TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısı

Ataoğlu: “Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım 
etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli rolü var” 


Başbakan Yardımcılığı Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) işbirliğinde Diyarbakır’da gerçekleşen acenteler toplantısı bugün tamamlandı. 


Kıbrıs Türk mutfağına özgü yemek ve tatlıların da yapıldığı etkinliğe Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katılarak ülke turizmi hakkında konuştu. 


Organizasyonda Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, KITSAB Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akançay, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Davut Günaydın da birer konuşma gerçekleştirerek ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı.

 
Etkinlikte bakanlık adına Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Mustafa Köprülü bir sunun gerçekleştirerek, Kuzey Kıbrıs Turizmini anlattı. Ardından Turizm tanıtım filmi gösterilerek etkinliğin ilk kısmı tatamlandı.


Etkinliğin ikinci kısmında Kıbrıs’a özgü yemekler tadılarak, ardından KKTC’den gelen acenteler ile Diyarbakır bölgesinden gelen acenteler bir araya gelerek karşışıklı görüşmeler gerçekleştirdiler. 


ATAOĞLU


Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Diyarbakır’da TÜRSAB ve KITSAB iş birliğinde gerçekleştirilen acenteler toplantısında yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizminin sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini vurguladı.


Ataoğlu, Türkiye’nin farklı şehirlerinde düzenlenen tanıtım ve iş birliği etkinliklerinin turizm hareketliliğini artırmada önemli bir rol üstlendiğini belirterek, tur operatörleri ve seyahat acenteleriyle kurulan güçlü bağların destinasyon çeşitliliğine ve karşılıklı turist akışına doğrudan katkı sağladığını ifade etti.


KKTC’nin sahip olduğu doğal güzellikler, kültürel miras, gastronomi ve yılın her dönemine yayılan turizm potansiyeliyle bölgenin önemli destinasyonlarından biri olduğunu dile getiren Ataoğlu, sektör paydaşlarıyla kurulan yakın iş birliğinin önümüzdeki dönemde daha somut sonuçlar doğuracağını kaydetti.


Ataoğlu ayrıca, Türkiye ile turizm alanındaki stratejik iş birliklerinin artarak devam edeceğini, karşılıklı tanıtım faaliyetleri ve yeni pazar açılımlarıyla ülke turizminin daha güçlü bir ivme kazanacağını sözlerine ekledi.


Ataoğlu yapılan çalışmalar sayesinde Türkiye’den gelen turist sayısında büyük oranda artış yaşandığını fakat bu artışın yaşanmasına rağmen Kuzey Kıbrıs’ı daha geniş kitlelere anlatmak için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.


Tatil planlamasında KKTC’nin daha fazla tercih edilmesi için çağrıda bulunan Ataoğlu, herkesi Kuzey Kıbrıs’I görmeye davet etti.

Print
Posted: Feb 15, 2026,
Categories: Haberler,
Comments: 0,
Tags:

«March 2026»
MonTueWedThuFriSatSun
2324252627281
2
Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri  arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba: "Kadınlarımız, 2-8 mart tarihleri arasında müzelere ücretsiz girecek"

Ziba, "Bu özel günde; tarih, sanat ve kültürün izinde keyifli bir yolculuğa çıkmak isteyen tüm kadınları müzelerimize davet ediyoruz." dedi. 

Read more
345
ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

ATAOĞLU: "DUBAI’DE MAHSUR KALAN KKTC VATANDAŞLARI BUGÜN ADAYA DÖNECEK"

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Fikri Ataoğlu, BRT ekranlarından Orta Doğu’daki savaş nedeniyle Dubai’de mahsur kalan KKTC vatandaşlarının bugün adaya döneceğini açıkladı.

Read more
6
ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

ATAOĞLU, BAKANLIK PERSONELININ 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI.

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün pazar gününe denk gelmesi dolayısıyla Bakanlık merkezinde ve Bakanlığa bağlı dairelerde görev yapan kadın personeli ziyaret etti.

 

Read more
78
BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

BAŞBAKAN YARDIMCISI, TURİZM KÜLTÜR GENÇLİK VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLU, 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Ataoğlu mesajında, kadınların toplumun temel direklerinden biri olduğunu belirterek, hayatın her alanında emekleri, üretimleri ve fedakârlıklarıyla büyük katkı sağlayan tüm kadınların gününü kutladı.

Read more
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Archive