele alınacaktır.

K.K.T.C. Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Yunus Emre Enstitüsü Lefkoşa Ofisi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik,

25 Nisan Cumartesi

Saat 20:00

Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi – Mavi Salon / Lefkoşa'da

gerçekleştirilecektir.

Usta koreograf ve bale sanatçısı Volkan Ersoy’un konuşmacı olarak yer alacağı gecede; Türk balesinin kurumsallaşma süreci, repertuvar anlayışı, yerli eser üretimi ve sahne estetiği üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirilecektir. Diğer bir taraftan sanatçının kariyeri üzerine keyifli ve interaktif bir sohbet de sanatseverleri bekliyor olacak.

Programda ayrıca;

Moderatör: Kerem Ünal İnanç

Dansçılar: Petek İnanç, Merve Gürer, Niyazi Cingöz

Solist: Sermin Dikmen Töre

Piyanist: Esra Poyrazoğlu Alpan

Projeksiyon ve Üst Yazı: Mustafa Ozan Türkoğlu

Performanslarıyla yer alacaktır.

Türk balesinin anlatı gücünü sahne üzerinde somutlaştıran performanslar, özel sürprizler ve söyleşi bölümüyle, ulusal dans mirasımızın sanatsal derinliğini birlikte deneyimleyeceğimiz gecede siz sanatseverlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın destekleriyle ve KKTCDOB iletişim destekçisi Telsim’in katkılarıyla KKTCDOB ve YEE Lefkoşa Ofisi iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan bu özel etkinliğe tüm sanatseverler davetlidir.

Print
Posted: Apr 22, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«October 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2829
“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

“OPERA’YA YOLCULUK” KONSERİ 2 EKİM’DE GAZİMAĞUSA’DA!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi (KKTCDOB) ile Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) iş birliğinde düzenlenen “Opera’ya Yolculuk” konseri, 2 Ekim 2026 Cuma akşamı Gazimağusa Suriçi’nde bulunan Deniz Kapısı’nın tarihî atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

Read more
301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

Archive