TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) işbirliğinde Diyarbakır’da gerçekleşen acenteler toplantısı bugün tamamlandı. 


Kıbrıs Türk mutfağına özgü yemek ve tatlıların da yapıldığı etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katılarak ülke turizmi hakkında konuştu. 


Organizasyonda Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, KITSAB Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akançay, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın da birer konuşma gerçekleştirerek ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

 
Etkinlikte bakanlık adına Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Mustafa Köprülü bir sunun gerçekleştirerek, Kuzey Kıbrıs Turizmini anlattı. Ardından Turizm tanıtım filmi gösterilerek etkinliğin ilk kısmı tatamlandı.


Etkinliğin ikinci kısmında Kıbrıs’a özgü yemekler tadılarak, ardından KKTC’den gelen acenteler ile Diyarbakır bölgesinden gelen acenteler bir araya gelerek karşışıklı görüşmeler gerçekleştirdiler. 


ATAOĞLU


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Diyarbakır’da TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı.


Ataoğlu, Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım ve iş birliği etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli bir rol üstlendiğini belirterek, tur operatörleri ve seyahat acenteleriyle kurulan güçlü bağların destinasyon çeşitliliğine ve karşılıklı turist akışına doğrudan katkı sağladığını ifade etti.


KKTC’nin sahip olduğu doğal güzellikler, kültürel miras, gastronomi ve yılın her dönemine yayılan turizm potansiyeliyle bölgenin önemli destinasyonlarından biri olduğunu dile getiren Ataoğlu, sektör paydaşlarıyla kurulan yakın iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha somut sonuçlar doğuracağını kaydetti.


Ataoğlu ayrıca, Türkiye ile turizm alanındaki stratejik iş birliklerinin artarak devam edeceğini, karşılıklı tanıtım faaliyetleri ve yeni pazar açılımlarıyla ülke turizminin daha güçlü bir ivme kazanacağını sözlerine ekledi.


Ataoğlu yapılan çalışmalar sayesinde Türkiye’den gelen turist sayısında büyük oranda artış yaşandığını fakat bu artışın yaşanmasına rağmen Kuzey Kıbrıs’ı daha geniş kitlelere anlatmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Tatil planlamasında KKTC’nin daha fazla tercih edilmesi için çağrıda bulunan Ataoğlu, herkesi Kuzey Kıbrıs’I görmeye davet etti.

Print
Posted: Feb 15, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«May 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
272829301
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, emeğin toplumların kalkınmasındaki temel rolüne dikkat çekti.

Read more
23
45
LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit

Ataoğlu,  LAÇ Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatçı Hülya Koçyiğit'in de yer aldığı film gösterimine katıldı.

Read more
678910
Anneler Günü

Anneler Günü

Başbakan Yardımcısı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, annelerin toplumun temel taşı olduğunu vurgulayarak tüm annelerin Anneler Günü’nü kutladı.

Read more
11
“11. Halk Dansları Şöleni”

“11. Halk Dansları Şöleni”

Ataoğlu, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu tarafından düzenlenen “11. Halk Dansları Şöleni”ne katıldı.

Read more
12
VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

VAKIFLAR TEKERLEKLİ BASKETBOL TAKIMI’NIN BAKAN ATAOĞLU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ...

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ve Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.

 

Read more
1314151617
18
Gençlik Şöleni

Gençlik Şöleni

Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi Müdürlüğünün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde düzenlediği Gençlik Şöleni, büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı.

Read more
19
Ataoğlu: "Gençler ülkenin  en büyük güvencesidir"

Ataoğlu: "Gençler ülkenin en büyük güvencesidir"

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gençlerin ülkenin geleceğinin en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Read more
202122
Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Ataoğlu: “Kerpiç mimari, kültürel kimliğimizin yaşayan izlerindendir"

Kerpiç Akademi tarafından bu yıl KKTC’de düzenlenen 15. Uluslararası Kerpiç Konferansı başladı.

Read more
23
Mağusa Kalesi'nin  Deniz Kapısı açıldı

Mağusa Kalesi'nin Deniz Kapısı açıldı

Ataoğlu: "Bu çalışma; tarihimize, kültürümüze ve geçmişimize duyduğumuz saygının somut bir göstergesidir"

Read more
24
25262728293031
1234567

Archive